Servirea mesei in familie

BUCURESTI - 21 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Afaceri

Orice familie trebuie ca macar o data pe zi sa se intruneasca pentru a servi impreuna masa

Servirea mesei in familie

Adesea acest lucru este posibil seara sau la pranz, datorita gradului de ocupare a timpului parintilor. Daca vom obisnui copilul ca inca de la 5-6 luni ca servirea mesei este o rutina cu un ritual specific, evitam sa-l transformam in “mofturosul familiei” cand trebuie sa manance.

Un alt aspect asupra caruia s-au pronuntat multi medici si psihologi in urma cercetarilor efectuate de-a lungul timpului este acela al servirii mesei intr-un climat cald, familial, care este benefic atat pentru adulti cat si pentru copii. Pentru a ajunge la dezideratul mai sus mentionat este recomandat ca si copilul mic sa manance alaturi de ceilalti membri ai familiei.

Copilul va reusi sa invete sa manuiasca singur lingura, chiar daca la inceput mai stangaci, exersarea zilnica va aduce bucuria reusitei, atat lui cat si parintilor.

Faptul ca este obisnuit de mic sa manance o gama diversificata de alimente pe langa starea de sanatate pe care o va avea, acesta va invata incet ca toate mancarurile sunt sanatoase, necesare si sunt consumate de parinti, de fratii mai mari, in consecinta si de el, prin imitatie. Pentru ca si copilul mic sa participe la masa din familie va recomandam sa achizitionati una dintre variantele de scaune pentru servit masa concepute special pentru copiii de 6 luni pana la 3 ani.

Aspectul placut al scaunului va atrage copiii, iar acestia vor intelege ca sunt importanti pentru familia careia ii apartin. Scaunele de servit masa destinate copiilor sunt amplasate pe suport de aliaj metalic rezistent, contin scaunelul cu inaltime reglabila, cu suport pentru picioare si tavita detasabila pe care se poate aseza farfuria in spatiile special create, evitandu-se alunecarea acidentala.

Materialul din care este scaunelul este rezistent, confortabil, lavabil si detasabil de suport. Acesta este prevazut cu centura cu prindere in cinci puncte, astfel incat sa impiedice caderea copilului.

Sursa.www.nichiduta.ro

Despre nichiduta

Cu drag pentru cei mici.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/nichiduta/servirea-mesei-in-familie