Arhitectura cu sursa deschisa Red Hat evolueaza in directia reducerii costurilor de infrastructura

BUCURESTI - 16 noiembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Virtualizarea, Linux şi abilitarea dezvoltatorului vor reprezenta domeniile tehnologice predilecte ale Red Hat pentru 2006-2007.

Arhitectura cu sursa deschisa Red Hat evolueaza in directia reducerii costurilor de infrastructura

RALEIGH, NC- 16 noiembrie 2005 - Red Hat (NASDAQ: RHAT), principalul furnizor mondial de programe cu sursă deschisă pentru firme, şi-a anunţat astăzi principalele planuri de natură tehnologică pentru perioada cuprinsă între 2006 şi 2007. Principalul obiectiv al companiei va fi acela de a continua reducerea costurilor de infrastructură IT pentru clienţi. Red Hat vede în virtualizare, Linux fără stare şi abilitarea dezvoltatorului pârghiile-cheie de reducere a costurilor prin sporirea eficienţei şi a agilităţii organizaţionale.

În 2003, Red Hat a lansat Red Hat Enterprise Linux v. 3 şi, o dată cu versiunea respectivă, strategia pe termen lung Open Source Architecture a companiei. De atunci, Red Hat a furnizat caracteristici-cheie ale strategiei: fiabilitate, performanţe ridicate, securitate, sisteme scalabile, managementul identităţii, soluţii de stocare virtualizate şi un vast ecosistem de de aplicaţii şi hardware. Arhitectura originală a contribuit la transformarea Red Hat Enterprise Linux în principala platformă din sursă deschisă pentru implementări IT comerciale. A doua fază a arhitecturii defineşte tehnologiile care vor menţine Red Hat Enterprise Linux pentru poziţia de principală soluţie comercială din sursă deschisă şi va continua să determine reducerea costurilor IT.

"Desfăşurarea sistemului Linux cu doi ani în urmă a fost o decizie tehnică inspirată pentru numeroase organizaţii. Performanţele erau superioare celor ale soluţiilor de firmă, iar sistemele erau foarte fiabile şi sigure. Suntem mândri că am atins aceste obiective importante pentru consumatorii de programe din sursă deschisă, cu sprijinul partenerilor noştri şi al comunităţii," a afirmat Brian Stevens, Chief Technology Officer la Red Hat. "În prezent apar tehnologii care vor imprima dezvoltării programelor din sursă deschisă un caracter incredibil de strategic pentru clienţi în anii care vor veni. Virtualizarea şi Linux fără stare vor reprezenta pârghiile de obţinere a unei uluitoare eficienţe şi agilităţi operaţionale. De asemenea, vom concetra resurse în direcţia furnizării unui mediu de dezvoltare modern, de natură să sprijine eforturile de dezvoltare a partenerilor şi a programelor din sursă deschisă. În combinaţie, acestea şi alte tehnologii emergente vor crea garanţia că soluţiile Red Hat de tip sursă deschisă oferă o infrastructură IT riguroasă, de la dezvoltare până la implementare."

Virtualizare

Aşteptată la sfârşitul lui 2006, următoarea versiune importantă a sistemului Red Hat Enterprise Linux va dispune de o caracteristică complet integrată de virtualizare a serverului. În colaborare cu partenerii şi comunitatea Xen, eforturile de dezvoltare Red Hat în această direcţie vor asigura sistemului un maximum de utilitate şi disponibilitate, prin optimizarea platformei de bază a sistemului de operare pentru medii virtualizate. Prin integrarea tehnologiei cu caracteristicile existente de virtualizare a spaţiului de stocare şi de management de sistem ale Red Hat – în speţă Red Hat Global File System and Red Hat Network – clienţii vor beneficia de o soluţie completă, care se poate aplica unor probleme reale de afaceri în vederea reducerii costurilor şi a îmbunătăţirii eficienţei operaţionale.
Sub semnul simplităţii şi al eficienţei, modelul de preţ Red Hat pentru tehnologia de virtualizare a serverului va fi conceput să ofere clienţilor libertatea de a rula un număr nelimitat de instanţe virtualizate contra unui tarif de abonament simplu. Clienţii vor putea să se bucure de avantajele unui mediu virtualizat dinamic, fără nevoia de a urmări modele de tarifare complexe.

"Virtualizarea apare rapid ca o soluţie pentru numeroase probleme critice cu care se confruntă clienţii IT actuali," a afirmat Tony Iams, vicepreşedinte System Software Research la Ideas International. "Aceasta îi ajută pe utilizatori să maximizeze utilizarea resurselor server şi a celor de stocare, şi deschide noi bulevarde spre o disponibilitate sporită a sistemului. De asemenea, virtualizarea simplifică în mod semnificativ dezvoltarea, testarea şi furnizarea de noi aplicaţii, ceea ce facilitează administratorilor managementul complexităţii infrastructurilor lor, chiar dacă sunt supuşi la rate de creştere ridicate. Este incitant să vezi colaborarea între Red Hat şi partenerii săi în direcţia orientării tehnologiei de virtualizare de tip sursă deschisă spre fluxul principal.”

