Cluburile Lions din România, cu sprijinul Ordinului Militar Teuton German au trimis către persoane aflate în nevoie cantități importante de hrană

BUCURESTI - 29 iunie 2021

Comunicat tip General in ONG, CSR

Ajutoarele donate de OMT către Cluburile Lions, reprezentând hrană preamabalată, au constat în produse BIO marca Hipp și Bebivita, în cantitate de peste 20.000 kg. Alimentele au fost distribuite în perioada martie-iunie 2021, prin intermediul cluburilor Lions din mai multe zone ale țării, după cum urmează: București, Brașov, Constanța, Iași, Bacău, Călărași, Craiova, Timișoara, Cluj, Oradea, Satu Mare, Alba Iulia, Vaslui, Piatra Neamț, Sibiu, Petroșani.

Campanie donare hrana

Campanie donare hrana

Donația Ordinului Militat Teuton German vine în continuarea unei colaborări ce durează de mai bine de 3 ani, perioadă în care au fost distribuite peste 60.000 kg de produse alimentare către beneficiari: spitale și case pentru copii, centre de asistență socială, familii cu probleme, precum și alți beneficiari vulnerabili din comunitățile locale, ajutați uzual de Cluburile Lions din România.

Lions Clubs District 124 România, prin Viceguvernator, Dr. Ciprian Iosep, Președintele Comisiei naționale de hrană, mulțumeste, pe această cale, Marelui Maestru al Ordinului Militar Teuton, domnul Klaus Blos, cât și Marelui Comandor OMT al României, Dr. Ionel Tucmuruz pentru sprijinul deosebit adus persoanelor nevoiașe către care au fost dirijate ajutoarele.

Colaborarea începută între cele două organizații umanitare va continua, pentru a aduce alinare celor care au cu adevărat nevoie de ajutor.

Ordinul Militar Teuton(OMT), un vechi Ordin German din anii 1309/1311, astăzi condus de Marele Maestru Klaus Blos, împreună cu Comanda din România, formată din 6 cavaleri, au ca scop ajutorarea persoanelor nevoiașe, în mod creștin și umanitar.

Cluburile Lions (www.lionsclubs.org) reprezintă un cadru organizat la nivel internațional, de mai bine de 100 de ani, pentru servicii de voluntariat, în care orice membru al comunității poate  ajuta, prin acțiuni concrete, comunitatea din care face parte. Membrii Cluburilor Lions formează o mișcare de elită în domeniul serviciilor voluntare pentru comunitate, mișcare la care pot adera atât femei, cât și barbați din medii diferite: medici, ingineri, avocați, economiști, arhitecți, oameni de afaceri, profesori, învățători, manageri, ofițeri, funcționari publici etc. În Cluburile Lions, se respectă anumite reguli de conduită, membrii având un nivel înalt de educație. Nu sunt acceptate comportamente neadecvate, limbajul nepotrivit sau activități de natură politică, religioasă sau sectară, acțiunile având caracter public și fiind adresate exclusiv servirii comunității.