Descopera 5 sfaturi de la designeri pentru amenajarea dormitorului clasic

Constanta - 31 ianuarie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri

Când începi să-ți amenajezi casa de la zero, este mai ușor pentru că pleci de la o cameră goală pentru a fi mobilată: conceptual poți lucra cu mai multă libertate și imaginație, doar alege un stil și de acolo pune la punct un proiect care să includă mobilier, decoratiuni, culori, lumină și spațiu. Este mult mai diferit in schimb daca te hotarasti sa renovezi interioarele uneia sau mai multor camere, fara a schimba stilul dar dorindu-ti ceva nou si proaspat. Înseamnă să faci modificări care pot afecta aspectul acelei încăperi fără a schimba proiectul care stă la baza.

Mobila dormitor clasic - Mobila Italia Nobili Design

Mobila dormitor clasic - Mobila Italia Nobili Design

 Ultima dintre ideile noastre de amenajare a dormitorului își îndreaptă atenția către podea. Parchetul in stil clasic cu greu va lasa loc pentru altceva, este un tip de pardoseala care ramane interesanta chiar daca s-a deteriorat de-a lungul anilor. Dincolo de reparațiile care se pot face asupra lemnului, utile pentru schimbarea aspectului acestuia (slefuire, periere, etc.), este întotdeauna posibil să-i dai un aspect reînnoit datorită folosirii covoarelor, un alt element și totuși definitiv cu care poți sa-ți testezi creativitatea. 

Mobila Italia Nobili Design


In cazul amenajarii unui dormitor trebuie sa pleci de la o presupunere fundamentala: este camera in care dormi, unde te odihnesti si din cauza stresului zilnic iti reincarci bateriile fizice si psihice. Este un loc foarte intim, mobilat și conceput pentru a oferi o atmosferă calmă și relaxantă. Și adesea visul multor oameni este să imite frumoasele apartamente de hotel văzute și experimentate în timpul concediului.

Noi va propunem modele de dormitoare clasice de la Mobila Italia Nobili Design

Dar atunci când începeți un proiect de amenajare, de unde ar trebui să obțineți idei clasice de amenajare a dormitorului? În acest articol ne concentrăm pe un stil clasic din câteva motive simple: ideea de armonie estetică și regulile bine definite vor ajuta de fapt la implementarea unei amenajari de succes.

Cele 5 idei clasice de design pentru dormitor

A mobila o locuinta in stil clasic inseamna sa te concentrezi pe o icoana atemporala a designului interior, capabila, ca putini altii, sa ofere locuintei tale un aspect solemn, dar rafinat, amintind de maretia grecilor antici.

Dormitoarele clasice întruchipează în mod evident această viziune și fapte: sunt elegante și intime în același timp, perfecte pentru cei care nu doresc să renunțe la un somn bun sub steagul vechii nobilimi a gustului. Materiale și finisaje de înaltă calitate, linii echilibrate, detalii prețioase: fiecare dintre caracteristicile lor urmează regulile stilului, urmărind armonia generală.

Amenajarea unui dormitor înseamnă a face modificări care să nu afecteze stilul ales și care să evite pierderea oricăreia dintre cele mai importante caracteristici conform specialistilor de la Nobili Interior Design. Prin urmare, puteți lucra asupra elementelor individuale, asupra detaliilor, sau chiar asupra culorii și a altor aspecte, cu scopul de a oferi o imagine nouă și proaspătă. Din aceste motive, mai jos dorim să vă prezentăm câteva idei clasice de amenajare a dormitorului, care vă vor permite să faceți modificări doar la câteva elemente, evitând astfel să fiți nevoit să actualizați tot mobilierul.

Poate fi suficient să schimbați doar patul?

Deoarece patul este punctul central al camerei tale, acesta întruchipează funcționalitatea camerei și are un impact estetic major. Dintre ideile pe care ni le propunem, poate este cea mai „drastică” deoarece vă sugerează să înlocuiți patul. Dacă este corect să spunem că aceasta este o soluție semnificativă din punct de vedere economic, este și ușor de înțeles că operațiunea în sine este simplă și capabilă să reînnoiască drastic aspectul dormitorului tău, fără a fi nevoie să schimbi stilul sau o mare parte din mobilier.

Așadar, în locul patului tău frumos cu linii clasice și forme pătrate (nu uita de materiale valoroase!) cu o tăblie bogat decorată, ai putea opta pentru un model cu forme mai moi și mai rotunjite, eventual cu tăblie capitonată și alt material. Sau îți poți îndrepta atenția către un pat cu baldachin: o alegere unică, dar cu siguranță impresionantă, mai mult decât altele capabile să ofere un nou aspect zonei tale de dormit.

Adaugă accente de culoare

Un interior clasic are de obicei tonuri neutre pentru a acorda o importanta mai mare calitatii materialelor, liniilor in care deseori ies in evidenta decoratiuni rafinate, capabile sa puna in evidenta formele. Dar stilul nu se ferește de notele și accente în culori mai luminoase și mai vii: aici vei găsi o altă sugestie utilă pentru a-ți reînnoi dormitorul.

Prin accesorii, decorațiuni de mobilier, țesături și decorațiuni de diverse feluri, puteți schimba drastic aspectul camerei fără a fi nevoie să rearanjați întreaga paletă. Încearcă acest truc cu perne, lămpi, vaze, ornamente și alte obiecte: culorile lor evidențiate, care fac parte întotdeauna dintr-o temă, ar putea face interiorul și mai atragator.

Actualizarea stilului prin mixul de materiale

Să lămurim imediat pentru a evita neînțelegerile: nu intenționăm să amestecăm alte stiluri cu cel clasic și nici măcar să îl schimbăm în întregime. Mai degrabă, vorbim de o intervenție care seamănă mai mult cu cea explicată anterior, din punct de vedere al culorilor.

Inspiratie interioare clasice pe blogul Niky Decor

Este o schimbare mai puțin dificilă decât pare, deoarece este suficient să adăugați pur și simplu decorațiuni și accesorii moderne sau contemporane unei structuri pur clasice, rămânând legat de o idee de rafinament armonic și eleganță. Efectul unui clasic modern poate da într-adevăr un aspect proaspăt camerei.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/niky-comstil/descopera-5-sfaturi-de-la-designeri-pentru-amenajarea-dormitorului-clasic