De ce sa apelezi la specialisti pentru amenajarea unei vile

BUCURESTI - 6 aprilie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design

Abordarea unui stil de decor nu este o munca usoara si nimeni nu ar trebui sa se incumete la asa ceva fara o echipa de experti alaturi. Nobili Interior Design are un palmares vast si divers de proiecte de amenajari interioare pentru imobile luxoase si mari, dar si pentru cele modeste si primitoare. Daca te-ai saturat de acelasi stil de decor pentru vila ta, este timpul de o schimbare si aceasta schimbare incepe cu expertii in amenajari interioare.

Amenajari interioare vile - Nobili Interior Design

Amenajari interioare vile - Nobili Interior Design

Pentru un imobil de tip vila , care are din start o structura complexa ca si constructie, recomandam abordarea unui stil elaborat si desavarsit precum cel baroc. Acesta a fost stilul de design interior preferat de regi si regine, datorita elegantei desavarsite pe care o aducea palatelor.

 

 Stilul baroc pune accent pe ornamente originale si foarte masive. Acesta reuneste elemente de mobilier din lemn si de decor grandioase, de cele mai multe ori avand la baza lemnul de esenta tare ca material. Micile insertii aurii predomina in toate corpurile de mobilier.

 

Desi un stil destul de complex si elaborat pentru unii, altii il prefera tocmai pentru este original si uluitor prin maestria detaliilor. Daca nu ai nicio retinere atunci cand vine vorba de integrarea acestui stil de design interior pentru casa ta, ai nevoie de niste experti care sa te ghideze si sa te ajute in acest proiect de amenajare interioara.

 

Dupa ce se discuta detaliile proiectului si se schiteaza foarte bine planul, designerii vor veni cu oferte privind materialele folosite pentru interiorul vilei.  De pilda, pentru podea se recomanda parchtetul din lemn triplu stratificat  sau se poate opta pentru parchet cu incalzire prin pardoseala pentru fiecare incapere din vila.

 

Echipa Nobili Interior Design va lua legatura cu furnizori de prima mana pentru a implementa aceste solutii. Daca vorbim de un stil elegant precum cel baroc, va trebui sa incorporam si cornise decorative pentru tavan si de ce nu si niste plinte pentru parchet.

 

Pe langa integrarea unor corpuri de iluminat sofisticate( candelabre, veioze, lustre  etc), clientul va trebui sa aleaga si piesele de mobilier. Pentru ca acestea sa se preteze stilului baroc, mobila clasica de lux cu piese import Italia este recomandarea noastra.

 

Daca livingul va permite integrarea unei vitrine sau a unei biblioteci in stil baroc, optati pentru corpuri inalte si masive ca stil. La fel puteti proceda si pentru dormitor, unde puteti alege un pat masiv cu o tablie din lemn alaturi de alte corpuri sculptate. Insistam pe integrarea unor astfel de piese de mobilier in camere care dispun de spatii generoase.

 

Chiar daca mobilierul detine niste ornamente exuberante pe alocuri, acest lucru este caracteristic stilului baroc. Cu asemenea corpuri si cu input-ul designerilor, veti recrea un efect dramatic si opulent pentru fiecare camera.

 

 Pentru o bucatarie in stil baroc, optati pentru o masa de dining cu elemente curbate si forme cat mai convexe. Ne axam si pe textile cat mai pretioase ca si textura si ornamente exuberante. Stilul baroc este recomandat persoanelor excentrice si exuberante care locuiesc in spatii rezidentiale.