Biroul de traduceri Novacrin - servicii profesionale mai aproape de tine

BUCURESTI - 15 octombrie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Biroul de traduceri Novacrin - mai aproape de tine si mai rapid. Poti trimite si primi documentele prin e-mail, fax sau curier rapid.

Biroul de traduceri Novacrin va sprijina in proiectele dvs. de traduceri, interpretariat, apostilari si supralegalizari.

Intrebari frecvente
- Ce este o traducere autorizata?
In Romania, traducerea autorizata este considerata traducerea care este efectuata de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei. Traducatorul care autorizeaza traducerea trebuie sa ataseze la traducerea documentului o incheiere de autentificare prin care certifica exactitatea informatiilor traduse cu cele din documentul original. Traducatorul care vizeaza traducerea nu este neaparat si cel care a executat propriu-zis traducerea, dar isi asuma responsabilitatea cu privire la exactitatea informatiilor traduse.

- Ce este traducerea legalizata? Traducerea legalizata este traducerea autorizata de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, abilitat sa execute traduceri pe langa instante si birouri notariale. Notarul, in baza specimenului de semnatura depus de traducator la notariatul respectiv, legalizeaza semnatura traducatorului, adica certifica faptul ca persoana care a semnat si vizat documentul tradus este chiar traducatorul autorizat inscris in evidenta biroului notarial.In acest fel, traducerea devine legalizata, iar autoritatile care o solicita primesc o garantie in plus a faptului ca persoana care a vizat traducerea este intr-adevar abilitata sa autorizeze traduceri.

- Ce este traducerea simpla?
Traducerea simpla este traducerea care se poate efectua atat de catre un traducator autorizat cat si de catre un traducator ne-autorizat. Traducerile simple se efectueaza de regula pentru documente care nu sunt (poate inca) oficiale si nu necesita o recunoastere a traducerii de catre autoritatile competente. Aceste traduceri pot fi predate pe email sau pot fi tiparite, in functie de solicitarea clientului. De cele mai multe ori sunt preferate mijloacele de predare electronice, fiind cele mai rapide si usor de utilizat de catre clienti, eliminandu-se astfel timpii de deplasare sau de expeditie.

- Ce este traducerea apostilata?
Traducerea apostilata este traducerea legalizata la notar care ulterior este supusa procedurii de supralegalizare / apostilare, conform normelor, in functie de tara in care vor fi necesare actele traduse (Apostila de la Haga, procedura simplificata - pentru tarile membre ale Conventiei de la Haga sau supralegalizari si vizari la diverse Ministere pentru tarile care nu fac parte din Conventia de la Haga).
Biroul nostru de traduceri efectueaza atat traduceri simple, cat si traduceri autorizate, traduceri legalizate sau traduceri apostilate cu Apostila de la Haga, intr-o varietate de domenii (traduceri tipizate, traduceri specializate - traduceri tehnice, traduceri medicale, traduceri juridice, traduceri generale), in functie de solicitarile pe care ni le adresati.

Despre Novacrin

Bucuresti, Bd. Theodor Pallady nr.2, sect.3
0731.015.326
021-335.06.46
traduceri@novacrin.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/novacrin/biroul-de-traduceri-novacrin-servicii-profesionale-mai-aproape-de-tine