Patuturi confortabile pentru copii

BUCURESTI - 6 decembrie 2013

Comunicat tip General in Retail

Venirea pe lume a unui bebelus schimba statutul celor doi soti in acela de parinti. Pe langa bucuria venirii in familie a noului membru, sunt o serie de aspecte legate se spatiul destinat bebelusului. Un lucru foarte important este acela a alegerii unui patut confortabil in care puiul de om isi va petrece o mare parte din viata, in special pana la un an.

sursa nichiduta.ro

sursa nichiduta.ro

Pe piata exista o gama larga de patuturi destinate copiilor mici care au caracteristici specifice asigurarii confortului si sigurantei copilului. O varianta potrivita oricarui tip de locuinta, cu camera largi si spatioase sau celor cu camera mai mici, il reprezinta patutul pliabil.

Realizat pe structura de aluminiu sau metal cromat, patutul pliabil se monteaza simplu, beneficiind de unul sau doua nivele de plasare a saltelutei. Una din laturi are un grilaj din plasa rezistenta de plastic datorita careia se evita caderea, alunecarea sau rasturnarea copilului pe pardoseala atunci cand acesta mai creste si se invarte in somn, dar permite patrunderea luminii si fireste poate fi vazut in orice moment. Celelalte trei laturi sunt captusite cu material durabil, moale si usor de curatat, astfel incat sa se evite patrunderea curentilor de aer rece si pentru siguranta bebelusului. Unele patuturi au in dotare salteluta pliabila realizata din material impermeabil si moale umpluta cu lana sau materiale asemeni celor din saltelele relaxa.

Suprafata rezistenta si relativ dura a saltelei ofera o pozitionare corecta a coloanei vertebrale a copilului si astfel ii asigura un somn linistit si o dezvoltare fizica fireasca. Imbinarile colturilor patutului pot fi din plastic pentru evitarea lovirii accedentale a acestuia.

Unele patuturi nichiduta pentru copii sunt dotate pe o parte laterala cu buzunar incapator pentru cateva obiecte de lenjerie, sau pentru jucarii. Patutul pliabil pentru copiii mici poate fi utilizat o vreme si ca tarc in care bebelusul se misca in voie, poate exersa cataratul sau chiar efectuarea unor pasi. Un mare avantaj al acestui tip de patut il reprezinta faptul ca poate fi oricand pliat si depozitat in debarale sau camari dupa ce nu mai necesita utilizare. 

Despre nichiduta

Cu drag pentru cei mici.