Cum Sa Inlocuiti O Centura De Siguranta A Unui Scaun Auto Pentru Copii

BUCURESTI - 29 iulie 2013

Comunicat tip General in Afaceri

Operatiunile care implica lucrul la scaunele auto pentru copii trebuie realizate numai de catre profesionisti, iar componentele care se vor inlocui trebuie schimbate cu componente identice, pentru ca eficienta scaunului auto sa nu fie afectata cu nimic.

Nichiduta.ro Un magazin de incredere

Nichiduta.ro Un magazin de incredere

 Chiar mai mult decat atat: componentele trebuie sa fie cumparate de la acelasi producator care a fabricat componentele ce trebuie schimbate, iar operatiunea de inlocuire a anumitor componente ale unui scaun auto trebuie sa fie realizata de catre cineva care a fost trainuit de compania producatoare a scaunului  auto respectiv. Aceste reguli de urmat pot fi insa incalcate de catre cei care se pricep la mecanica si au incredere ca vor realiza o treaba buna atunci cand inlocuiesc de exemplu, centura de siguranta a unui scaun auto pentru copii.

Cu totii suntem de acord ca centura de siguranta este extrem de importanta pentru oricine merge cu un autovehicul, cu atat mai mult pentru copii, care sunt mai slabi, mai scunzi si pot fi raniti mai usor in cazul producerii unui eveniment nefericit.

Pentru a inlocui o centura care nu mai functioneaza normal, trebuie sa descoperiti acele puncte in care centura se prinde de scaun. In zona acelor puncte exista si cateva suruburi care trebuie date jos pentru a va permite sa scoateti centura uzata. In general, aceste suruburi sunt bine acoperite de catre un plastic ce are aceeasi culoare ca si scaunul auto in sine, si va trebui sa dati plasticul la o parte, ca sa vedeti ce este sub el. Desfaceti suruburile in toate cele 5 puncte unde se prinde centura, scoateti centura cu grija si inlocuiti-o cu cea noua. Aveti grija ca la desurubare sa puneti fiecare surub intr-un loc unde sa notati carei zone ii apartine; suruburile trebuie montate inapoi exact din locurile de unde le-ati luat. Anumite scaune auto au toate suruburile la fel, insa altele au suruburi mai mari in zona corespunzatoare trunchiului copilului.

Dupa ce montati noua centura, trageti de ea ca sa verificati cum functioneaza. O centura care se stopeaza atunci cand ar trebui sa fie cat se poate de elastica nu functioneaza bine; in acest caz, trebuie testat mecanismul de actionare a centurii de siguranta, nu inlocuita centura neaparat. Tocmai de aceea este bine sa apelati la un specialist daca considerati ca scaunul auto al copilului dumneavoastra nu mai are o centura functionala. Este posibil ca acea centura sa functioneze bine, insa mecanismul declansarii ei, nu. Profesionisti in scaune auto copii puteti intalni la orice dealer auto.

Despre nichiduta

sc.nichiduta trading.srl
Distribuitor articole pentru copii.
Adresa magazin Zona Tomis 3 constanta