Audiente record pentru meciurile din Liga 1

Suceava - 28 ianuarie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Sport

Liga 1 la fotbal a suscitat din ce in ce mai mult interesul romanilor si, in mod implicit, a televiziunilor implicate in aceasta lume a fotbalului si a sportului in general.

liga 1

liga 1

Spre deosebire de anii in care fotbalul romanesc incapea pe mainile celor de la Telesport (pentru cei care isi mai aduc aminte de acest post TV, trecut in “nefiinta” de ani buni), Liga 1 a suscitat din ce in ce mai mult interesul romanilor si, in mod implicit, a televiziunilor implicate in aceasta lume … colorata.

Astfel, a aparut in scena colosul RCS-RDS, care prin cele trei posturi ale sale, Digisport 1, 2 si 3, a reusit sa aduca pe sticla in mod FULL HD cele mai interesante partide din Liga 1. Alaturi de acesta, si-a facut loc GSP TV, post care transmite o singura confruntare per etapa, si Dolcesport.

Cel din urma post primeste optiunea a patra in fiecare runda. Contrar previziunilor, poate si din cauza orelor destul de tarzii la care se disputa, fiind programata si la mijlocul saptamanii, Liga Campionilor nu puncteaza asa cum ar trebui sa o faca cea mai importanta competitie europeana intercluburi.

Cu toate acestea, intamplarea face ca Digi sa transmita si meciurile din grupe (cate 3 dueluri pe seara), in vreme ce TVR 1 s-a ales cu meciul de marti seara. Asa cum era de asteptat, poate, liderul Ligii 1 Steaua Bucuresti starneste cel mai mare interes in randul microbistilor romani.

Nu mai departe de turneul de pregatire din Marbella, Steaua a captat atentia fanilor din tara, desi meciurile cu Celtic Glasgow (1-2) si FC Basel (1-1) au fost transmise in direct pe Look TV. Televiziune ce apartine patronului de la CFR Cluj, Arpad Paszkany, care castiga usor, usor teren in fata granzilor. Cea mai buna dovada in acest sens – cumpararea drepturilor de televizare ale meciurilor amicale sustinute de nationala Romaniei, in Spania, cu Polonia si similara Australiei.

Tinand cont de interesul crescand al telespectatorilor pentru fotbalul din Liga 1 si, in general, vizavi de fotbalul romanesc, nu e exclus ca in curand sa semnalam aparitia altor nume noi pe piata de televiziune.

Pentru moment, insa, se pare ca Digisport, dimpreuna cu specialistii sai, au pus mana pe ce era mai important: Liga 1, Liga Campionilor, Premier League, Serie A, Ligue 1, Primera Division si lista poate continua.