NGA TOHUNGA O TE WAKA HOURUA (Astronavigație tradițională polineziană)

BUCURESTI - 29 septembrie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Un periplu în lumea civilizației polineziene, exploratorii emisferei sudice și ai apelor oceanului Pacific, conferință susținută de Haritina Mogoșanu, astronom amator stabilit în Noua Zeelandă

Cei mai mari navigatori ai lumii, popoarele polineziene, au folosit stelele de pe bolta cerească pentru a se ghida în călătoriile lor în care au colonizat insulele Pacificului. Sistemul lor de navigație a fost unul inedit și de succes, dovada aflându-se în faptul că acum mai mult de două mii de ani au atins Noua Zeelandă pe care au numit-o „țara norului lung si alb, Aotearoa”.

Conferința va avea loc vineri, 1 octombrie, ora 19:30, la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” (bd. Lascăr Catargiu, nr. 21). Intrarea 5 lei (3 lei bilet redus). Locuri limitate.

Despre Observatorul Astronomic

Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” este singurul observator din capitală deschis publicului. Situat pe Bd. Lascăr Catargiu, nr.21, între Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei, Observatorul este deschis în fiecare marţi, vineri şi sambătă începand cu ora 19,30 până la ora 22,00.
Adrian Șonka
0741072239
sonka.adrian@gmail.com