In criza, salarii mai mici pentru un sfert dintre romani

BUCURESTI - 23 aprilie 2009

Comunicat tip General in Social

Peste 37% dintre respondentii ultimului sondaj Myjob au afirmat ca exista mai putine joburi vacante pentru nivelul lor de cariera, in timp ce mai mult de un sfert dintre acestia resimt scaderea salariilor oferite la angajare.

In criza, salarii mai mici pentru un sfert dintre romani

Astfel, 25.75 % sunt de parere ca salariile din 2009 sunt mai mici decat cele de anul trecut, la acelasi nivel de cariera. Mai mult, 10.93% dintre participantii la sondaj declara ca nu pot avansa intrucat compania in care lucreaza a blocat posturile, in timp ce 13.78% au acceptat anul acesta un job sub nivelul lor de pregatire. Doar 12.24% dintre respondenti afirma ca actuala criza nu ii afecteaza in ceea ce priveste cariera.

Sondajul s-a efectuat in perioada 8 - 21 aprilie 2009 pe site-ul Myjob, pe un esantion de 4140 de respondenti. Dintre acestia, majoritatea sunt bucuresteni si resimt criza prin mai putine joburi pentru nivelul lor de pregatire si salarii mai mici. Constantenii, in proportie de 17%, declara ca nu le sunt afectate avansarile, in timp ce un procent de 11% spun ca au acceptat un job sub nivelul lor de pregatire. In Cluj, peste 47% dintre participantii la sondaj se plang de scaderea numarului de joburi vacante pentru nivelul lor de cariera, iar 26 de procente spun ca le sunt oferite salarii mai mici fata de alti ani.

Din punctul de vedere al varstei, cei mai afectati de criza sunt candidatii intre 21 si 30 de ani dintre care 42 de procente se plang de numarul scazut de joburi, 20% spun ca primesc salarii mai mici, 14% au acceptat un loc de munca sub nivelul lor de pregatire, 12 procente declara ca s-au blocat avansarile in compania unde sunt angajati. Doar 11% nu resimt criza la nivel profesional.

Cei mai multi respondenti sunt absolventi de facultate (29%), urmati de cei cu facultate in curs (21%).

Despre Okazii.ro

Myjob.ro este de peste 7 ani in topul site-urilor de recrutare din Romania.
Pentru alte detalii, nu ezitati sa ne contactati!

Adela Rapeanu
Communication Expert
adela.rapeanu@nb.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/okazii-ro/in-criza-salarii-mai-mici-pentru-un-sfert-dintre-romani