Faithless au cantat in Romania ! Marti, 31 mai 2005!

BUCURESTI - 2 iunie 2005

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Marti (31 mai 2005) cei de la Faithless au cantat live in cel mai adevarat sens al cuvantului, la Arenele Romane.

Faithless au cantat in Romania ! Marti, 31 mai 2005!

Asteptati de inca acum doua luni (cand a fost anuntat concertul) atat de presa cat si de mii de fani, cei de la Faithless au transformat o banala de zi de marti intr-o sarbatoare a muzicii electronice. Chiar daca notiunea de “clubbing” se refera de cele mai multe ori la spatii inchise se pare ca nici scena in aer liber nu ramane straina distractiei. Pereti de blitz-uri si mii de maini ridicate in aer au fost alaturi de cei opt muzicieni aflati pe scena, cu toate ca ploaia a incercat sa dea totul peste cap in ultimele 20 de minute ale concertului.

De warm-up s-au ocupat artisti din noul val al muzicii electronice romanesti - Silent Strike şi Gojira & Kosak, care au avut grija ca toata lumea sa stie ca GOD IS A DJ chiar inainte ca FAITHLESS sa intre pe scena.

Concertul Faithless a uimit in primul rand prin profesionalismul sunetului si a luminii, muntii de difuzoare facandu-si treaba impecabil de la primele acorduri ale intro-ului si pana la obsedantele clape din « WE COME ONE ». Pe scena s-au aflat 8 muzicieni, dintre care 3 se ocupau exclusiv de percutie. Sister Bliss, « vinovata » de tot ce inseamna sunet electronic la Faithless a stat in dreapta extrema a scenei, fara sa fie foarte vizibila dar facandu-se auzita, pe cand Maxi Jazz, « the grand oral disseminator » a traversat scena in continuu si refelectoarele rosii l-au pus in evidenta ca pe actorul principal al discursului muzical si militant al formatiei.

Piesele au curs timp de aproximativ 2 ore si, pe langa hituri consacrate cum ar fi « INSOMNIA », « GOD IS A DJ » (piesa la care absolut toata lumea a scandat versurile), « BRING MY FAMILY BACK », « MISS YOU LESS, SEE YOU MORE » sau « WE COME ONE » s-au cantat si piese mai vechi, in versiuni prelucrate vocal de Maxi intr-o inedita varianta live. Ceea ce se poate spune si despre « MASS DESTRUCTION », intr-o versiune care ne-a surprins, cu versurile cantate mult mai "hip-hop" decat pe album.

Faithless se afla la cel de-al doilea concert al lor in Romania (primul a avut loc in 1996) si au promis ca se vor intoarce. Pentru ca la “WE COME ONE” toate mainile au fost in aer, chiar daca incepuse, deja ploaia.

Si pentru ca publicul romanesc este unul dintre cele mai tari din lume, dupa cum ne-a amintit de cateva ori, de pe scena, chiar Maxi Jazz.

Va amintim ca show-ul FAITHLESS din 31 mai face parte din turneul mondial de promovare a albumului aniversar “Forever Faithless”


Despre Nova Music

Nova Music Entertainment - Casa de discuri si Productie muzicala (Bere Gratis, Parlament, VH2, Marfar, Nicu Alifantis, Pacha Man, Anna Lesko etc.). Licentiat exclusiv in Romania ai BMG Entertainment (Faithless, Backstreet Boys, Britney Spears, Justin Timberlake, Rod Steward, Blu Cantrell, Scorpions, HIM etc.). Detine magazinul Hi-Life de produse de inalta clasa (audio video: Marantz, Canton, Revox etc. si mobilier de lux Rolf Benz) situat in Calea Dorobantilor 135 - 145, Bucuresti
Miron Ghiu
PR Manager
Nova Music Entertainment
Dimitrie Pompei nr. 5, Sector 2, Bucuresti
Tel.: +4021-233-19-03
Fax: +4021-233-15-40
Mobil: 0742-690926
www.nme.ro
miron.ghiu@nme.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/nova-music/faithless-au-cantat-in-romania-marti-31-mai-2005