Dublă clasare pe podium pentru România la una din cele mai grele competiții OCR din lume

Cluj-Napoca - 10 decembrie 2021

Comunicat tip General in Sport

Între 2-5 decembrie 2021, s-a desfășurat Campionatul Mondial Spartan Race 2021. Evenimentul OCR - cu premii totale în valoare de 115.000 de dolari - s-a organizat în deșertul Liwa din Emiratele Arabe Unite. Temperaturile extreme, dunele de nisip – unele cu o diferență de nivel de 300 de metri și cu o pantă de 50% - și obstacolele, au testat la maxim limitele atleților.

Loredana Niroda, OCR Romania, Federatia Romana de Sporturi cu Obstacole, Spartan World Championships 2021

Loredana Niroda, OCR Romania, Federatia Romana de Sporturi cu Obstacole, Spartan World Championships 2021

     Competiția a avut un total de 20 de națiuni participante, iar printre ele – pentru prima dată oficial – s-a numărat și România. Loredana Niroda si Daniel Marius Varga fac parte din echipa OCR România, organizație afiliată Federației de Sporturi cu Obstacole din România. Prin rezultatele obținute, cei doi au demonstrat și la acest eveniment o formă sportivă deosebită. Loredana și Daniel au obtinut fiecare o clasare pe podium (locul 3, individual masculin/feminim AG). Participarea sportivilor la Campionatul Mondial Spartan nu a fost o acțiune întâmplătoare, cei doi reprezentând un etalon în rândul atleților români practicanți ai sporturilor cu obstacole.

     Loredana Niroda este născută la Lugoj și are 29 de ani.  A început gimnastica la vârstă de 4 ani în orașul natal îndrumată de Lavinia Miloșovici și Mirela Vug.  La vârstă de 6 ani a fost selectata la Centrul Olimpic Nadia Comăneci de la Onești, acolo unde a făcut primii pasi spre performanta îndrumată de soții Nistor. A făcut gimnastică de performanță 10 ani, timp în care am făcut parte din lotul național de junioare. Are în palmares titluri de campioană națională și internațională. De patru ani, locuiește în Dubai unde profesează că antrenoare de gimnastică și că personal trainer. Loredana este atleta romana cu una dintre cele mai frumoase evoluții la nivel internațional din zona sporturilor cu obstacole.

    Citatul făcut cunoscut de sportivul român Tibi Ușeriu (sportivul preferat al Loredanei) - “când nu mai poți, mai poți puțin” s-a potrivit perfect pentru cursa din acest an din deșertul Liwa. “Campionatul Mondial a fost...greu. Cea mai grea parte a fost căldură și mai apoi dunele înalte de nisip. A fost o cursă continuă de fandări. La categoria mea de vârstă, au fost 26 de fete. Am avut noroc ca fetele din această categorie să fie mai puțin pregătite decât mine...mi-am dorit mult, foarte mult să fiu prima, dar nu întodeauna este cum ne dorim. Am terminat cursa în lacrimi pentru că știam că aș fii putut mai mult dar din cauza unor dureri mai vechi, atât am putut. Am dat tot ce am avut eu mai bun și sunt mulțumită din acest punct de vedere.” a declarat Loredana.

     Și Daniel Marius Varga are un trecut țesut în jurul sportului. La vârstă de 8 ani, începe sportul de performantă și timp de 10 ani practică lupte-libere. Muncește foarte mult, se dedică total sportului pe care îl practică și devine în scurt timp campion național. În 2008 pleacă din tara și devine profesor de sport la o scoală internațională din Golful Arabiei mai precis Sultanatul Oman, Muscat. Prima participare la o cursa cu obstacole a fost în 2016 și de atunci nu s-a mai oprit. Obstacolele îi erau familiare deoarece a lucrat ca și subofițer de jandarmi, grupa antitero. Aici s-a  deprins sau mai bine spus s-a obișnuit cu depășirea obstacolelor fizice cât și celor mentale. “Campionatul Mondial din acest an a fost departe de așteptările mele. Am fost impresionat de numărul mare al sportiviilor care au participat în ciuda restricțiilor ce se impun (test PCR, vaccinare). Alergarea în deșert pe niște dune cu altitudine mare și căldură sufocantă care a ajuns până la 40 de grade.....acestea nu se pot uita! Concurența la categoria mea de vârstă a fost cea mai competitivă. La linia de start am fost 290 de participanți. Sunt nespus de împlinit fizic cât și sufletește că mă număr printre ei.”, declară Daniel. Vă reamintim că sportivul Federației de Sporturi cu Obstacole  din România s-a clasat pe locul al 3-lea la categoria s-a de vârstă.

     Acum câțiva ani, ideea ca România să fie reprezentată în cadrul Campionatelor Mondiale Spartan era doar un vis. Prin munca atleților români - și a echipei din spatele acestora -  acest vis a devenit acum realitate.

    Federația de Sporturi cu Obstacole își pregătește calendarul pe 2022, își definitivează departamentele și lucrează pentru a putea susține atleții români în campania lor de calificare la Campionatele Europene și Mondiale.

      Pentru informații suplimentare legate de eveniment sau Federație, vă rugăm să ne contactați.

 

Raul Fodor, Președintele Federației de Sporturi cu Obstacole

Mobil / WhatsApp / Telegram: +40 724 007 977

Email: romania@worldobstacle.org

Despre OCR Romania

Asociația Română de Sporturi cu Obstacole este organizația fondatoare a Federației de Sporturi cu Obstacole din România.

Recunoscută de Federația Internațională de Sporturi cu Obstacole din Lausanne în cadrul Congresului European din Polonia din 2019, organizația deține licența exclusivă de reprezentare și dezvoltare a acestui sport în România. Sporturile cu obstacole includ 4 sub-discipline: OCR, Adventure Racing, Ninja Sport și Parkour.

Contact: contact@ocr-romania.ro
Web: ocr-romania.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ocr-romania/dubla-clasare-pe-podium-pentru-romania-la-una-din-cele-mai-grele-competitii-ocr-din-lume