Ce este un CRM?

BUCURESTI - 14 februarie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, IT&C, Internet

CRM este prescurtarea pentru Customer Relationship Management sau Managementul Relatiilor cu Clientii si a aparut in SUA la inceputul anilor 80 ca raspuns la manifestarea foarte puternica a Marketingului Direct.
Cand vorbim de Customer Relationship Management, ne referim in general la o strategie pe scara larga pentru gestionarea vanzarilor sau a relatiilor unei companii cu clientii sai. Aceasta implica utilizarea tehnologiei pentru organizarea, automatizarea si sincronizarea proceselor de afaceri, in special a activitatilor de vanzare, a serviciilor pentru clienti sau a suportului tehnic. In mare, obiectivele sunt de a gasi sau de a atrage clienti noi, de a pastra si educa clientii deja existenti sau chiar de a recupera clientii pierduti in trecut.

Interfata Zimplu CRM

Interfata Zimplu CRM

 Zimplu CRM simplifica si imbunatateste modul in care orice companie comunica cu clientii sai, iar rezultatele agentilor de vanzari sunt mult mai usor de masurat si de optimizat.  

Subtirica Florin, Director de Vanzari Nexus Electronics

Necesitatile de gestionare a vanzarilor sau a relatiilor cu clientii s-au constituit in dezvoltarea de diferite programe software care sa facilitize aceste procese, in special la inceputul anilor 90. Cu toate ca initial solutiile CRM au fost oarecum ignorate, in prezent, piata CRM-urilor a ajuns sa depaseasca 10 miliarde dolari, cunoscand o crestere accelerata incepand cu anul 2007 si pana in prezent. Principalele companii care au inceput sa ofere astfel de sisteme au fost Microsoft si Oracle. In Romania, conceptul de Customer Relationship Management nu este inca foarte cunoscut, fiind folosit in multinationale, dar in mare parte absent in cadrul IMM-urilor.

Zimplu CRM - www.zimplu.ro - a fost lansat de Compania Nexus Electronics inca din anul 2011. Zimplu incearca sa rezolve una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta organizatiile in relatia cu sistemele CRM si anume utilitatea acestora. Multe companii se lovesc de o interfata greoaie sau de multe servicii ale sistemelor care sunt inutile pentru activitatea companiei, de aceea multe firme mari aleg construirea unui CRM personalizat pentru nevoile sale, insa aceasta varianta este foarte scumpa. Pe de alta parte, Zimplu CRM este creat special pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, este simplu, iar partea cea mai interesanta este ca poti accesa baza de date de pe orice calculator conectat la internet doar cu ajutorul unui browser web.

Despre Nexus Electronics SRL

Nexus Electronics este compania IT din Bucuresti, Romania. Domeniul sau de activitate este orientat catre sisteme informatice pentru reducerea costurilor si optimizarea activitatilor in companii.
Cel mai cunoscut produs al Nexus Electronics este sistemul de monitorizare prin GPS a flotelor de vehicule - Nexus GPS Tracking - www.gpstracking.ro - pe care il folosesc in acest moment peste 500 de Clienti - Companii.
Zimplu CRM - www.zimplu.ro - este un contact manager orientat catre companiile ce doresc optimizarea proceselor de vanzari si a activitatilor de suport tehnic. Sistemul ofera o interfata simplu de folosit, astfel incat prin utilizare sa ofere maximum de rezultate in cel mai scurt timp.