Tot mai multi dintre angajatii romani isi iau gandul de la prime de Sarbatori

BUCURESTI - 1 aprilie 2010

Comunicat tip General in Social

Conform celui mai recent sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob, peste 80% dintre angajatii romani nu se mai asteapta la vreo prima cu ocazia sarbatorilor pascale.

Tot mai multi dintre angajatii romani isi iau gandul de la prime de Sarbatori

Dintre acestia 60,15% sunt siguri ca nu vor beneficia de vreun bonus, in timp ce inca aproape un sfert (24.08 %) cred ca vor primi simple urari din partea angajatorilor. Procentul a crescut simtitor fata de perioada sarbatorilor de iarna a anului trecut, cand doar 31.23% dintre angajati stiau ca nu vor primi nimic in plus la salariul din decembrie, iar alti 17.28% declarau ca pastrarea jobului este prima lor de Craciun.

Doar putin peste 6 procente dintre cei chestionati in legatura cu prima de Paste (6.34 %) vor primi 20% in plus la salariu, fata de un procentaj aproape dublu – 13,84% - in decembrie 2009. Scaderea este vizibila si in cazul angajatilor care se asteapta la cadouri in bunuri din partea sefilor – numai 5.63 % dintre participantii la acest sondaj, fata de putin peste 9 procente, de Craciun. Totodata, devine din ce in ce mai popular un nou tip de premiere – 3,8% dintre angajatii romani vor primi zile libere in plus fata de cele legale din partea companiilor la care lucreaza.

Sondajul Myjob a fost efectuat online la nivel national in perioada 25-31 martie pe un esantion reprezentativ de peste 2000 de respondenti. Dintre acestia, cei mai multi – aproape o treime – sunt din Bucuresti (29%), urmati de angajati din Constanta, Timis, Brasov si Iasi.

Despre Okazii.ro

Cu o experienta de 8 ani in recrutarea online din Romania, Myjob este un partener de incredere pentru cei care isi cauta un loc de munca si pentru companiile angajatoare.
Pentru alte informatii, nu ezitati sa ne contactati!

Adela Rapeanu
Communication Expert
adela.rapeanu@netbridge.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/okazii-ro/tot-mai-multi-dintre-angajatii-romani-isi-iau-gandul-de-la-prime-de-sarbatori