Care este cel mai potrivit stil de design interior pentru casa ta: clasic sau modern?

BUCURESTI - 22 iunie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design


Știi că atunci când este vorba despre conceptul unui proiect de design interior, sunt implicate mai multe constrângeri, nu-i așa? Unul dintre ele - destul de relevant - este stilul de arhitectură de interior care se potrivește cel mai bine, fie pentru estetică, fie pentru funcționalitate.

Design interior clasic - Nobili Interior Design

Design interior clasic - Nobili Interior Design

Care sunt principalele diferențe dintre ele?

Provocarea proiectării îl obligă pe designerul de interior să cunoască stilurile arhitecturale și tendințele moderne de decorare. În acest fel, el va fi capabil să identifice ce îl încânta pe client, pe lângă efectuarea adaptărilor necesare la realitatea proiectul.

Așadar, merită să afli mai multe despre cele mai populare design-uri și stiluri de arhitectură interioară, mai exact, stilul clasic și cel contemporan sau modern.

Designul interior clasic pentru casa ta

Acest design nu s-a demodat niciodată! Stilul clasic poate trece chiar prin noi interpretări, moderne și contemporane, presupunând o funcționalitate mai mare, dar rămâne întotdeauna în evidență.

A luat naștere în arhitectura greco-romană și a fost influențat de perioadele renascentiste, baroce și rococo. Este inconfundabil pentru liniile sale elegante, ornamentele elaborate și simetria armonioasă între mobilier impozant, piese și materiale nobile.

Spațiile create sunt pline de farmec și prezintă adevărate opere de artă. Lemnul nobil în tonuri întunecate predomină în mobilier, iar marmura albă este preferată pentru pardoseli și blaturi.

Paleta de culori este largă, dar sobră. Bejul, rozul deschis și alte tonuri moi sunt combinate cu vișiniu, verde închis, bleumarin și chiar negru în compoziția pereților și a țesăturilor fine.

Elemente specifice stilului clasic

Tapetul, simplu sau tipărit, ajută la îmbunătățirea imaginilor și a altor piese decorative: candelabre, cristale, porțelan, argint, busturi, aranjamente florale, lămpi, oglinzi, portrete, cărți, natură moartă și tapițerie. O astfel de măreție necesită spații largi. Prin urmare, amestecul cu alte stiluri este o alternativă adecvată la apartamentele actuale, care tind să aibă suprafețe mici.

Designul interior contemporan

Contrariul clasicului este stilul contemporan, care urmează tendințele actuale, adică însoțește timpul său. Acest aspect a apărut în secolul al XX-lea, încercând să scape interioarele de podoabe excesive și să acorde prioritate relației dintre estetică și funcție. Elementele tehnologice și artistice sunt echilibrate, valorificând concepte de design interior case îndrăznețe și funcționale.

Formele geometrice, liniile și elementele neutre predomină în mobilierul care are piese spațioase și, de obicei, jos sau aproape de podea.

Suprafețele adoptă materiale netede precum sticlă, ciment ars, oțel inoxidabil, piatră lustruită și lemn - deschis sau întunecat. Țesăturile sunt ușoare și atrăgătoare pentru confort.

Culorile, texturile și tapetele sunt neutre, iar contrastul se datorează detaliilor decorului: covoare, jaluzele, perne și obiecte în culori vibrante. Iluminatul joacă un rol important în crearea de nuanțe și, mai ales, în îmbunătățirea funcționalității spațiului. 

Elemente sunt importante în stilul modern

Este imposibil să nu te îndrăgostești de o bucătărie într-un stil modern și contemporan, care amestecă materiale și nuanțe neutre. Se folosesc de regulă, dulapuri și rafturi albe, dar și un banc de lucru din lemn ce poate servi ca bază pentru a împărți bucătăria de living.

Culorile pereților sunt deschise, combinate cu tavanele albe. Iar pentru un living în acest stil nu este necesar să existe multe elemente colorate pentru a crea un decor elegant și fermecător. 

Recomandarea specialistilor pentru amenajari mobila italiana

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/niky-comstil/care-este-cel-mai-potrivit-stil-de-design-interior-pentru-casa-ta-clasic-sau-modern