Symantec anunta o noua solutie de securitate pentru calculatoarele de birou si servere

BUCURESTI - 14 iunie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC), liderul mondial în furnizarea soluţiilor de securitatea informaţiilor a anunţat recent Symantec Critical System Protection 4.5, o soluţie de prevenire a intruziunilor pentru calculatoarele de birou şi serverele de-a lungul platformelor Windows, UNIX şi Linux. Symantec Critical System Protection va fi disponibil la sfârşitul acestei luni şi va proteja proactiv aplicaţiile şi sistemele de operare cu ajutorul politicilor de securitate bazate pe comportament.

„Symantec Critical System Protection demonstrează dedicarea noastră faţă de consumatori prin furnizarea către clienţi a celei mai inovative şi efective protecţii pentru servere şi clienţii finali”, a declarat Chirantan “CJ” Desai, director of product management for client and host security la Symantec. “Cu acestă soluţie, Symantec extinde infrastructura de securitate în punctele finale prin adăugarea unei protecţii robuste la noile ameninţări maliţioase”.

Atunci când este implementat pe Symantec Client Security sau Symantec AntiVirus Corporate Edition, Symantec Critical System Protection protejează aplicaţiile şi sistemele de operare fără a fi nevoie de actualizare. Are încorporată o tehnologie de prevenire a intruziunilor bazată pe comportament pentru a proteja clienţii şi serverele împotriva comportamentelor suspecte necunoscute. Buffer overflow şi protecţia bazată pe memoria atacurilor aduc un plus de apărare în faţa atacurilor sofisticate, în timp ce un firewall performant monitorizează traficul având capacitatea de a permite şi respinge conexiunile la porturi, protocoale şi adrese de IP.

O consolă de management centralizat permite Symantec Critical System Protection să protejeze atât clienţii cât şi serverele. Folosind consola de management, politicile de securitate pot fi configurate pentru implementarea controlului pentru conformare la audit. Symantec Critical System Protection conţine peste 36 de rapoarte predefinite, incluzând informaţii detaliate şi agregate despre agenţi, evenimente şi politici. În plus, consola de management poate fi configurată pentru a livra notificări automate pentru a asigura un răspuns rapid la incidentele cu prioritate maximă.

Despre new media Agency

Despre Symantec

Symantec este lider mondial în securizarea informaţiei, oferind o gamă largă de software, aplicaţii şi servicii create pentru a ajuta utilizatorii individuali, întreprinderile mici şi mijlocii ori marile companii să îşi protejeze şi să îşi administreze propria infrastructură IT. Gama de produse Norton, dezvoltată de Symantec este lider mondial în securizarea informaţiei utilizatorilor individuali şi oferirea de soluţii eficiente. Sediul central Symantec este în Cupertino, California, compania desfăşurând activităţi în peste 35 de alte ţări, iar cifra de afaceri pe anul fiscal 2004 este de 1,870.1 milioane US$.

Despre Romsym Data

Romsym Data este Value Added Distributor şi centru de instruire autorizat pentru Symantec în România.

Romsym Data este prima companie românească certificată conform standardelor internaţionale BS 7799-2:2002 pentru implementarea şi menţinerea sistemului propriu de management al securităţii informaţiilor, certificare acordată de către Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii (SRAC) şi IQNet (International Certification Network).

Romsym este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii IT din România, oferind tehnologie de ultimă oră, produsă de lideri mondiali în: - soluţii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul reţelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP şi web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic, CRAMM, Workshare) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare şi soft ştiinţific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat şi soluţii de la LxPN).

De asemenea, Romsym Data oferă consultanţă şi training în domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din România - centrul ITtraining, predate de specialişti cu înaltă calificare, certificaţi internaţional.

Dintre clienţii Romsym Data menţionăm Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Românească, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justiţiei, Miro Bank, McDonald’s, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.
Pentru mai multe informaţii:
Alin Zăinescu
new media Agency
Tel./Fax: 021 211 31 26
alin.zainescu@newmedia.com.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/new-media-agency/symantec-anunta-o-noua-solutie-de-securitate-pentru-calculatoarele-de-birou-si-servere1