Cluburile Lions din București au instalat un computer performant, în vederea creării celei mai mari biblioteci digitale pentru nevăzători

BUCURESTI - 15 octombrie 2021

Comunicat tip General in ONG

Astăzi, cu prilejul Zilei Mondiale a Vederii, Cluburile Lions din București au instalat la Biblioteca Sonoră pentru Nevăzători și Ambliopi a Bibliotecii Metropolitane București, situată în Șoseaua Mihai Bravu, nr. 4, un computer puternic cu programe și accesorii pentru înregistrarea vocală și dispunând de un dispozitiv de stocare adițional pentru salvarea în copie a materialelor înregistrate, în valoare de 3000 Euro, cu scopul creării și dezvoltării celei mai mari biblioteci digitale pentru nevăzători.

.

La instalarea echipamentelor pentru studioul de carte audio, ne-am bucurat de prezența Doamnei Director Ramona Mezei, a Domnului Profesor Radu Ruba, inițiatorul acestei acțiuni și a mai multor membri Lions.

Cluburile Lions din București, în parteneriat cu Cluburile Lions din District 124 România, au organizat în 24 septembrie un eveniment cu strângere de fonduri în folosul comunității pentru Filiala pentru Deficienţi de Vedere a Bibliotecii Metropolitane. Vorbim nu doar despre o bibliotecă care se adreseaza nevăzătorilor din toata țara, ci şi despre un centru de producţie de carte audio cu caracter exemplar în România. Citite vocal la microfon, cărţile ştiinţifice, de literatură, manualele şcolare sunt înregistrate, fonotecate şi masterizate în sistem digital şi distribuite beneficiarilor cu deficiențe de vedere pe compact disc sau descărcate de aceştia. Practic, produsele acestui veritabil centru de realizare a cărţii într-un format accesibil nevăzătorilor ajung nu numai la iubitorii de carte din Bucureşti, ci din toată România şi, în funcţie de solicitări, din Republica Moldova.

Fondurile au fost strânse prin donațiile membrilor și simpatizanților Cluburilor Lions din District 124 România, precum și prin scoaterea la licitație a produselor colecționate.

Mulțumiri următorilor sponsori, fără de care evenimentul nu ar fi fost posibil : Crama Liliac, Luviane Atelier de Parfumerie, Domeniile Urlați, Musette, Sheba Bijuterii, Domeniile Prince Matei, Wilson.

Lions Clubs District 124 România, prin Viceguvernator, Dr. Ciprian Iosep, mulțumeste pe această cale tuturor persoanelor care s-au implicat în strângerea de fonduri pentru implementarea mediatecii sonore. Colaborarea cu Asociația Nevăzătorilor din România va continua, pentru a veni în ajutorul persoanelor cu deficiență de vedere.

Cluburile Lions (www.lionsclubs.org) reprezintă un cadru organizat la nivel internațional, de mai bine de 100 de ani, pentru servicii de voluntariat, în care orice membru al comunității poate ajuta, prin acțiuni concrete, comunitatea din care face parte. Membrii Cluburilor Lions formează o mișcare de elită în domeniul serviciilor voluntare pentru comunitate, mișcare la care pot adera atât femei, cât și barbați din medii diferite: medici, ingineri, avocați, economiști, arhitecți, oameni de afaceri, profesori, învățători, manageri, ofițeri, funcționari publici etc. În Cluburile Lions, se respectă anumite reguli de conduită, membrii având un nivel înalt de educație. Nu sunt acceptate comportamente neadecvate, limbajul nepotrivit sau activități de natură politică, religioasă sau sectară, acțiunile având caracter public și fiind adresate exclusiv servirii comunității.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/newborn-consulting/cluburile-lions-din-bucuresti-au-instalat-un-computer-performant-in-vederea-crearii-celei-mai-mari-biblioteci-digitale-pentru-nevazatori