Utilizarea Bursei de Transport vs. Contract de transport

Vaslui - 4 mai 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Logistica/Transport, Retail

Transportul mărfurilor a fost întotdeauna o provocare atât pentru comercianți/producători cât și pentru cărăuși. Existând o cerere foarte mare la nivel național, dar și internațional, oamenii au profitat de acest interes major și au găsit diferite mijloace de a intra în această afacere. Dezvoltarea a venit atât cu avantaje dar și cu numeroase dezantaje.

În primul rând, s-a dorit crearea unei „piețe virtuale”, unde cei care doresc să găsească un transport pentru marfă pot găsi cu ușurință multe oferte din care o pot alege pe cea mai avantajoasă. Astfel apare bursa transporturilor, locul unde cererea și oferta se întâlnesc și se stabilesc parteneriate pentru viitor.

EUlogis este o bursă a transporturilor ce vine în ajutorul clienților cu numeroase avantaje. Fluxul informatic transmis către bursă vine în sprijinul celor care caută oferte și nu doresc să irosească mult timp în căutarea transportului potrivit. Astfel în cadrul unei listări regăsite pe bursa transporturilor o să descoperiți următoarele informații: detalii firmă (nume, reprezentant, telefon), detalii transport (țara de încărcare/descărcare, data de încărcare/descărcare, preț). Toate aceste informații sunt transmise la bursă de către clienți și se regăsesc pe platforma EUlogis. De asemenea, EUlogis verifică veridicitatea firmelor pe baza unui certificat de înregistrare al firmei, iar firmele ce nu furnizează acest document vor fi trecute drept „Neverificat” pentru a înștiința viitorii clienți de statusul fiecărui utilizator al bursei.

O altă metodă de a stabili parteneriate în această industrie este reprezentată de încheierea unor contracte între cărăuși și comercianți/producători. De multe ori aceste contracte se pot dovedi a fi o decizie greșită din mai multe puncte de vedere. Prețul de cele mai multe ori este unul impus de către ofertant și nu există o cale de negociere, iar pentru transportator poate fi o pierdere deoarece multe contracte nu asigură transportarea unor mărfuri tur-retur. În acest caz, transportatorul este nevoit, fie să vină la retur cu camionul gol, fie să intre pe bursă să caute marfă. De aceea în aceste situații, multe persoane care au încheiat un contract ajung să apeleze și la bursă pentru a nu ieși în pierdere.

Unele decizii în această industrie fac diferența între o afacere care obține profit și o afacere care intră în faliment. De aceea este important stabilirea unor obiective, iar pe baza acestora se poate alege și metoda de aplicare, fie folosirea bursei, fie încheierea unui contract.

Bursa de transport EUlogis vă oferă acces gratuit la înregistrarea firmei și adăugarea ofertele dorite și puteți testa astăzi platforma pentru a vedea avantajele utilizării unei burse de transport. Trebuie doar să vă înregistrați pe www.eulogis.com, să plasați oferta dumneavoastră pe platforma și în câteva minute oferta va fi vizibilă tuturor clienților înregistrați pe bursă. Ulterior decideți ce ofertă este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/nvm-new-vision-srl/utilizarea-bursei-de-transport-vs-contract-de-transport