COREL ISI EXTINDE PORTOFOLIUL PRIN ACHIZITIA COMPANIEI JASC

BUCURESTI - 21 octombrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Corel Corporation a achizitionat recent Jasc Software, Inc., creatorul familiei de software Paint Shop, lider in editarea de fotografii si imagini digitale. Punct important in strategia de dezvoltare a companiei Corel, aceasta achizitie urmeaza dupa patru trimestre consecutive de profit si succes, obtinute dupa trecerea in capital privat in august 2003. Aceasta achizitie extinde puterea Corel in industria de software office, productivitate personala si a produselor grafice. Corel va avea un numar de peste 60 de milioane de clienti in intreaga lume prin extinderea portofoliului care combina editarea originala si creatia grafica cu linia cunoscuta de produse WordPerfect.

In ceea ce priveste procesul de fuziune, se estimeaza ca se va incheia in urmatoarele luni.
Sediul principal al Corel va ramane in Ottawa, Ontario, Canada si va mentine fostul sediu JASC pentru operatiunile legate de suita Paint Shop.

Amish Meta, CEO al companiei Corel a declarat ca va invita cativa membri din managementul JASC sa se alature Corel si va mentine baza de angajati JASC, importanta in viitor pentru succesul Corel. "Aceasta achizitie dezvolta si imbunateste software-ul de editare digitala a imaginii", mai declara Mehta. "Familia Paint Shop ne acorda un puternic sprijin pentru produsele entry-level si ajuta Corel sa castige milioane de clienti. Pe termen lung ne vom extinde, castigand clientii care achizitioneaza in mod obisnuit software de editare digitala - un segment de piata care se dezvolta rapid".

Reprezentantii sau distribuitorii JASC vor functiona ca si pana acum, iar reteaua mondiala de vanzari nu va fi modificata. De asemenea, Corel sustine initiativele Paint Shop si lansarile de produse promise vor avea loc dupa cum s-a anuntat. Corel va vinde Paint ShopT Pro® , Paint ShopT Pro® Studio si Paint ShopT Photo AlbumT ca produse independente sub brand-ul Corel. Photo-Paint, parte integranta din suita grafica CorelDraw nu va inlocui Paint Shop Pro, nefiind un produs de sine statator. Corel va sustine si dezvolta istoria inovatie care a caracterizat famila Paint Shop in ultimii 13 ani.
Canalele de distributie combinate Corel si JASC vor crea o retea de distributie mult dezvoltata, prin aceasta achizitie familia Paint Shop va fi vanduta printru-un canal mai mare de distributie si va ajunge la milioane de clienti Corel si JASC. Reteaua de distributie Corel si JASC include peste 5000 de distribuitori cu valoare adaugata si importanti retailer-i din 75 de tari.

"Aceasta are toate semnele unei achizitii de succes, pentru ca fiecare companie detine ceea ce are cealalta nevoie", declara Rob Enderle, analist principal la Enderle Group. "Corel este un puternic brand international si are produse tintite catre utilizatorii profesionisti, dar avea nevoie de produse entry-level importante, cum sunt cele de la JASC, ca sa atraga noi clienti. JASC avea nevoie de un brand international si un set robust de produse ca sa isi extinda publicul. Unirea celor doua firme va oferi un portofoliu care va crea un mediu profitabil atat pentru utilizatorii obisnuiti cat si pentru profesionistii care cauta solutii serioase pentru fotografia digitala la un pret competitiv".

In august 2003, compania a fost achizitionata de concernul din San Francisco, Vector Capital Group, care in prezent detine un capital de peste 500 milioane USD. Vector a ajutat Corel sa creeze si sa execute o strategie de marketing, dezvoltand cele mai cunoscute si mai folosite produse: suita de office WordPerfect, familia de produse grafice CorelDRAW si Corel Painter, impreuna cu imbunatatirea operatiunilor si a liniei produselor. Cu ajutorul Vector, Corel se va dezvolta prin adaugarea produselor Paint Shop ca si prin urmatoarele achizitii.

Oferta originala Corel si-a creat un puternic renume in randul utilizatorilor din lumea intreaga si cu aceasta achizitie va dezvolta sectoarele de piata si va mari numarul de clienti ai suitelor grafice. In viitor, clientii JASC vor avea posibilitatea sa treaca usor de la software entry-level la produse profesionale, pe care le vor gasi mai usor prin dezvoltarea retelelor de distributie din lumea intreaga. In timp Corel intentioneaza sa imbunatateasca produsele prin interoperatibilitate si inovatie.

Despre JASC

JASC este recunoscut ca lider mondial in software dedicat fotografiilor si imaginilor digitale oferind familia de produse Paint Shop din care fac parte Paint Shop Pro, Paint Shop Pro Studio si Paint Shop Photo Album. Compania se concentreaza pe produse care optimizeaza imaginile digitale dedicate utilizatorilor cu nivele de pregatire variate.

Despre Corel

Corel Corporation ofera solutii software inovatoare care ajuta milioane de clienti din peste 75 de tari sa-si imbunatateasca productivitatea. Compania este cunoscuta mai ales pentru liniile de produse office, de grafica si solutiile de productivitate personala, printre care suitele CorelDRAW, WordPerfect Office si Corel Painter. Fondata in 1985 compania a fost achizitionata in august 2003 de Vector Capital Group.
Pentru mai multe informatii vizitati www.corel.com.


În România, Corel şi-a creat o structură de distribuţie puternică inca din 1998 prin unicul sau partener, compania Omnilogic (www.omnilogic.ro).

Despre OMNILOGIC

Omnilogic - un jucator cu valoare adaugata

In pozitia sa de Value-added distributor, Omnilogic ofera atât produse cu valoare adaugata, cât si servicii profesionale (expertiza pentru piata de telecomunicatii si operatori) si se pozitioneaza în avangarda noutatilor si a tendintelor tehnologice din domeniul IT&C.

Claudia Beimel
cbeimel@omnilogic.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/omnilogic/corel-isi-extinde-portofoliul-prin-achizitia-companiei-jasc