CLUBUL SPORTIV OLTCHIM RESPINGE ACUZATIILE PRIVIND ACORDAREA UNOR PRIVILEGII PENTRU POLITICIENI ROMANI LA FINALA LIGII CAMPIONILOR LA HANDBAL FEMININ

Ramnicu Valcea - 5 mai 2010

Comunicat tip General in Sport

CLUBUL SPORTIV OLTCHIM RESPINGE ACUZATIILE PRIVIND ACORDAREA UNOR PRIVILEGII PENTRU POLITICIENI ROMANI LA FINALA LIGII CAMPIONILOR LA HANDBAL FEMININ

Clubul Sportiv Oltchim şi SC Oltchim SA consideră denigratoare afirmaţiile publicate de Gazeta Sporturilor în articolul “Culmea tupeului: parlamentarii şi guvernanţii au cerut 400 de bilete la finala Oltchimului. Nu vreţi să vină ele la voi?” din data 30.04.2010.
Deoarece ziarul a refuzat sa dezminta imediat aceste afirmatii, ne vedem nevoiţi să precizăm prin acest comunicat că nu avem niciun amestec în redactarea acestui articol şi niciun reprezentant al Clubului sau al companiei Oltchim SA nu a făcut afirmaţii privind acordarea unor privilegii politicienilor romani si suntem dezamagiti ca autorul articolului respectiv sustine ca se bazeaza pe asa-zise surse din cadrul clubului.
Clubul Sportiv Oltchim îşi rezervă dreptul de a-i acţiona în instanţă pe ziaristul care a semnat articolul şi publicaţia care a difuzat afirmaţiile respective.
Pe adresa clubului (fax, telefon, e-mail sau direct) s-au primit numeroase solicitari de bilete la Sala Polivalenta pentru meciul retur al finalei Ligii Campionilor din 15 mai 2010, insa niciuna din acestea nu au fost din partea unor parlamentari sau oameni politici. Numarul de solicitari este foarte mare, depasind cu mult capacitatea salii, si este imposibil sa satisfacem toate cererile. Dintro evidenta pe care o avem, numarul de solicitari depaseste 30.000 bilete, fata de capacitatea salii de 4.700 locuri.
Ne exprimam inca odata scuzele pe aceasta cale in fata suporterilor echipei, precum si a tuturor romanilor interesati de acest eveniment unic din sportul romanesc, pentru inconvenientul creat de capacitatea limitata a Salii Polivalente din Bucuresti
Constatam insa cu regret ca presa din Romania se confrunta pentru prima data cu un eveniment sportiv de un asemenea nivel si nu este familiarizata cu problemele inerente determinate de manifestari sportive de o asemenea amploare.
Suntem dezamagiti de faptul că anumite publicatii din România folosesc un eveniment sportiv, care ar trebui să fie o sărbătoare naţională a sportului românesc, ca formă de manipulare pentru interese politice obscure.
Considerăm că relatările despre acest eveniment trebuie să se axeze pe performanţa sportivilor români, care au demonstrat că prin efort şi dăruire se poate ajunge în topul european.
Totodată, ne exprimăm mâhnirea că jurnaliştii nu au mediatizat adevarăta problemă cu care se confruntă activitatea sportivă în România: lipsa unei săli mai mari de sport care să poată găzdui desfăşurarea unor evenimente de o asemenea anvergură.
Clubul ar fi bucuros dacă pe 15 mai la meciul retur din finala Ligii Campionilor cu Viborg HK în sală vor fi prezenţi parlamentari sau alţi oameni politici. Poate că în felul acesta s-ar vedea roadele investiţiei într-o echipă ca Oltchim şi performanţele acesteia în ultimii ani, iar autorităţile statului vor fi motivate să susţină atât sportul în general, cât şi construcţia unei săli de sport mai mari.
Multumim pe aceasta cale acelor publicatii si posturi de radio si TV din Romania care au relatat cu obiectivitate evenimentele din jurul meciului retur al finalei Ligii Campionilor de la Bucuresti si care au scos in evidenta unicitatea si importanta reala a acestuia pentru sportul romanesc, intelegand in acelasi timp si dificultatile generate de organizarea unei asemenea manifestari.
Mentionam ca in acest moment avem nevoie de calm si de liniste in jurul echipei, care sa permita fetelor sa se concentreze si sa evolueze la capacitatea maxima, deoarece ar fi o mandrie pentru intrega tara ca trofeul Ligii Campionilor la handbal feminin sa ajunga in Romania.

PRESEDINTE
Ioan Gavrilescu

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/oltchim/clubul-sportiv-oltchim-respinge-acuzatiile-privind-acordarea-unor-privilegii-pentru-politicieni-romani-la-finala-ligii-campionilor-la-handbal-feminin