Viena sprijină GayFest 2012

BUCURESTI - 26 iunie 2012

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Monden / Lifestyle, Turism

Vienna Tourist Board împreună cu exclusivistul hotel din Viena , Le Meridien , susțin organizatorii și participanţii la GayFest 2012, care se va desfăşura în intervalul 25 iunie – 1 iulie la București

Viena sprijină GayFest 2012

Noua ediţie a GayFest, organizată de Asociaţia Accept în parteneriat cu PSI, se desfăşoară pe parcursul a șapte zile, în perioada 25 iunie – 1 iulie şi cuprinde proiecții de film, discuții, teatre, concerte, ateliere și bineînțeles Marşul Diversităţii.

GayFest este expresia mişcării pentru drepturi civile a persoanelor LGBT , o manifestare care combină activismul politic cu activismul cultural. GayFest este o acţiune proactivă prin care se atrage atenţia asupra drepturilor pe care persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane, transgender/transsexuali) le au. GayFest este în primul rând un eveniment al comunităţii LGBT, însă este susținut în fiecare an de multe persoane heterosexuale care cred în drepturile LGBT și  care doresc să-şi arate astfel adeziunea faţă de această cauză.

Capitala Austriei respiră o atmosferă homo-lesbiană cu care puţine metropole europene se pot lăuda. Din acest motiv Viena susține de mai mulți ani comunitățile LGBT din întreaga lume, inclusiv pe cea din România. Împăraţi homosexuali, generali de armată şi compozitori de ieri, dar şi vienezi homosexuali şi lesbiene de astăzi transformă oraşul într-o palpitantă destinaţie de vacanţă.

Viena este mai variată decât orice altă metropolă din Europa. Orașul se mândrește cu monumente arhitecturale imperiale, oferte alese de muzică și artă, delicii culinare unice și oaze verzi revigorante direct în centru. Peste 100 de muzee, 27 de castele și 150 de palate marchează imaginea orașului. Totul este completat cu arhitectura modernă și design. Viena are însă în plus și o scenă gay&lesbian foarte dezvoltată dar în același timp echilibrată. De la cafenele până la cocktail-baruri de la restaurantul lesbi până la cluburi tematice gay, de la discoteci&cluburi până la saune, orașul acesta le are pe toate incluse în program. Nu trebuie ratate nici marile evenimente precum Life Ball, Parada Curcubeului, Balul Curcubeului și a Trandafirilor sau Viena în Negru.

În Viena există inclusiv o listă cu hoteluri gay-friendly, printre care se numără și faimosul hotel Le Meridien, o locație exclusivă, renumită pentru petrecerile legendare cu VIP-uri care au loc frecvent aici. Hotelul oferă ambianța perfectă pentru a savura atmosfera orașului, atât din punct de vedere cultural cât și artistic, oferind oaspeților săi tot confortul necesar unui sejur de neuitat.

Pentru a-și arăta concret sprijinul pentru comunitatea LGBT din România, Vienna Tourist Board împreună cu exclusivul hotel din Viena, Le Meridien, pun la dispoziție un sejur de 3 nopți pentru 2 persoane cu zbor de la Austrian Airlines inclus. Sejurul poate fi câștigat în cadrul concursului organizat de Accept Romania, condiția de participare fiind împărtășirea unei experiențe de coming out.

De asemenea Vienna Tourist Board este unul din partenerii principali ai evenimentului Gay Fest în România, sprijinind toate activitățile care se desfășoară în această perioadă în comunitatea LGBT.

Mai multe informații despre comunitatea LGBT în Viena găsiți aici: www.wien.info/ro/vienna-for/gay-lesbian

Detalii despre concurs găsiți aici: www.gay-fest.ro/viena

Despre Oficiul National de Turism al Austriei

Oficiul Naţional de Turism al Austriei este organizaţia naţională de turism. Scopul principal al acestei organizaţii este ca, împreună cu toţi partenerii austrieci din turism, să contribuie la păstrarea şi consolidarea competitivităţii Austriei ca ţară pentru turism.
Activităţi principale: promovarea destinaţiei de vacanţă Austria prin publicitate clasică, relaţii de cooperare cu media şi agenţii de turism/tour-operatori, organizarea de târguri şi platforme de vânzare.