Linux

Linux extinde eforturile Red Hat de reducere a costurilor IT pentru desfăşurările pe platformele laptop şi calculatoare de birou. Cu Linux, personalitatea şi datele care creează unicitatea unei maşini sunt mutate în reţea. Prin intermediul unor agenţi inteligenţi de actualizare şi backup (realizare a copiilor de siguranţă), personalitatea şi datele utilizatorului sunt stocate în memoria oricărui sistem local pe care îl alege utilizatorul. Aceasta permite mobilitatea şi flexibilitatea unui sistem de birou standard, dar cu costurile de administrare ale unui client restrâns. Pentru administrare, costurile de întreţinere şi dezvoltare sunt minimizate. Pentru utilizatori, disponibilitatea datelor este independentă de robusteţea sau fibilitatea unui sistem singular. Timpul de inactivitate al unui utilizator se limitează la intervalul de timp necesar pentru a primi un sistem de schimb

Abilitarea dezvoltatorului

Red Hat va colabora cu partenerii, comunitatea şi clienţii pentru a contribui la creşterea calităţii proiectelor de dezvoltare software, folosind ca pârghii instrumentele şi procesele de tip sursă deschisă. "Unii dintre cei mai mari clienţi ai noştri încep să conştientizeze faptul că o combinaţie între instrumente de dezvoltare de tip sursă deschisă şi procese de dezvoltare distribuite, care reflectă modul în care lucrează comunitatea utilizatorilor de programe de tip sursă deschisă, are ca rezultat creşteri semnificative ale calităţii programelor" a afirmat Paul Cormier, vicepreşedinte executiv al departamentului Inginerie de la Red Hat. "Experienţa noastră în materie de dezvoltare a programelor distribuite ne pune într-o poziţie ideală pentru a-oâi ajuta pe clienţi să câştigeîn acest nou mediu. "
Planurile concrete ale companie Red Hat în direcţia abilitării dezvoltatorilor vor include continuarea investiţiilor în instrumente de tip sursă deschisă precum Eclipse, SystemTAP, Frysk şi altele, precum şi o expansiune a conţinutului orientat spre dezvoltator, a serviciilor şi a pregătirii destinate dezvoltatorilor de aplicaţii comerciale.
De asemenea, Red Hat va începe să-şi utilizeze substanţiala sa experienţă în materie de testare şi certificare pentru a-i ajuta pe clienţi să reducă eforturile interne de validare a platformelor, pe măsură ce dorinţa de a valida un număr crescând de componente de tip sursă deschisă este tot mai mare. Clienţii şi partenerii vor avea acces la progresele tehnologice înregistrate ca parte a evoluţiei arhitecturii de tip sursă deschisă în anii 2006 şi 2007. “Avanpremiere” ale tehnologiilor discutate sunt acum disponibile la Fedora Core: http://www.fedora.redhat.com

Despre Red Hat, Inc.

Red Hat, cel mai important furnizor mondial de Linux şi produse software de tip sursă deschisă, are sediul în Raleigh, statul american Carolina de Nord, cu filiale în întreaga lume. Red Hat orientează Linux şi soluţiile de tip sursă deschisă spre fluxul principal făcând accesibilă o tehnologie de înaltă calitate la preţuri reduse. Red Hat furnizează programe de tip sistem de operare alături de middleware, aplicaţii şi soluţii de management. De asemenea, Red Hat oferă servicii de asistenţă, pregătire şi consultanţă clienţilor săi din toată lumea şi prin intermediul unor parteneriate la nivel înalt.

Strategia de tip sursă deschisă a companiei Red Hat oferă clienţilor un plan pe termen lung pentru construcţia de infrastructuri care se bazează pe şi exploatează tehnologii de tip sursă deschisă, cu orientare spre securitate şi uşurinţă în management. Aflaţi mai multe la adresa: http://www.redhat.com

LINUX este o marcă comercială a lui Linus Torvalds. RED HAT este o marcă comercială înregistrată a Red Hat, Inc. Toate celelalte nume şi mărci comerciale reprezintă proprietatea posesorilor respectivi.

Despre Grupul Romsym

Romsym este distribuitor şi centru de instruire autorizat al produselor Red Hat în România.

Romsym Data este prima companie românească certificată conform standardelor internaţionale BS 7799-2:2002 pentru implementarea şi menţinerea sistemului propriu de management al securităţii informaţiilor, certificare acordată de către Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii (SRAC) şi IQNet (International Certification Network).

Romsym este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii IT din România, oferind tehnologie de ultimă oră, produsă de lideri mondiali în: - soluţii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul reţelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP şi web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic, CRAMM, Workshare) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare şi soft ştiinţific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat şi soluţii de la LxPN).

De asemenea, Romsym Data oferă consultanţă şi training în domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din România - centrul ITtraining, predate de specialişti cu înaltă calificare, certificaţi internaţional.

Despre new media Agency

Dintre clienţii Romsym Data menţionăm: Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Românească, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justiţiei, Miro Bank, McDonald’s, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.
Pentru mai multe informaţii:
Alin Zăinescu
newmedia PR
Tel./Fax: 021 – 211 31 26
alin.zainescu@newmedia.com.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/new-media-agency/arhitectura-cu-sursa-deschisa-red-hat-evolueaza-in-directia-reducerii-costurilor-de-infrastructura1