Designul mobilierului clasic între creativitate și tradiție mostenita

BUCURESTI - 31 ianuarie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle

O piesă de mobilier de inspirație clasică poate fi recunoscută la prima vedere: frumusețea detaliilor, sculpturile care curg pe suprafețe, strălucirea detaliilor aurii și argintii, rafinamentul incrustațiilor care decorează mobilierul ca niște picturi delicate în care diferitele esențe sunt culorile materialelor folosite.

Mobilier clasic - Mobila Italia Nobili Design

Mobilier clasic - Mobila Italia Nobili Design

Aceste elemente se regasesc in mobilierul clasic în care măiestria poate fi arătată cel mai bine: acea abilitate unică, transmisă din generație în generație de a conferi eleganță, farmec și rafinament fiecărei piese.


Datorită acestor caracteristici, mobilierul clasic italian devine imediat recunoscut: detaliile vorbesc pentru el, lucrările, materialele, armonia care strălucește prin viziunea de ansamblu, pe lângă alegerea celor mai bune materii prime.

Arta în designul mobilierului clasic

Așa cum am menționat chiar mai sus, incrustațiile pot fi comparate cu tablourile în care culorile sunt înlocuite de combinația pricepută a diferitelor esențe de lemn. Pentru că asta este, de fapt, ceea ce reprezintă mobila clasică de lux: o adevărată formă de artă, capacitatea de a modela materialul și de a-i da eleganta si suflet.

Și dacă incrustația este o pictură realizata cu maestrie, putem în schimb să comparăm sculptura cu mâinile experte ale unui sculptor care se inspiră din materii prime pentru forme care par aproape vii.

Vârful pensulei exprimă arta decoratorului, în precizia compozițiilor geometrice sau în stăpânirea decorațiunilor care duc către lumi îndepărtate și fascinante.

Tradiția în designul mobilierului clasic

Când vine vorba de designul mobilierului clasic, tradiția nu se exprimă doar în acea măiestrie care își vede originile în secolele trecute și se transmite de la artizan la meșter, ci și în designul mobilierului.

Inspirația pentru realizarea de mobilier clasic vine direct din marile exemple ale trecutului, din acele piese de mobilier care și-au făcut un nume în cele mai rafinate și elegante palate ale Europei din secolele trecute.

Armonia, proporțiile, luxul sunt caracteristicile acestor colectii de mobilier, adevăratele modele de rafinament inegalabil: în timp ce se adresează nevoilor unui public modern, creațiile de astăzi vor trebui să privească aceste piese de artă, găsind echilibrul potrivit între nevoile actuale și frumusețea lui.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/niky-comstil/designul-mobilierului-clasic-intre-creativitate-si-traditie-mostenita