Premiile COMUNIC@TII Mobile pentru anul 2005

BUCURESTI - 9 decembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Revista “COMUNIC@ŢII Mobile” a organizat evenimentul anual al industriei de comunicaţii mobile din România - Gala Premiilor “COMUNIC@ŢII Mobile” - desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Guvernului României. Prin procesul de jurizare şi crearea unei ierarhii valorice în această industrie, Revista “COMUNIC@ŢII Mobile” şi-a exercitat dificilul rol de arbitru independent al celei mai dinamice industrii autohtone, care reprezintă peste 8% din PIB al ţării noastre.

Premiile COMUNIC@TII Mobile pentru anul 2005

Evenimentul a fost structurat în două părţi - prima dedicată seminariilor interactive şi dezbaterilor privind „Comunicaţiile româneşti în contextul aderării la Uniunea Europeană”. La aceasta au participat principalii jucători ai pieţei telecom din România din sfera publică dar şi din cea privată. Lucrările au fost deschise de Ministrul MCTI, Zsolt NAGY cu prezentarea „Rolul modelului industriei IT&C din România pentru regiunea Europei Centrale şi de Est”, urmat de Dan Georgescu, Preşedinte ANRC – „Reglementarea în comunicaţii: priorităţi 2005, perspective 2006”, Cătălin MARINESCU, Preşedinte IGCTI - „Reuşitele din 2005, baza pentru 2006”, Dan Mihai TOADER, Preşedinte S.N.Poşta Română - Poşta Română - De secole noi ducem vestea”, Corneliu GRIGORE, Director de Programe STS - „Serviciul naţional unic de urgenţă 112”.
Lucrările au continuat cu secţiunile dedicate operatorilor şi infrastructurilor, susţinute de Alexandru HURDUBAIE - Director Program Manager Connex Vodafone, Thierry MILLET - Director Comercial, Orange România, Petru FUIOREA - Manager Vânzări Directe Date & Internet, Romtelecom şi Gordon GRAYLISH, Director of Marketing EMEA la Intel. Secţiunea de infrastructuri a fost reprezentată de Iulian COSTEA - Marketing Manager IP Solutions Alcatel România, Adriana Boersma RODRIGUEZ – Country Manager Ericsson România & Moldova, Dieter J. ANGERER - Director Siemens România, Miron STRATAN - Director de Marketing Topex, Dorel VLAD - Director Adjunct, Direcţia IT&C Romexterra Bank şi Lucreţia MAIORESCU - Director Inovare şi Proiecte Europene SIVECO România, Dinu BUMBACEA - Partner CEE TICE PricewaterhouseCoopers.

Premiile revistei „COMUNC@ŢII Mobile” pentru anul 2005
Surprizele decernării premiilor au fost prezenţa vicepremierului George Copos care a înmânat premiul „Omul Anului în Comunicaţii”, ministrului MCTI Zsolt Nagy, cât şi a preşedintelui Computerland România, Nicolae Badea, ce a înmânat Premiul de „Operatorul anului 2005” companiei Orange România, în calitatea acestuia de ultim acţionar minoritar al liderului industriei româneşti de comunicaţii mobile.

• Premiul „OMUL ANULUI 2005 în Comunicaţii”, pentru merite deosebite în promovarea
Comunicaţiilor Mobile româneşti - Ministrul Zsolt NAGY, liderul politic al comunităţii industriei de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din România.

• Premiul „OPERATORUL ANULUI 2005” pentru confirmarea calităţii de lider al pieţei de
comunicaţii mobile din România - ORANGE ROMÂNIA,compania cu cele mai mari creşteri ale
numărului de clienţi mobili şi ale veniturilor în 2005.

• Premiul „CEA MAI INOVATIVĂ TEHNOLOGIE MOBILĂ PENTRU SECTORUL DE
AFACERI – 3G”, pentru lansarea, în premieră, în România a tehnologiei 3G şi pentru cel mai
amplu proiect tehnologic al anului 2005 - CONNEX – VODAFONE, prima reţea video mobilă din România.

