Transportatorul italian cu tarife reduse MyAir.com intra direct pe GALILEO GDS

BUCURESTI - 12 decembrie 2005

Comunicat tip General in Turism

Fisiere atasate:

11240-galileo-logo.jpg

Acordul cu Myair.com confirmă Galileo ca lider de piaţă GDS pentru liniile aeriene cu tarife reduse

Transportatorul italian cu tarife reduse MyAir.com intra direct pe GALILEO GDS

Parsippany, NJ, şi Langley, Marea Britanie, Galileo International, Inc., lider în domeniul sistemelor de distribuţie globală (GDS) şi filială Cendant (NYSE: CD), a anunţat astăzi încheierea unui nou acord multianual cu Myair.com pentru a pune la dispoziţie la scară globală tarifele, orariile şi inventarul operatorului respectiv prin intermediul sistemului GDS Galileo, aflat în proprietatea Cendant.

Sistemul GDS Galileo asigură o piaţă electronică prin care se permite companiilor aeriene, hotelurilor, companiilor de închiriere a autovehiculelor, companiilor de transport maritim şi altor operatori de turism să-şi vândă produsele celor care călătoresc în vacanţă sau în interes de serviciu prin intermediul a 50.000 de agenţii globale de turism din întreaga lume.

Colaborarea între sistemul Galileo GDS şi transportatorii cu tarife reduse a demarat în anul 2000, iar acordul încheiat cu Myair confirmă poziţia lui Galileo ca lider în domeniul sistemelor GDS pentru transportatorii cu tarife reduse din Italia. De asemenea, întăreşte poziţia lui Galileo ca lider pe piaţa furnizorilor de servicii GDS pentru transportatorii cu tarife reduse din întreaga lume.

Myair.com a fost lansat în decembrie 2004 şi operează cu o flotă de cinci aparate Airbus A320. Myair.com operează pe o vastă reţea de rute cu tarif redus interne şi internaţionale, care decolează de pe aeroporturile din Milano (Orio al Serio), Veneţia şi Bologna. De la aeroportul milanez Orio al Serio, Myair execută zboruri spre Palermo, Catania, Bari, Brindisi, Napoli, Bucureşti şi Madrid. De la Veneţia, destinaţiile includ Bucureşti, Madrid, Barcelona şi Paris. De la Bologna se execută zboruri spre Palermo, Catania şi Brindisi. De asemenea, de la Napoli Myair.com execută zboruri spre Bucureşti de trei ori pe săptămână. În prezent, agenţii de turism din toată lumea pot achiziţiona direct bilete Myair.com prin sistemul Galileo GDS, cu codul 8I.

“În condiţiile în care Myair.com oferă acum importante rute noi din Italia spre Franţa, Spania şi România, oferim excelente noi surse de venit pentru clienţii agenţiilor noastre de turism,” a afirmat Brian Conway, Supplier Services Cendant TDS EMEA. “În paralel, oferim agenţilor noştri o posibilitate de a economis timpul: aceea de rezervare a biletelor prin intermediul mediului desktop Galileo, care le este familiar, fără timpul şi efortul necesare pentru a alterna între sistemele GDS şi Internet pentru gestiunea procesului de rezervare.”

“Unul dintre obiectivele planului nostru industrial este acela de a deveni un transportator de frunte pe piaţa italiană cu tarife reduse,” a afirmat Paolo Sgaramella, director comercial la Myair.com. “Opţiunea noastră de a distribui prin intermediul sistemului Galileo, un lider global pe piaţa sistemelor de distribuţie, este un pas-cheie în direcţia atingerii scopului nostru şi confirmă angajarea noastră pe direcţia vinderii inventarului nostru printr-un canal de distribuţie multiplă. Galileo este o soluţie de succes pentru optimizarea activităţii agenţiilor de turism”.

Myair.com
Myair.com, brand al My Way Airlines, este un transportator cu tarife reduse creat cu intenţia de a deveni un transportator de frunte în sectorul de tarife reduse al pieţii italiene. Myair.com şi-a început activitatea la 17 decembrie 2004 şi exploatează o flotă de cinci aparate Airbus A320. De la aeroportul milanez Orio al Serio, Myair execută zboruri spre Palermo, Catania, Bari, Brindisi, Napoli, Bucureşti şi Madrid. De la Veneţia, destinaţiile includ Bucureşti, Madrid, Barcelona şi Paris. De la Bologna se execută zboruri spre Palermo, Catania şi Brindisi. De asemenea, de la Napoli Myair.com execută zboruri spre Bucureşti de trei ori pe săptămână.

Despre Cendant Travel Distribution Services
Divizia de distribuţie a serviciilor de turism a Cendant Corporation (NYSE: CD) este una dintre cele mai mari şi mai diverse din punct de vedere geografic colecţii de mărci de călătorie şi companii de distribuţie.

Despre new media Agency

Divizia, cu aproape 5000 de angajaţi în peste 116 ţări, include: Galileo, o companie lider mondial în domeniul serviciilor de distribuţie (GDS), care deserveşte peste 44.000 de agenţii de turism şi peste 60.000 de hoteluri; companii servicii şi de distribuţie pentru hoteluri (TRUST, THOR, WizCom şi Neat Group); renumite agenţii de turism online (Orbitz, CheapTickets®, Lodging.com, HotelClub.com şi RatesToGo.com); Shepherd Systems, o companie de informaţii de pe piaţa companiilor aeriene; Travelwire, companie de turism internaţional şi software; Travel 2/Travel 4, furnizor internaţional important de transport aerian pe rute lungi şi furnizor de pachete de servicii de călătorie; soluţii de management online pentru turismul de afaceri la nivel mondial, prin Travelport şi Orbitz for Business.
Pentru mai multe informatii:

Alin Zainescu
newmedia PR
Tel./Fax: 021 – 211 31 26
alin@newmediapr.ro