Cum Sa Te Pregatesti Pentru Sanius?

BUCURESTI - 29 ianuarie 2013

Comunicat tip General in Afaceri

Acest articol este dedicat in special copiilor, pentru ca ei sunt cei mai mari amatori de sanius, insa este bine ca si parintii sa dea importanta celor scrise aici, pentru ca de multe ori copiii uita ce este bine pentru ei si se incanta dupa alti copii, punandu-si viata in pericol.

Copiii mai mari de 12 ani si in general cei care sunt lasati singuri la sanius trebuie sa inteleaga ca in momentul in care sunt sus pe deal, nu este nici mama cu ei, nici tata, si trebuie sa se descurce singuri. De aceea este de preferat ca micutii sa isi aleaga tot singuri sania pe care o vor folosi la sanius. Sania trebuie aleasa in functie de preferintele lor, dar si de sfaturile parintilor. O sanie de viteza este extrem de periculoasa, mai ales daca nu ati mai folosit niciun fel de sanie inainte, nu stiti sa virati, sa opriti, si nu ati mai fost pus in situatii de acest gen, in care trebuie sa luati o decizie rapid. Nu este nicio problema, totul se invata, insa daca nu ati mai folosit o saniuta deloc, cumparati intai o sanie normala, si dupa cateva luni sau chiar un an, o sanie de viteza.

La sanius, trebuie sa va imbracati corespunzator. Luati in calcul faptul ca va veti incalzi, si veti avea tendinta sa va descheiati la haina, sau chiar sa dati haina jos. Nimic mai gresit! In loc sa faceti acest lucru, este de preferat sa luati o pauza de cateva minute, si daca aveti posibilitatea, chiar sa va schimbati hainele in unele uscate. Insa cel mai important lucru de facut este sa va imbracati cu haine care absorb transpiratia si nu raman ude pe corp. Din fericire, exista multe haine de acest gen, majoritatea se gasesc in magazine dedicate schiorilor, si cataratorilor pe munte.

Nu uitati de casca. Chiar daca vecinul de la 3 nu foloseste casca, acesta nu este un motiv pentru ca voi sa nu folositi. Ganditi-va ca acea casca protejeaza unul dintre cele mai importante organe, de care depind toate celelalte organe ale unui corp uman, si anume creierul. Capul trebuie protejat indiferent ca mergeti cu bicicleta, ca schiati sau mergeti la sanius.

Pe deal, cei mai putin experimentati ar putea lua o traiectorie gresita si intra in saniile voastre, daca nu sunteti atenti. Asa ca luati o scurta pauza cand ajungeti sus pe deal si verificati daca ii stiti pe cei care se dau cu sania. Daca vedeti ca vreunul este mai amator, lasati-l sa se dea primul, si abia apoi dati-va si voi, pentru a nu va ciocni.