Edvard Grieg cu al sau Peer Gynt la Filarmonica 'George Enescu'

BUCURESTI - 20 decembrie 2006

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Sub semnul marilor aniversari culturale recomandate de UNESCO, se inscrie si comemorarea a 100 de ani de la moartea genialului compozitor norvegian. Astfel, suitele I si II din Peer Gynt vor putea fi ascultate in concertele de vineri 22.12 si sambata 23.12, la ora 19.


Edvard Grieg cu al sau Peer Gynt la Filarmonica 'George Enescu'

Introducerea in programul Filarmonicii a Suitelor simfonice Peer Gynt ofera prilejul intalnirii cu marele artist roman Florin Piersic in calitate de povestitor. O coincidenta interesanta face ca in 2007 sa se implineasca si 50 de ani de la premiera spectacolului cu Peer Gynt pe scena Institutului de teatru, in regia lui Dinu Cernescu si avand ca protagonist pe Florin Piersic. Deci o mare satisfactie pentru actor de a se reintalni cu personajul care i-a marcat debutul actoricesc, si de ce nu, o mare parte din cariera.

Programul mai cuprinde Dublul concert pentru vioara, violoncel si orchestra de Brahms, avand ca solisti pe : Marin Cazacu - violoncel si Lorenz Nasturica - vioara (acesta din urma un artist care a dus in toata Europa faima scolii violonistice romanesti). Sub bagheta Maestrului Cristian Mandeal, programul din preajma Craciunului va fi un adevarat cadou pentru melomani.Despre new media Agency

Istoria Filarmonicii ''George Enescu'' este strans lagata de istoria cladirii Ateneului Roman. Acest templu al Artelor si Muzicii a devenit cu scurgerea timpului o constructie emblematica pentru orasul Bucuresti.
Casa de bilete a Ateneului Roman - 315.68.75
info@fge.org.ro