Red Hat face noi eforturi în direcţia securităţii

BUCURESTI - 20 martie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Progresele înregistrate în domeniul criptografiei, integrarea cardurilor inteligente şi atestatele de securitate de nivel înalt fac din Red Hat Enterprise Linux una dintre cele mai sigure platforme disponibile

Red Hat face noi eforturi în direcţia securităţii

Red Hat, Inc., principalul furnizor mondial de soluţii de tip open source pentru firme, a anunţat realizări şi planuri ale companiei în direcţia întăririi suplimentare a platformei Red Hat Enterprise Linux. În august 2005, Red Hat a lansat iniţiativa 'Security in a Networked World' (securitate într-o lume a reţelelor) pentru securitatea sistemului Linux şi a soluţiilor open source. De atunci, Red Hat a lucrat pentru creşterea securităţii la nivel de platformă, pentru asigurarea unei securităţi sporite pentru toate aplicaţiile bazate pe platforma Red Hat şi pentru a obţine cele mai ridicate niveluri de atestare a securităţii din domeniu.

“Securitatea utilizatorului final, a aplicaţiilor şi a datelor rămân esenţa iniţiativei Red Hat Security in Networked World. În condiţiile unei dezvoltări continue a Red Hat Enterprise Linux, care asigură soluţii de server şi de birou pentru clienţi, protecţia tuturor aspectelor resurselor de sistem rămâne o prioritate de top,” a afirmat Paul Cormier, vicepreşedinte executiv cu tehnologia la Red Hat.


Integrarea cardurilor inteligente (smartcard)

Red Hat Certificate System (sistemul de autentificare Red Hat), care verifică în fiecare zi identităţile a milioane de utilizatori, atât din domeniul guvernamental cât şi din cel non-guvernamental, continuă să se menţină în poziţia de lider de piaţă. Cu adăugarea de noi caracteristici pentru desfăşurarea în medii eterogene, tehnologia îşi continuă maturizarea şi progresul.


Atestări de securitate

Angajarea companiei Red Hat în direcţia riguroaselor cerinţe de securitate şi autentificare ale clienţilor săi din cadrul guvernului american se regăseşte cu claritate în orientarea companiei spre obţinerea celor mai înalte atestate şi distincţii.


Atestarea bibliotecilor criptografice şi a platformei de securitate Red Hat

Prin implicarea directă a companiei Red Hat în crearea, întreţinerea şi continua dezvoltare a bibliotecilor criptografice de tip open source Network Security Solutions (NSS), care se utilizează ca punct de reper al cadrului securitate pentru numeroase platforme de securitate, Red Hat primeşte atestarea în conformitate cu criteriile de evaluare FIPS 140-2.


Iniţiativa Security in a Networked World: ce urmează

Red Hat este angajată în direcţia furnizării de informaţii despre întreaga reţea, de la sisteme la aplicaţii şi date, într-o formă care poate fi raportată, gestionată şi controlată, pentru asigurarea securităţii întregului mediu. Compania continuă să investească resurse în vederea dezvoltării arhitecturii Open Source şi a ecosistemelor partener, pentru a asigura opţiuni firmelor care îşi construiesc infrastructura pe baza tehnologiilor de tip open source.


Despre Red Hat, Inc.

Red Hat, cel mai important furnizor mondial de Linux si produse software de tip sursa deschisa, are sediul in Raleigh, statul american Carolina de Nord, cu filiale in intreaga lume. Red Hat orienteaza Linux si solutiile de tip sursa deschisa spre fluxul principal facand accesibila o tehnologie de inalta calitate la preturi reduse. Red Hat furnizeaza programe de tip sistem de operare alaturi de middleware, aplicatii si solutii de management. De asemenea, Red Hat ofera servicii de asistenta, pregatire si consultanta clientilor sai din toata lumea si prin intermediul unor parteneriate la nivel inalt. Strategia de tip sursa deschisa a companiei Red Hat ofera clientilor un plan pe termen lung pentru constructia de infrastructuri care se bazeaza pe si exploateaza tehnologii de tip sursa deschisa, cu orientare spre securitate si usurinta in management. Aflati mai multe la adresa: http://www.redhat.com

LINUX este o marca comerciala a lui Linus Torvalds. RED HAT este o marca comerciala inregistrata a Red Hat, Inc. Toate celelalte nume si marci comerciale reprezinta proprietatea posesorilor respectivi.


Despre Grupul Romsym

Romsym este distribuitor si centru de instruire autorizat al produselor Red Hat in Romania.

Romsym Data este prima companie romaneasca certificata conform standardelor internationale BS 7799-2:2002 pentru implementarea si mentinerea sistemului propriu de management al securitatii informatiilor, certificare acordata de catre Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) si IQNet (International Certification Network).

Romsym este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT din Romania, oferind tehnologie de ultima ora, produsa de lideri mondiali in: - solutii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul retelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP si web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic, CRAMM, Workshare) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare si soft stiintific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat si solutii de la LxPN).

De asemenea, Romsym Data ofera consultanta si training in domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din Romania - centrul ITtraining, predate de specialisti cu inalta calificare, certificati international.

Despre new media Agency

Dintre clientii Romsym Data mentionam: Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Romaneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justitiei, Miro Bank, McDonald’s, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.
Pentru mai multe informatii:

Alin Zainescu
newmedia PR
Tel./Fax: 021 – 211 31 26

alin@newmediapr.ro