OMNIASIG PERSONALIZEAZĂ TARIFELE RCA ÎN AVANTAJUL CLIENŢILOR CARE NU PRODUC DAUNE

BUCURESTI - 13 ianuarie 2010

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Pentru 2010, compania OMNIASIG Vienna Insurance Group a creat un nou sistem al asigurării obligatorii RCA prin care să poată oferi tarife personalizate în avantajul clienţilor care nu produc daune, şi a lansat o serie de canale de distribuţie prin care achiziţionarea unei astfel de poliţe să fie mult mai rapidă.

Astfel, OMNIASIG a lansat un portal de asigurări, www.omniasigonline.ro, care permite tuturor angajaţilor din vânzări ai companiei, precum şi tuturor intermediarilor, emiterea electronică a poliţelor RCA. Acest portal accesează automat baza de date CEDAM şi calculează BONUS / MALUS pentru toţi clienţii. Prin intermediul acestui portal se va analiza automat profilul clientului, iar tariful va fi personalizat în funcţie de datele introduse de acesta, devenind astfel mai avantajos.

Elementul de noutate pe care îl introduce acum OMNIASIG este faptul că tariful RCA pentru 2010 este unul care pune accentul pe profilul clientului şi pe istoricul daunalităţii, astfel încât clienţii cu un grad de risc mai scăzut să nu mai fie afectaţi în prima lor de asigurare de către clienţii care au un grad de risc mai ridicat. Calculele care stau la baza stabilirii acestor criterii de tarifare pornesc de la istoricul ultimilor ani în care OMNIASIG a fost un leader al vânzărilor de RCA în România şi iau în calcul următoarele: judeţe sau grupe de judeţe, vârsta asiguratului, vechimea permisului de conducere etc. Toţi aceşti factori de risc, precum şi caracteristicile tehnice ale vehiculului, duc la un tarif de bază personalizat ce va permite o plată diferită a primei de asigurare pe categorii de asiguraţi.

Pentru a asigura clienţilor un acces cât mai facil la încheierea poliţelor RCA, OMNIASIG dispune de:
-o reţea de sucursale şi agenţii în peste 250 de locaţii, dotate corespunzător pentru emiterea operativă a poliţelor;
-un număr de peste 5.000 de agenţi persoane fizice, care au în dotare mijloace electronice de emitere a poliţelor de asigurare sau care au primit de la OMNIASIG diverse echipamente electronice speciale pentru emiterea poliţelor;
-o reţea de peste 300 de brokeri de asigurare care au încheiate contracte de intermediere cu OMNIASIG pentru produsul RCA;
-reţeaua de benzinării OMV, unde clienţii pot încheia poliţe OMNIASIG în locurile special amenajate;
-o parte a reţelei de benzinării PetromV;
-reţeaua ACR (Automobil Clubul Român).

Despre OMNIASIG

OMNIASIG activează pe piaţa asigurărilor din România din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membră a Vienna Insurance Group, dovedind prin rezultatele deosebite înregistrate că se poate ridica la standardele internaţionale ale grupului austriac. În prezent, OMNIASIG ocupă locul al doilea pe piaţa asigurărilor generale din România, cu o cotă de piaţă de 15,70%, iar Vienna Insurance Group deţine prima poziţie pe piaţa asigurărilor din această ţară.

Vienna Insurance Group (VIG) este unul dintre grupurile de asigurări lideri în Europa Centrală şi de Est, listat la Bursă şi cu sediul central în Viena. În afara pieţei locale din Austria, Vienna Insurance Group este de asemenea activă, prin filiale şi grupuri de asigurări, în Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croaţia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Cehia, Turcia, Ungaria, Ucraina şi Belarus. De asemenea, are sucursale şi în Italia şi Slovenia.

Pe piaţa din Austria, Vienna Insurance Group (VIG) este reprezentat prin Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung şi Sparkassen Versicherung.
Mădălina Constantin, PR Manager
OMNIASIG Vienna Insurance Group
Calea Floreasca, nr. 30, Sector 1, Bucureşti
Tel. 021.230.35.76, 021.230.35.86
madalina.constantin@omniasig.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/omniasig/omniasig-personalizeaza-tarifele-rca-in-avantajul-clientilor-care-nu-produc-daune