Alege ce fel de viata va avea copilul tau!

BUCURESTI - 21 aprilie 2005

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Uneori, productiile sociale nu sunt create de agentii doar pentru a le reprezenta in festivaluri. Se intimpla rar. Este si cazul spoturilor "Alege ce fel de viata va avea copilul tau! (Fa-ti gratuit testul HIV in primele 3 luni de sarcina!)", realizate de agentia CapNext. Campania ce poarta acelasi nume apartine Fundatiei Romanian Angel Appeal in parteneriat cu Fundatia Parteneri pentru viata, Unicef si Ministerul sanatatii si are ca obiectiv informarea femeilor gravide cu privire la riscurile infectiei cu HIV.

Alege ce fel de viata va avea copilul tau!

Virusul HIV nu se vede, dar exista si daca esti seropozitiva, fara sa stii, poti transmite virusul mai departe. Responsabilitatea creste in momentul in care urmeaza sa aduci pe lume un copil. Trebuie sa-ti faci testul HIV in primele luni de sarcina pentru a nu pune in pericol viata pe care o porti in pantec. Deoarece acest test nu este obligatoriu, foarte putine femei il fac din timp, desi este gratuit in perioada de graviditate. Aici intervine necesitatea campaniei “Alege ce fel de viata va avea copilul tau! (Fa-ti gratuit testul HIV in primele 3 luni de sarcina!)" realizata de Fundatia Romanian Angel Appeal in parteneriat cu Fundatia Parteneri pentru viata, Unicef si Ministerul sanatatii. Femeile trebuie sa stie ca in cazul depistarii infectiei HIV in primele luni de sarcina, prin urmarea unor tratamente disponibile si in Romania, riscul infectarii fatului se reduce la 2%. Deci au 98% sanse sa aduca pe lume copii sanatosi.

"Desi sunt sociale, nu sunt spoturi de festival", a confirmat Raluca Feher, autoarea acestor spoturi.

Campania a inceput pe 4 aprilie si se va desfasura timp de 6 luni, alternativ, o luna in reteaua nationala, o luna in reteaua locala. Pe linga cele de 3 spoturi TV, campania mai cuprinde un spot radio (realizat de catre fundatia Romanian Angel Apeal)

Campania media va fi sustinuta de o serie de activitati implementate de RAA cu finantare de la Fondul Global: activitati de informare adresate atit femeilor gravide cit si cadrelor medicale (medici de familie, obstetricieni, neonatologi etc.) distribuitie de materiale informative, servicii de consiliere si recoltare pt. efectuarea testului HIV etc.)

Despre NextCap

Spoturile TV au fost realizate pro-bono de agentia CapNext in formula Raluca Feher- copywriter, Costin Popescu- creative director, Marc Bortun- art director, Sorin Popescu- client service director, Elena Padurariu- account executive; casa de productie Multi Media Est a lucrat pe costuri minime, regizorul Radu Muntean si dop-ul Tudor Lucaciu si-au oferit serviciile gratuit, la fel ca si Yama Music care a furnizat coloana sonora for free.

Pentru mai multe detalii:
Otilia Mihailov
PR Coordinator
CapNext
0723-210.340

otilia@nextcap.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/nextcap/alege-ce-fel-de-viata-va-avea-copilul-tau