BMG Music Publishing - cea mai mare editura muzicala independenta din lume

BUCURESTI - 20 august 2004

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

BMG Music Publishing, cea mai mare editura muzicala independenta din lume, isi continua drumul plin de succes

BMG Music Publishing - cea mai mare editura muzicala independenta din lume

Cel mai consistent centru de profit al BMG, BMG Music Publishing nu va intra in fuziunea dintre Sony si BMG si va ramane in posesia BMG in proportie de 100%, continuandu-si drumul plin de succese, acum parca mai mult ca oricand. Fara nici o legatura cu vreo casa de discuri, BMG Publishing este acum cea mai mare editura muzicala independenta din lume si a treia editura muzicala din lume in general.

Succesul editurii BMG Music Publishing nu s-a manifestat numai in domeniul muzicii pop, compania este No. 1 in Contemporary Christian/Gospel, No. 1 in Production Music, No. 2 in muzica clasica si intre primele 3 in vanzarea de partituri tiparite in Europa.

Cu o super distributie de compozitori si artisti aflati sub contract, pozitia BMG Music Publishing in topuri n-a fost niciodata mai buna! BMG controleaza cele mai bine vandute produse de la Maroon5, Nelly, R. Kelly, Alanis Morissette, Keane, The Cure, Faithless, Eamon, Britney Spears, Silbermond, Rosenstolz, Alexander, Jamelia si Lil’ Flip. BMG este de asemeni prezent in topurile internationale cu piese de pe albumele Norah Jones, George Michael, Dido, 50 Cent si Outkast. Jucand un rol activ in fenomenul “Pop Idol”, compozitorii BMG au scris hit-uri de top pentru superstaruri din S.U.A., U.K., Germania, Franta, Olanda, Scandinavia, Australia si Belgia.

Cativa dintre cei mai nou semnati autori – de la rapper-ul american Lil’Flip la cea mai mare trupa din Australia - Powderfinger – vor asigura in continuare succesul companiei in top-uri in lunile ce vor veni.Inca de la infiintare, in anul 1987, BMG Music Publishing a fost una dintre cele mai diversificate si de succes edituri musicale. Cu mai mult de 225 de achizitii si numeroase contracte cu artisti, compania a devenit casa unora dintre cei mai de succes compozitori/producatori printre care Chingy, Coldplay, Robbie Williams, Christina Aguilera, Joss Stone, The Thrills, Sportfreunde Stiller, Rosenstoltz, Yann Tiersen, Rammstein, Kane, Reamon, Juan Gabriel and Lucio Dalla. Achizitia in anul 2002 a editurii Zomba Music Publishing i-a adus si pe Justin Timberlake, R. Kelly, Limp Bizkit, Linkin Park, Britney Spears, Korn si multi alti compozitori-cheie in portofoliul BMG Music Publishing.

Catalogul BMG Music Publishing include cateva dintre cele mai mari talente muzicale ale lumii printre care Bee Gees, Pete Townshend/The Who, Ringo Starr, Chicago, Barry Manilow, Stone Roses, Iron Maiden, Def Leppard, Santana, B.B. King, PUR, Die Toten Hosen, Ennio Morricone, Bryan Ferry, Gilbert Becaud, Peter Maffay, Eros Ramazzotti, Peggy Lee, Alain Souchon, Dieter Bohlen, JJ Goldman si legendarul catalog muzical clasic care include opere semnate de Ravel, Puccini, Satie, Bartok si Debussy.

BMG Music Publishing s-a implicat foarte mult si in domeniul filmului si al muzicii. In film, succesele BMG includ cantece incluse in filme de top si coloanele lor sonore ca de exemplu: Little Black Book, A Cinderella Story, Kill Bill Vol. 2, Starsky & Hutch, 50 First Dates, Something's Gotta Give, Freaky Friday, Charlie's Angels 2, Goodbye Lenin!, Hable Con Ella, Der Tunnel, Tanguy and El Hijo De La Novia. Piesele din catalogul BMG pot fi auzite de asemenea in cele mai de succes show-uri TV incluzand O.C., Summerland and Six Feet Under.

BMG colaboreaza si cu cateva dintre cele mai mari companii de film si televiziune ca FremantleMedia, RTL, the BBC, Granada, DIC Entertainment si Lion's Gate/Tristar Pictures reprezentand in multe teritorii si catalogul de muzica de film si TV al Famous Music (Paramount Pictures).Presedintele BMG Music Publishing - Nicholas Firth: “Sunt extrem de optimist in ceea ce priveste viitorul. Avem o afacere solida si profitabila care va continua sa creasca ca rezultat al catalogului nostru extraordinar de compozitori si interpreti. Sunt nereabdator sa-mi aduc contributia la cresterea rezultatelor trustului Bertelsmann.”In Romania, BMG Music Publishing este reprezentata de Nova Music Entertainment.

Despre Nova Music

Nova Music Entertainment - Casa de discuri si Productie muzicala (Bere Gratis, Parlament, VH2, Anna Lesko etc.). Licentiat exclusiv in Romania BMG Entertainment (Britney Spears, Justin Timberlake, Rod Steward, Blu Cantrell, Scorpions, HIM etc.). Detine magazinul Hi-Life de produse de inalta clasa (audio video: Marantz, Canton, Revox etc. si mobilier de lux Rolf Benz) situat in Calea Dorobantilor 135 - 145, Bucuresti
Adina Gheorghe
Project executive
Nova Music Entertainment
Dimitrie Pompei nr. 5, Sector 2, Bucuresti
Tel.: +4021-233-19-03
Fax: +4021-233-15-40
Mobil: 0722.16.14.21
0740.31.31.53

www.nme.ro
adina.gheorghe@nme.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/nova-music/bmg-music-publishing-cea-mai-mare-editura-muzicala-independenta-din-lume