Criza – cea mai buna perioada pentru head hunting

BUCURESTI - 2 iulie 2009

Comunicat tip General in Social

Candidatii cu experienta si studii avansate din domenii afectate de criza sunt in cautarea unui loc de munca, iar o buna strategie pentru companii in aceasta perioada ar fi tocmai investitia in resurse umane, prin recrutare de specialisti cu un inalt nivel de expertiza. Din cauza crizei economice, specialistii HR apreciaza ca un numar apreciabil de angajati de middle si top management doresc sau sunt nevoiti sa-si schimbe jobul, in conditiile in care salariile au scazut in 2009 pentru 25.75 % dintre romani, la acelasi nivel de cariera, iar 10.93% dintre companii au blocat promovarile.

Criza – cea mai buna perioada pentru head hunting

Referindu-se la tendintele de pe piata muncii autohtone, Maria Georgescu, account manager la portalul de resurse umane www.hr-romania.ro, declara ca: “Primul trimestru al lui 2009 a generat o crestere a cererii de joburi la un nivel ridicat de studii si experienta. Tendinta din piata, in ceea ce priveste companiile, este sa nu mai deruleze oficial campanii de recrutare, dar procesul de selectie a talentelor este in plina voga acum”. Pentru a se adapta la acest curent, HR Romania a lansat Bursa HR – un spatiu online unde au posibilitatea sa se intalneasca direct specialistii recunoscuti si companiile de renume. Cei dornici de o schimbare in plan profesional pot sa-si promoveze profilul si expertiza, iar companiile interesate sa investeasca in performanta beneficiaza de head hunting fara costuri sau efort de recrutare.

Profesionistii au libertatea de a-si crea un profil cat mai atractiv pentru eventualii angajatori si pot evidentia mai usor atu-urile profesionale pe http://www.hr-romania.ro/bursa.php. Contactul intre profesionist si companiile interesate este unul direct - atat candidatii, cat si angajatorii se afla in deplin control al procesului de recrutare, care se desfasoara sub o completa confidentialitate, datele de contact nefiind facute publice nicaieri pe site.

Despre Okazii.ro

HR-Romania este singurul portal de resurse umane din tara, dedicat in totalitate comunitatii locale de business.
Pentru detalii, nu ezitati sa ne contactati!

Maria Georgescu
Account Manager
0752 208 612

maria.georgescu@hr-romania.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/okazii-ro/criza-cea-mai-buna-perioada-pentru-head-hunting