Red Hat dezvoltă soluţiile de telecomunicaţii

BUCURESTI - 25 iulie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Red Hat lansează Programul de Parteneriat în Telecomunicaţii şi servicii complementare diversificând oferta Linux pentru firme

Red Hat, principalul furnizor mondial de soluţii open source pentru firme, a anunţat crearea noului său Program de Parteneriat în Telecomunicaţii, care să sporească nivelul de conştientizare şi de adoptare a platformelor şi a soluţiilor server de tip carrier-grade bazate pe hardware la standarde industriale şi pe programele software Red Hat.

Red Hat dezvoltă soluţiile de telecomunicaţii

Programul de Parteneriat în Telecomunicaţii va îmbunătăţi relaţiile Red Hat cu importanţi producători de echipamente de reţea (NEPs), OEM-uri, ISV-uri de telecomunicaţii şi operatori şi va include funcţionalităţile noi şi existente ale Red Hat într-o platformă integrată care poate fi utilizată cu uşurinţă în ecosistemul de telecomunicaţii.

Programul de Parteneriat în Telecomunicaţii se bazează pe programele de parteneriat existente ale companiei Red Hat şi, de asemenea, introduce elemente noi, specifice NEP şi operatorilor. Programele OEM şi ISV existente au fost extinse pentru a include următoarele iniţiative pentru telecomunicaţii:

* Red Hat colaborează cu HP şi IBM pentru a construi platforme certificate, de tip carrier-grade, alcătuite din componente hardware şi Red Hat Enterprise Linux, care vor fi poziţionate ca alternative de tip open source la platformele de telecomunicaţii de firmă.
* Un nou program Telecommunications ISV direcţionat spre ISV-urile strategice atât pe segmentele existente, cât şi cele potenţiale ale pieţei de telecomunicaţii şi furnizează servicii şi suport pentru a-i ajuta să adopte platforme de telecomunicaţii de tip open source.


'Programul de Parteneriat în Telecomunicaţii îi reuneşte pe membrii sistemului de telecomunicaţii pentru a accelera furnizarea de soluţii fiabile, de înaltă performanţă, care reduc substanţial costurile de capital şi cheltuielile operaţionale pentru furnizorii de servicii,' a afirmat Tim Yeaton, Senior Vice President, responsabil cu marketingul mondial şi director general pentru produse de întreprindere la Red Hat. 'Puternicele noastre parteneriate cu producătorii OEM hardware, NEP şi comunitatea ISV ne ajută să ne poziţionăm mai adânc programele în interiorul centrului de date din reţea.'

'HP oferă o largă diversitate de soluţii pe pieţele de comunicaţii, media şi amuzament, atât pentru instalările de firmă cât şi pentru cele de tip carrier-grade,' a afirmat Christine Martino, vicepreşedinte, open source şi organizare Linux la HP. 'HP devine lider în aceste pieţe convergente oferind clienţilor mai multe opţiuni prin intermediul HP Advanced Open Telecom Platform. Aceasta include eforturi integrate de tip open source dezvoltate în colaborare cu parteneri precum Red Hat.'

'Soluţiile bazate pe componente hardware standard şi Linux câştigă teren în industria telecomunicaţiilor, ca o alternativă mai rentabilă şi mai flexibilă faţă de costisitoarele platforme de firmă,' a afirmat Scott Handy, Vice President, Worldwide Linux şi Open Source, IBM. 'IBM este încântată să încheie un parteneriat cu Red Hat pentru a construi platforme şi soluţii de tip carrier-grade platforms cu Platform For Telecom (IPT) de la IBM şi Red Hat Enterprise Linux.'

Industria telecomunicaţiilor a suferit un proces de schimbare majoră. Operatorii sunt supuşi unei presiuni tot mai mari de a oferi servicii noi şi mai bune, care să fie mai rapide şi mai eficiente sub aspectul costurilor. Sistemele de firmă, costisitoare şi de tip închis, care au reprezentat multă vreme o cutumă în domeniu, sunt puse la încercare de platformele deschise, care pot fi instalate mai rapid şi mai rentabil decăt alternativele de firmă, furnizând în acelaşi timp niveluri cel puţin egale de performanţă, securitate şi fiabilitate.

În prezent, Red Hat Enterprise Linux este sistemul de operare selectat de peste 100 de producători independenţi de programe de telecomunicaţii şi este încorporat în produse furnizate de opt dintre NEP-urile de top.

Pentru a învăţa mai multe despre soluţiile de telecomunicaţii Red Hat, vă rugăm să vizitaţi http://www.redhat.com/solutions/teleco.

Despre Red Hat, Inc.
Red Hat, cel mai important furnizor mondial de Linux si produse software de tip sursa deschisa, are sediul in Raleigh, statul american Carolina de Nord, cu filiale in intreaga lume. Red Hat orienteaza Linux si solutiile de tip sursa deschisa spre fluxul principal facand accesibila o tehnologie de inalta calitate la preturi reduse. Red Hat furnizeaza programe de tip sistem de operare alaturi de middleware, aplicatii si solutii de management. De asemenea, Red Hat ofera servicii de asistenta, pregatire si consultanta clientilor sai din toata lumea si prin intermediul unor parteneriate la nivel inalt. Strategia de tip sursa deschisa a companiei Red Hat ofera clientilor un plan pe termen lung pentru constructia de infrastructuri care se bazeaza pe si exploateaza tehnologii de tip sursa deschisa, cu orientare spre securitate si usurinta in management. Aflati mai multe la adresa: http://www.redhat.com
LINUX este o marca comerciala a lui Linus Torvalds. RED HAT este o marca comerciala inregistrata a Red Hat, Inc. Toate celelalte nume si marci comerciale reprezinta proprietatea posesorilor respectivi.

Despre Grupul Romsym

Romsym este distribuitor si centru de instruire autorizat al produselor Red Hat in Romania.

Romsym Data este prima companie romaneasca certificata conform standardelor internationale BS 7799-2:2002 pentru implementarea si mentinerea sistemului propriu de management al securitatii informatiilor, certificare acordata de catre Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) si IQNet (International Certification Network).

Romsym este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT din Romania, oferind tehnologie de ultima ora, produsa de lideri mondiali in: - solutii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul retelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP si web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic, CRAMM, Workshare) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare si soft stiintific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat si solutii de la LxPN).

De asemenea, Romsym Data ofera consultanta si training in domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din Romania - centrul ITtraining, predate de specialisti cu inalta calificare, certificati international.

Despre new media Agency

Dintre clientii Romsym Data mentionam: Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Romaneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justitiei, Miro Bank, McDonald’s, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.
Pentru mai multe informatii:
Alin Zainescu
newmedia PR
Tel./Fax: 0318 057 133

alin@newmediapr.ro
alin@newmediapr.ro