• Premiul „CEA MAI INOVATIVĂ TEHNOLOGIE MOBILĂ PENTRU SECTORUL DE
AFACERI – 3G”, pentru furnizarea infrastructurii tehnologice a celui mai amplu proiect tehnologic al anului 2005 - SIEMENS ROMÂNIA, lider mondial în tehnologia de telecomunicaţii.

• Premiul „CEA MAI INOVATIVĂ TEHNOLOGIE MOBILĂ PENTRU SECTORUL DE
AFACERI - 3G”, pentru furnizarea infrastructurii tehnologice a celui mai amplu proiect tehnologic al anului 2005 - ERICSSON ROMÂNIA, lider mondial în tehnologiile wireless.

• Premiul „CEL MAI BUN ECHIPAMENT DE BUSINESS”, pentru cea mai reuşită combinaţie între design fashion şi aplicaţii de business - terminalul mobil MOTOROLA RAZR V3, cel mai avansat echipament de comunicaţii dedicat segmentului de afaceri.

• Premiul „CEL MAI BUN SERVICIU DE MOBILE BANKING”, pentru cea mai elaborată şi utilă soluţie de transferuri bancare de pe telefonul mobil, pentru accesibilitatea permanentă şi
acoperirea naţională şi în roaming - Serviciul TerraM Mobile Banking furnizat de ROMEXTERRA BANK.

• Premiul DE EXCELENŢĂ, pentru cea mai prestigioasă prezentare a unei soluţii informatice
româneşti la nivel internaţional şi pentru toate succesele recunoscute în ţară şi peste hotare -
SIVECO ROMÂNIA, lider mondial al soluţiilor de eLearning.

• Premiul „SERVICIUL PUBLIC AL ANULUI 2005”, pentru furnizarea şi implementarea
Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112 - ERICSSON ROMÂNIA, lider mondial în tehnologiile wireless.

• Premiul „SERVICIUL PUBLIC AL ANULUI 2005” - SERVICIUL DE TELECOMUNICAŢII SPECIALE, organul central de specialitate ce coordonează activităţile în domeniul telecomunicaţiilor speciale pentru autorităţile publice din România, pentru instalarea, operarea, întreţinerea şi menţinerea la nivelul cerinţelor europene a Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112.

• Premiul „PARTENERUL ANULUI 2005”, pentru deschiderea arătată presei de specialitate şi
pentru susţinerea eforturilor editoriale ale revistei noastre - ALCATEL ROMÂNIA, lider mondial în tehnologia broadband, reţelistică IP, optică, aplicaţii video şi servicii end-to-end integrate.
La adevăratul maraton, de 12 ore, al industriei de Comunicaţii Mobile, organizat la Athenee Palace din Bucureşti au participat peste 350 de personalităţi ale industriei şi specialişti din 12 ţări ale lumii, membri ai Guvernului României, lideri ai celor mai importante companii multinaţionale din ţara noastră, membri ai misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

Parteneri oficiali: MCTI, ANRC, IGCTI, SN Poşta Română
Sponsori: Alcatel, Connex Vodafone, Ericsson, Orange, Siemens, Siveco Intel, Romexterra Bank, Romtelecom, Topex şi Carl Reh Winery

Despre new media Agency

Gala Premiilor „COMUNIC@ŢII Mobile” este un eveniment anual al revistei omonime, realizat de Mobile PR Agency, prima companie de comunicare ce vizează instituţiile şi companiile din industria românească de Comunicaţii. Mobile PR Agency este partenerul exclusiv pentru România al Informa Telecoms & Media, cel mai mare organizator internaţional de evenimente şi editor de publicaţii telecom, cu sediul central la Londra, ce organizează anual celebrul Congres Mondial 3GSM, desfăşurat până anul acesta la Cannes - Franţa, iar din 2006 la Barcelona - Spania.
Roxana ONEA, Marcom Manager, telefon +40 21 3152042, +40 723 319 678
roxana.onea@comunic.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/new-media-agency/premiile-comunictii-mobile-pentru-anul-20051