Ce sanse ai sa supravietuiesti intr-un accident auto, in functie de viteza la impact?

BUCURESTI - 14 iunie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto

Limita de viteza este de 50 km/h in localitate?
Atunci pot sa accelerez pana la 60 km/h, pentru ca nu risc amenda sau puncte de penalizare daca intalnesc un echipaj cu radar.

Acest mod de a gandi se finalizeaza uneori cu povesti tragice, precum cea a patronului Hexi Pharma, care conducand cu viteza mare, a iesit de pe drum si s-a oprit brusc intr-un copac.

Amenda nu reprezinta cel mai mare risc atunci cand accelerezi peste masura!

Soferii nu constientizeaza gradul de risc pe care si-l asuma atunci cand depasesc viteza legala. Zece, douazeci, poate chiar 30 km/h in plus par nesemnificativi, dar in cazul unui impact, fac diferenta intre viata si moarte.

Cum influenteaza viteza gravitatea accidentelor?

Concomitent cu cresterea vitezei, anticiparea traficului devine mai dificila, iar  soferul nu mai reuseste sa reactioneze in timp util.

Accidente care implica pietoni

Doar 10 km/h in plus cresc exponential riscul de deces in cazul in care o masina loveste un pieton:

Pana la 30 km/h - aproape toti pietonii supravietuiesc;

La 40 km/h - supravietuiesc aproximativ 90%;

La 80 km/h - numarul de supravietuitori scade sub 50%;

La 100 km/h - doar 10% dintre pietoni supravietuiesc.

Impactul frontal intre doua vehicule

La 64 km/h - 17% dintre soferii care poarta centura sunt raniti fatal.

La 80 km/h - 60% dintre soferii care poarta centura sunt raniti fatal. 

Impactul lateral intre doua vehicule

Riscul de deces este mult mai mare in cazul unui impact de acest fel.

La 64 km/h - 85% dintre soferii care poarta centura sunt raniti fatal.

Soferii experimentati isi supraestimeze abilitatile

Daca in primele luni de la obtinerea permisului de conducere majoritatea soferilor sunt rezervati in trafic, odata cu experienta, unii incep sa subestimeze pericolele potentiale. De asemenea, orice sofer este mai relaxat cand circula pe un drum stiut si tinde sa isi asume unele riscuri pe care nu si le-ar asuma intr-o zona necunoscuta.

Astfel, chiar si soferii cu ani de experienta risca sa provoace accidente.

Pentru a modera excesul de zel al soferilor profesionisti la volan, tot mai multe companii aleg sa implementeze sisteme de monitorizare prin GPS, care ofera printre altele si informatii despre viteza de deplasare a vehiculelor.

Sistemul de monitorizare performant Nexus GPS Tracking este usor de instalat pe vehicule si poate oferi informatii detaliate despre modul in care conduc soferii. Sistemul inregistreaza viteza, franarile bruste, kilometrii parcursi, orele de functionare ale motorului si multe altele.

Solutia este accesibila publicului larg, nu doar companiilor care doresc sa isi pastreze in siguranta resursele si forta de munca. Nexus GPS Tracking poate fi utilizat si de catre parintii care vor sa se asigure ca masina incredintata tanarului sofer este utilizata in conditii de siguranta, iar comportamentul adoptat in trafic nu este impulsiv sau teribilist.

Despre Nexus Electronics SRL

Inca din 2006, de cand am intrat pe piata, obiectivul nostru este sa dezvoltam solutii software performante si inovatoare, care sa reduca costurile operationale si sa maximizeze eficienta in companii. Suntem mandri pentru ca am reusit sa castigam aprecierea a peste 1200 de parteneri, oferindu-le servicii profesioniste, know-how si flexibilitate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/nexus-electronics-srl/ce-sanse-ai-sa-supravietuiesti-intr-un-accident-auto-in-functie-de-viteza-la-impact