Noul cod fiscal aplicabil de la 1 ianuarie 2007 – Titlul VI - TVA (curs 2 zile)

Locul desfasurarii: Athenee Palace Hilton

Organizator: New Wave Training Center

Ce veţi invata:

- Care sunt ultimele modificari aduse de codul fiscal in legatura cu taxa pe valoarea adaugata;
- Cum se aplica aceste modificari (studii de caz);
- In ce fel sunt afectati agentii economici de aceste modificari.

Data: 25-26 mai 2007 Pret: 1299 RON Durata: 2 zile (9:00 – 17:00)
Locatia: Athenee Palace Hilto Trainer: Mariana Vizoli, dir. gen. adj. Min. Fin.

*pretul include suportul de curs (tiparit si in forma electronica), masa de pranz si pauzele de cafea

Audienta:

Companii –Top si Middle Management (manageri generali, manageri ai departamentelor finainciare, contabili sefi).

Premise:

In conditiile aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, legislatia romaneasca a suferit si ea un proces de adaptare, fiind marcata de importante schimbari. Noul Cod Fiscal, intrat in vigoare la inceputul anului 2007, dedica un capitol intreg taxei pe valoarea adaugata. Modificarile aparute sunt semnificative si afecteaza in mare masura plafonul de scutire de la plata taxei pe valoare adaugata.

Motive pentru a participa la acest curs:

- Taxa pe valoarea adaugata reprezinta un subiect delicat, noul cod fiscal dedicandu-i un intreg capitol;
- Mariana Vizoli s-a ocupat inca din anul 2004 de transpunerea Directivei a VI-a in legislatia romaneasca, fiind una dintre cele mai competente persone la ora actuala pentru a prezenta concentrat schimbarile aduse de noul Cod Fiscal in materie de TVA;
- noua legislatie trebuie inteleasa, inainte de a putea fi pusa in aplicare in mod efficient.

Despre trainer:

MARIANA VIZOLI este director general adjunct in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor si raspunde de legislatia privind TVA. Domnia sa lucreaza in acest domeniu de 9 ani si a elaborat mare parte din legislatia in materie de TVA din Romania dupa anul 2000, respectiv: Ordonanta de uregenta nr. 17/2000 privind TVA, Legea nr. 345/2002 privind TVA, Titlul VI al Legii nr. 571/2004 privind Codul Fiscal, cu toate modificarile ulterioare. Pe langa legile de baza, a elaborat de asemenea si normele si ordinele Ministrului Finantelor Publice date in aplicarea legislatiei privind TVA.
Din anul 2004 s-a ocupat activ de transpunerea Directivei a VI-a in legislatia nationala, impreuna cu asistenta din partea PWC Belgia si PWC Romania.
A sustinut peste 40 de training-uri cu agenti economici si inspectori fiscali privind noul sistem de TVA aplicabil de la data aderarii.
Este reprezentanta Romaniei in cadrul Comitetului TVA, organism consultativ constituit in baza directivei a VI-a, pe langa Comisia Europeana, care are rolul de a raspunde intrebarilor statelor membre, de a elabora linii directoare in ceea ce priveste aplicarea corecta a directivei, de a analiza si aviza derogarile de la directiva solicitate de statele membre, de a analiza notificarile depuse de statele member, acolo unde directiva prevede in mod expres acest lucru. Comitetul de TVA este format din cate un reprezentant al fiecarui stat membru care este desemnat de ministerul finantelor.
Pe langa Comitetul de TVA, participa la reuniunile de la Bruxelles ale Consiliului European, care are intalniri saptamanale, si unde se dezbat propunerile presedintiei Comisiei de modificare a directivelor europene in domeniul TVA.
In cadrul Ministerul Economiei si Finantelor se ocupa de elaborarea legislatie in domeniul TVA, si acorda si asistenta organelor fiscale teritoriale, directiilor din minister si agentilor economici.

Subiectele cursului:

• Capitolul 1
Livrari si achizitii intracomunitare. Transferul.
• Capitolul 2
Importul
• Capitolul 3
Servicii legate de bunuri imobile si transport
• Capitolul 4
Servicii necorporale si lucrari asupra bunurilor mobile
• Capitolul 5
Alte servicii de intermediere


Cristina Calcan
Sales & Marketing Manager
New Wave Training Center
cristina.calcan@nw-tc.com

Despre NEW WAVE TRAINING CENTER

Despre New Wave Training Center
NWTC a fost infiintata la inceputul anului 2007, din dorinta de a oferi un suflu nou pietei de training din Romania. Principiile dupa care se ghideaza compania sunt calitatrea, respectul fata de client si deschiderea fata de nou.
Compania este rezultatul unei investitii romano-israeliene, si isi propune sa devina in cel mai scurt timp un jucator important in domeniul organizarii de cursuri de perfectionare pentru adulti.

Participare: Intrare libera