Alternativa Galileo

BUCURESTI - 24 ianuarie 2006

Comunicat tip General in Turism

Ieri la Athenee Palace Hilton a avut loc lansarea oficială a Galileo România. La eveniment au participat: Matthew Jones, Regional Managing Director, Emerging Markets - Europe, Middle East and Africa, Cendant Travel Distribution Services, Andrew Wong, Galileo International şi Răzvan Balint, Galileo România

Alternativa Galileo

Galileo International, Inc., lider în domeniul sistemelor de distribuţie globală (GDS) şi filială Cendant (NYSE: CD) asigură o piaţă electronică prin care se permite companiilor aeriene, hotelurilor, companiilor de închiriere a autovehiculelor, companiilor de transport maritim şi altor operatori de turism să-şi vândă produsele celor care călătoresc în vacanţă sau în interes de serviciu prin intermediul a 50.000 de agenţii globale de turism din întreaga lume.

„Această deschidere oficială în România reprezintă pentru noi rezltatul unei activităţi de peste şase luni în care am analizat foarte atent piaţa. Pentru Galileo International şi Cendant Corporation acesta este cel mai nou birou şi o piaţă foarte importantă pentru noi” a declarat Matthew Jones, Regional Managing Director, EMEA, Cendant Travel Distribution Services. „Dezvoltarea transportului aerian şi a turismului în România reprezintă o mare oportunitate pentru noi” a mai declarat oficialul Galileo.

Galileo este unul dintre cele mai puternice produse din industria turismului, parte din Cendant Corporation. Grupul include cele mai mari nume din turism, distribuţie şi industrie. Grupul are activităţi în peste 100 de ţări cu venituri de peste 20 miliarde USD şi mai mult de 30,000 de angajaţi.

Cendant Corporation are două domenii principale de activitate: piaţa imobiliară şi turismul. Galileo International reprezintă cea mai importantă parte a componentei de turism.

Divizia de tursim este structurată în două părţi: conţinut şi distribuţie. Jumătate din echipa Galileo lucrează pentru a oferi clineţilor cele mai bune oferte şi preţuri pentru rezervări. În Africa cota de piaţă este de 63%, în Orientul Mijlociu 80% iar în Europa la un volul de peste 20 milioane de rezervări în 2005 cota de piaţă este de 25%.

România este o piaţă în creştere şi este foarte importantă pentru Galileo. În ultimii trei ani numărul rezervărilor realizate prin agenţiile de turism a crescut constant cu aproximativ 12% pe an. Este una din cele mai mari creşteri din Europa şi reflectă creşterea economiei şi turismului. Anul trecut România a înregistrat 1,5 milioane de segmente sau călătorii şi se estimează că anul acesta se va depăşi cifra de 1,7 milioane.

„Pe scurt, este un moment foarte bun pentru intrarea pe piaţă. Este un moment oportun pentru Galileo şi o ocazie bună pentru agenţiile de turism care au nevoie de alternative.” a declarat Răzvan Balint, General Manager, Galileo România. „Începând de luna viitoare vom oferi agenţiilor de turism acces la toate oportunităţile Galileo Internaţional şi în plus oferim consultanţă, training în Bucureşti şi în provincie” a mai precizat reprezentantul Galileo România.

Despre new media Agency

Despre Cendant Travel Distribution Services
Divizia de distribuţie a serviciilor de turism a Cendant Corporation (NYSE: CD) este una dintre cele mai mari şi mai diverse din punct de vedere geografic colecţii de mărci de călătorie şi companii de distribuţie. Divizia, cu aproape 5000 de angajaţi în peste 116 ţări, include: Galileo, o companie lider mondial în domeniul serviciilor de distribuţie (GDS), care deserveşte peste 44.000 de agenţii de turism şi peste 60.000 de hoteluri; companii servicii şi de distribuţie pentru hoteluri (TRUST, THOR, WizCom şi Neat Group); renumite agenţii de turism online (Orbitz, CheapTickets®, Lodging.com, HotelClub.com şi RatesToGo.com); Shepherd Systems, o companie de informaţii de pe piaţa companiilor aeriene; Travelwire, companie de turism internaţional şi software; Travel 2/Travel 4, furnizor internaţional important de transport aerian pe rute lungi şi furnizor de pachete de servicii de călătorie; soluţii de management online pentru turismul de afaceri la nivel mondial, prin Travelport şi Orbitz for Business.
Pentru mai multe informaţii:

Alin Zăinescu
newmedia PR
Tel./Fax: 021 – 211 31 26
alin@newmediapr.ro