Fabrica Salonta sărbătoreşte 30 de ani de experienţă

BUCURESTI - 3 iulie 2006

Comunicat tip General in Industrie

Fabrica Salonta sărbătoreşte anul acesta 30 de ani de experienţă, fiind una dintre cele mai vechi fabrici de mezeluri din România. La Salonta se fac numai mezeluri premium, din categoria crud–uscate, cu şi fără mucegai: celebrul Salam de Sibiu, Salamul Carpaţi, Salamurile Padiş, Paprika, Salonta şi Bănăţean - dar şi salamuri fierte, afumate şi uscate precum Salamul de vară uscat. Oferta Salonta mai cuprinde şi cârnaţi, de asemenea crud-uscaţi - cârnaţii Jandarm, cârnaţii Paprika, Plai sau Csabai.

Fabrica Salonta sărbătoreşte 30 de ani de experienţă

Situată în localitatea Salonta, judeţul Bihor, fabrica Salonta continuă strategia de aliniere la standardele europene, primul pas fiind deja realizat prin implementarea sistemului de management al calităţii ISO 9001:2000.

“Piaţa căreia ne adresăm este în primul rând piaţa internă, însă datorită faptului că fabrica este agreată la export în Comunitatea Europeană anul acesta ne-am propus să dezvoltăm exportul în Cehia, Slovacia, Grecia, Ungaria şi Moldova.
Din studiile efectuate în cursul acestui an am aflat că segmentul mezelurilor crud-uscate este în continuă creştere, românii înţelegând că acestea se pretează consumului în orice anotimp atât datorită termenului de valabilitate extins, derivat din modul de preparare, cât şi datorită conţinutului foarte ridicat de carne. Cu o gamă variată de produse, adresându-se gusturilor rafinate, Salonta se situează în primii trei producători de mezeluri crud-uscate din România, conform studiilor realizate de MEMRB Retail Tracking Services. Pentru anul 2006 anticipăm o creştere de 300% a cifrei de afaceri faţă de anul trecut.' precizează Radu Dumitrescu, Brand Manager Salonta.

Mezelurile crud–uscate sunt obţinute printr-un proces tehnolologic complex, iar avantajul lor este că au cel mai mare conţinut de carne comparativ cu orice altă categorie de mezeluri de pe piaţă. Un alt punct forte stă în termenul de valabilitate îndelungat, acest lucru nefiind obţinut prin adaos suplimentar de conservanţi, ci este tot o “consecinţă” a tehnologiei folosite. Procesul de fabricaţie al produselor Salonta este foarte laborios şi durează la cele mai sofisticate dintre ele şi 3 luni de când intră carnea pe poarta fabricii şi până iese camionul cu mezeluri.

Despre NextCap

Produsele fabricii Salonta sunt fabricate din carne de porc şi vită, importată din America de Sud şi Europa. Mai întâi carnea este dezosată, tocată, condimentată, iar conţinutul obţinut este introdus în membrane naturale. Majoritatea operaţiunilor sunt făcute manual, pentru că, vorba muncitorilor, nici o maşină nu poate alege carnea de pe carcasă, mai bine ca mâna omului. Produsele obţinute sunt apoi supuse procesului de afumare în camere speciale, în care este folosit numai fum de lemn de esenţă tare, fără răşini. Apoi începe procesul de maturare. Mezelurile sunt ţinute în camere speciale unde viteza de uscare, temperatura şi umiditatea sunt controlate de computer între 15 şi 90 de zile, în funcţie de categorie. Anumite produse sunt însămânţate cu Penicillium Nalgiovensis, un mucegai alimentar nobil care este folosit atât pentru a da o anumită aromă cărnii, cât şi pentru a extrage surplusul de apă. După 40 de zile, acest mucegai este curăţat manual.


Pentru mai multe detalii va rugam contactati:

Sabina Zeres/ sabina@next.advertising.ro/ 0722-893.442
Otilia Mihailov-Dumitrescu/ otilia@next.advertising.ro/ 0723-210.340

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/nextcap/fabrica-salonta-sarbatoreste-30-de-ani-de-experienta