Cat de usor e sa alegi un fotograf de nunta in Bucuresti

BUCURESTI - 10 octombrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Arta & Entertainment

Foarte multi viitori miri si mirese intampina reale dificultati in a face aceasta alegere. De ce? Pentru ca nunta reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente din viata noastra, iar responsabilitatea care ii revine unui fotograf de nunta este uriasa, amintirile acestei zile fiind sarcina lui exclusiva.

sedinta foto realizata de fotografi de nunta OC Photography

sedinta foto realizata de fotografi de nunta OC Photography

Toutusi, cu o minima pregatire si planificare, alegerea unui fotograf de nunta este foarte usoara chiar si atunci cand ai o multime de oferte dintre care sa alegi, cum este in cazul in care va organizati nunta intr-un oras atat de mare precum Bucuresti .

OC Photography , fotografi profesionisti de nunta avand o experienta de 7 ani in acest domeniu, va recomanda sa va apucati de cautari cu macar 8-9 luni inainte. Dupa ce ati cazut de acord cu jumatatea voastra asupra unui buget pe care sa-l alocati pentru acest serviciu si pentru albumul de nunta, puteti incepe printr-o simpla cautare pe internet dupa fotograf nunta Bucuresti sau puteti merge la unul din targurile de profil care se organizeaza in capitala. Important este ca, in urma acestor cautari initiale, sa realizati o prima selectie care sa includa acei fotografi de nunta care v-au atras privirea si interesul prin portofoliul pe care il au si prin stilul pe care il adopta. E singura selectie pe care trebuie sa o faceti in aceasta etapa. 

Apoi, scrieti-le un e-mail care sa cuprinda cat mai multe detalii despre nunta pe care o planificati: in ce data va avea loc, in ce localitate si la ce restaurant, cati oameni credeti voi ca vor da curs invitatie lansate de voi si tematica pe care o va avea evenimentul vostru (clasica, vintage, moderna, etc). Includeti in e-mail orice alte detalii considerati voi ca sunt relevante, intrucat un fotograf are nevoie sa cunoasca cat mai multe aspecte pentru a-si face treaba cat mai bine. De la acei fotografi care sunt disponibili in ziua nuntii voastre veti primi o oferta care include pachetele pe care ei le pun la dispozitia cuplurilor care se casatoresc. Puteti face astfel o a doua selectie care sa tina cont de bugetul stabilit initial. OC Photography va sfatuiesc sa fiti flexibili si sa nu faceti economie in cazul in care una din ofertele selectate depaseste cu putin suma pe care va propuneti sa o cheltuiti pentru ca, cel mai probabil, efortul financiar va fi rasplatit din punct de vedere artistic.

Dupa aceasta a doua etapa de selectie, sfatul fotografilor de la OC Photography este sa va intalniti cu cei alesi pentru a va cunoaste si a discuta in detaliu modalitatea prin care puteti lucra cat mai eficient impreuna astfel incat voi sa ramaneti cu fotografii exceptionale de la nunta. Pentru ca intalnirea este importanta, ar fi de preferat ca fotografii selectati sa fie din Bucuresti sau din apropiere, intrucat o intalnire online nu va ofera pe deplin posibilitatea sa vedeti daca exista o chimie intre voi. Chimie care, potrivit spuselor celor doi fotografi profesionisti, este decisiva, dat fiind ca cel selectat va fi alaturi de voi pe durata intregii zile, de la pregatiri si pana la taierea tortului. 

Cand v-ati oprit asupra unui fotograf, fiti decisi pana la capat si solicitati intocmirea unui contract si achitati avansul, in caz contrar existand riscul ca o alta pereche care are nunta in aceeasi data sa se hotarasca mai repede.

Ati vazut?! Alegerea unui fotograf de nunta poate fi aproape la fel de simpla ca atunci cand spuneti: "Casa de Piatra!". Daca vreti sa aflati mai multe sfaturi despre organizarea nuntii, va sugeram sa vizitati site-ul ocphotography.ro si cu ocazia asta puteti sa le solicitati si oferta pe care o au pentru anul 2018.