Ce Jucarii Sa Evitati?-nichiduta.ro

BUCURESTI - 30 august 2013

Comunicat tip General in Retail

Cu toti iubim jucariile, fie ca suntem copii sau adulti, dar suntem oare constienti de pericolul pe care acestea il prezinta? In paragrafele de mai jos, va supunem atentiei anumite produse care trebuie evitate pe cat posibil. Daca primiti o jucarie inclusa intr-una din categoriile numite mai jos, aruncati-o urgent la gunoi.

www.nichiduta.ro

www.nichiduta.ro

 Nici macar nu o oferiti cadou unui copil defavorizat, pentru ca aceste jucarii sunt un real pericol nu numai pentru el, ci pentru intreaga comunitate unde acesta traieste.

 

Jucarii care contin plumb


Nu va asteptati ca jucariile sa aiba o eticheta pe care sa scrie “Contine plumb”, pentru ca in acest caz nimeni nu ar mai cumpara jucariile respective, ci in schimb cautati sa aflati care sunt componentele exacte ale jucariilor pe care planuiti sa le cumparati pentru copilul dumneavoastra. Nici aceasta metoda nu este 100% sigura, dar macar nu va bazati pe eticheta produsului, care poate sa nu spuna mare lucru despre ce contine produsul. Incredibil, dar din pacate adevarat: numai in Statele Unite a fost descoperit faptul ca o treime din toate jucariile existente pe piata contin cadmiu, mercur, plumb si alte chimicale periculoase.Vezi detalii pe nichiduta.ro

Jucariile de plastic din China

Jucariile din China au fost mult timp supuse atentiei publice, si aceasta a decis: nu sunt potrivite pentru a fi folosite de catre copii. De fapt, niciun produs de plastic care are ca provenienta China nu este bun pentru nimeni. De ce? Motivul are legatura cu metalul numit anterior; in procesul de fabricatie a jucariilor, chinezii folosesc plumb, care o data ingerat duce la probleme ale rinichilor, intarzieri in dezvoltarea mentala si crestere ingreunata. In ultimii ani, peste 9 milioane de jucarii de plastic din China au fost rechemate la fabrici, pentru ca au fost descoperite ca fiind purtatoare de mari cantitati de plumb.

Jucarii care contin BPA

BPA sau bisphenolul A este o substanta chimica folosita in cazul jucariilor de plastic nichiduta, de data aceasta produse si in alte tari, nu numai in China. BPA apare de obicei pe etichetele jucariilor, pentru ca nu multe persoane cunosc ce este aceasta substanta, care duce in timp la aparitia de celule canceroase, intarzieri in dezvoltarea fizica si psihica a copilului, obezitate, probleme cu atentia.

Copiii mici sunt recunoscuti ca fiind mari amatori de a baga in gurita orice obiect intalnesc in cale, tocmai de aceea aceste jucarii sunt extrem de periculoase. Faptul ca ele se folosesc ca atare, fara a fi introduse in gura, este mai putin periculos, insa nu cu mult.

Despre nichiduta

sc.nichiduta trading.srl
Imporator si distributior de articole pentru copii