Roboticienii NEXTLAB.TECH au vizitat Școala Superioara de Aviație Civilă

BUCURESTI - 9 august 2022

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Live site

Roboticienii Nextlab.tech au fost invitați să viziteze Școala de Aviație Civilă din București. Elevii s-au bucurat să li se ofere șansa de a se afla la bordul unui simulator de avion Boeing, precum și de a exersa o aterizare cu prilejul acestei invitații. Simularea a dat ocazia fiecărui adolescent din echipa de robotică să experimenteze nominal responsabilitatea de a se afla într-o poziția de conducere a unui avion de cea mai înaltă performanță. Valoarea educațională a constat în accesul elevilor la una dintre cele mai complexe sisteme fizico-cibernetice, alături de profesioniști care să le ofere informații specializate transpuse în orizontul lor de înțelegere.

Robocampionii nextlab.tech in vizita la Scoala Superioara de Aviatie Civila

Robocampionii nextlab.tech in vizita la Scoala Superioara de Aviatie Civila

Roboticienii NEXTLAB.TECH au vizitat Școala Superioara de Aviație Civilă

Roboticienii Nextlab.tech au fost invitați să viziteze Școala de Aviație Civilă din București. Elevii s-au bucurat să li se ofere șansa de a se afla la bordul unui simulator de avion Boeing, precum și de a exersa o aterizare cu prilejul acestei invitații. Simularea a dat ocazia fiecărui adolescent din echipa de robotică să experimenteze nominal responsabilitatea de a se afla într-o poziția de conducere a unui avion de cea mai înaltă performanță. Valoarea educațională a constat în accesul elevilor la una dintre cele mai complexe sisteme fizico-cibernetice, alături de profesioniști care să le ofere informații specializate transpuse în orizontul lor de înțelegere .

Pasiunea tinerilor roboticieni pentru tehnologie a convers cu principiile de control și concentrare care definesc profesia unui pilot. Fascinația lor s-a reflectat în entuziasmul cu care au receptat instructajul primit pentru manevrarea corectă a manșei de avion. De asemenea, au simulat navigarea aeronautică atât în mediul aerian precum și terestru pentru a-i aduce mai aproape de experiența reală a pilotajul. Această oportunitate s-a materializat în adrenalină, curiozitate, și expunerea la un nou mediu care să anuleze perspectiva ambiguă a domeniului aeronautic.

Copiii au înțeles astfel importanța meseriei de pilot, care necesită implicare și dorință de învățare sistematizată într-un mediu academic. Familiarizați cu inovația, micii roboticieni au potențialul de a integra viziunea lor tehnică în viitorul profesiei, atingând nivelul de excelentă. Întâlnirea copiilor cu profesioniștii aviatori surprinde motto-ul care stă la baza instituției gazdă, și anume: „Fascinația zborului întâlnește profesionalismul”. Expunerea la o situație cât mai apropiată de esența pilotajului a stârnit în primă fază curiozitate elevilor, fiind unul dintre elementele care împing potențialul spre perfecționism. 

  

Nextlab.tech împreuna cu Școala de Aviație Civilă, susținători ai dezvoltării tehnologiei moderne, anunță un parteneriat care va permite promovarea oportunităților Școlii de Aviație Civilă în rândul comunității de elevi roboticieni creată de Nextlab.tech, cunoscuti și pentru lansarea celui mai mare concurs de Robotică din România destinat tuturor elevilor din țară, cu vârstele cuprinse între 8-16 ani. Astfel sunt puse la dispoziția tinerilor roboticieni toate resursele pentru a lua contact cu acest mediu nou și pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză în ceea ce privește o carieră de viitor. 

                                     

Inițiativa celor două instituții de colaborare pornește dintr-o lipsă de personal în domeniul aeronautic. “Industria aviației are o nevoie acută de personal. In acest sens Scoala Superioara de Aviatia ofera cursuri tinerilor care doresc o cariera de aviație fie atât ca piloti de aeronavă cât și ca insotitori de zbor, controlori de trafic sau tehnicieni de întreținere. Institutiaoa noastra detine simulatoare de zbor  de ultima generatie și își va extinde în viitor numarul acestora” a declarat George Barbu, Director General al Școlii De Aviație Civilă. 

.

Instituția citată anterior propune astfel soluții pentru sporirea forței de muncă în domeniul aeronautic, ducând mai departe „tradiția aviației românești”, adaugă George Barbu.

Despre Școala Superioară de Aviație Civilă

Școala Superioară de Aviație Civilă este cea mai importantă instituție de pregătire a personalului din domeniul aviației. Instituția pregătește de la personal tehnic la însoțitori de bord, controlori de trafic sau piloți, oferind o gama largă de cursuri specializate. 

Despre nextlab.tech

Concursul este organizat de Asociația „Clubul Informaticii Economice CyberKnowledgeClub” (CKC), fondată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE București, având ca sponsorul principal național Banca Comercială Română. Începând cu 2022 concursul beneficiază de sprijin financiar din partea Ministerului Educației Naționale din România, iar sprijinul logistic și tehnologic este oferit de start-up-ul Nextlab.tech. Inițiativa este sponsorizată suplimentar de DACIA RENAULT, Fundația Globalworth și ASUS. Proiectul funcționează în cadrul programului ROMÂNIA TECH NATION. Mediul de business este încurajat să se alăture acțiunii pentru a mări numărul elevilor care vor beneficia de un kit gratuit.

Despre NEXTLAB

Concursul este organizat de Asociația „Clubul Informaticii Economice CyberKnowledgeClub” (CKC), fondată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE București, având ca sponsorul principal național Banca Comercială Română. Începând cu 2022 concursul beneficiază de sprijin financiar din partea Ministerului Educației Naționale din România, iar sprijinul logistic și tehnologic este oferit de start-up-ul Nextlab.tech. Inițiativa este sponsorizată suplimentar de DACIA RENAULT, Fundația Globalworth și ASUS. Proiectul funcționează în cadrul programului ROM NIA TECH NATION. Mediul de business este încurajat să se alăture acțiunii pentru a mări numărul elevilor care vor beneficia de un kit gratuit.

Taguri: concurseducatierobotiaviatieroboticanextlab
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/nextlab1/roboticienii-nextlab-tech-au-vizitat-coala-superioara-de-aviatie-civila