Direct One, Frontal Communication si Omnilogic anunta incheierea unui parteneriat strategic

BUCURESTI - 11 august 2010

Comunicat tip General in IT&C

Data fiind diversificarea oportunitatilor precum si cresterea complexitatii solutiilor ce trebuie oferite clientilor, Direct One a apreciat ca parteneriatele de dezvoltare tehnologica cu integratorii romani actuali (desi relativ utile in fazele incipiente ale proiectului), nu mai fac fata necesitatilor sale si a decis semnarea a unui nou contract global tripartit, pentru multiple zone de tehnologie cu Frontal Communication, principalul partener Cisco din Romania (dupa cifra de afaceri comuna), si cu Omnilogic - principalul furnizor local de infrastructura si servicii de tip cloud computing.

Parteneriatul va exploata oportunitatile create de proliferarea serviciilor de broadband, in special datorita cresterii traficului de tip video pe internet si a deplasarii interesului dinspre furnizorii de tehnologie spre furnizorii de content.

In acest context, partile au decis continuarea dezvoltarii IP-NGN ca parte a retelei de CDN-Content Delivery Network a Direct One cu solutiile propuse de Frontal Communication. Astfel se vor dezvolta si noi capacitati de stocare si distributie a continutului care vor primi totodata o noua dimensiune si prin integrarea serviciilor de cloud computing furnizate de Frontal Communication si localizate in datacenterul Omnilogic din Otopeni.

A doua directie de colaborare va pune la comun resursele retelelei de comunicatii ale Direct One, cu cele de integrare de sistem ale Frontal Communication, in scopul definirii unui pachet complex de servicii integrate pe care cele doua companii le vor putea oferi pietei din Romania.

'Experienta de integrator de sistem a Frontal Communication (de necontestat in piata din Romania), aliniata cu suportul de infrastructura tehnologica oferit de Omnilogic si sustinuta de o retea de transport de date cu acoperire nationala precum cea a Direct One, va duce la crearea unei oferte unice in Romania la acest moment.
Acest parteneriat este aliniat cu strategia Direct One de a lansa servicii inovative cu valoare adaugata, in special de tip video, putand adresa segmente noi de piata' - a declarat Marian Pantazescu, CEO Direct One S.A.

“Decizia Direct One de a termina parteneriatul existent cu integratorul actual Cisco in zona IP-NGN si CDN-Content Delivery Network, este logica si fireasca la acest moment de evolutie al pietei. Exista o serie intreaga de firme mici, cu expertiza limitata pe diferite verticale de tehnologie, dar evident acestea nu pot acoperi complexitatea produselor si serviciilor pe care parteneriatul Frontal Communication, Omnilogic si Direct One le pot oferi in perioada urmatoare clientilor din Romania si din regiune” a declarat dl. Gabriel Marin, Director General Omnilogic.

***

Direct One SA este o companie romaneasca independenta, cu capital privat, ce a dezvoltat o retea de transmisiuni de date de mare capacitate si disponibilitate la nivel national si prima retea de tip CDN (Content Delivery Network) din Romania. La acest moment Direct One ofera servicii de distributie continut, in special video, si transport de date in regim wholesale in peste 50 de puncte de pe intreg teritoriul Romaniei.

***
Infiintata in 1994, Frontal Communication este unul dintre cei mai importanti integratori de sistem si solutii IT&C, beneficiind de expertiza si know-how in consultanta, audit, proiectare, implementare, suport, mentenanta si optimizare pentru proiecte si solutii de integrare complexe.
In noiembrie 2008, compania a obtinut in mai putin de un an, cu suport local, certificarea Cisco Gold Partner, fiind in acelasi timp si cel mai important partener Cisco Systems in Romania din punct de vedere al cifrei de afaceri.
Urmare a obtinerii multiplelor certificari, Frontal Communication a incheiat un parteneriat strategic cu Omnilogic pentru implementarea proiectelor de integrare de sistem din Romania inclusiv proiectare si implementare de noi Data Centere, asigurand astfel clientilor o gama larga de servicii IT specializate.
Frontal Communication, centru de training autorizat Cisco, furnizeaza cursuri Cisco autorizate prin intermediul trainerilor proprii certificati de Cisco Systems.
Pentru mai multe informatii privind activitatea Frontal Communication si a portofoliului de servicii si solutii accesati www.frontalcommunication.ro.

***

Infiintata in noiembrie 1992 ca o companie privata, Omnilogic este una dintre cele mai importante companii IT&C din Romania. Specializata in furnizarea de produse si solutii de IT, networking si telecomunicatii, Omnilogic este furnizorul principal al industriei de IT si telecomunicatii din Romania gratie parteneriatelor solide cu companii de renume precum Cisco Systems, AASTRA Telecom (former Ericsson Enterprise), IBM, Oracle, EMC, VMware, Xerox, Apple, SMC, APC, Hewlett-Packard, Corning, CheckPoint, Dell, Lexmark, Harris, Nice si multi altii.
In incercarea de a tine pasul cu tendintele din industrie, Omnilogic a anticipat migrarea modelului curent de business din zona de distributie catre zona de data center si distributia de continut in timp real. Asadar, o data cu construirea propriului campus (care acopera peste 3 ha si 15.000 mp de spatiu construit), compania a pus bazele primului data center de nivel 3 din Romania in noul sau sediu din Otopeni.
Cu un cost final al investitiei de peste 8 milioane de Euro, data centerul Omnilogic a fost proiectat si construit ca un mediu IT sigur, flexibil, profesional si dedicat, disponibil exclusiv pentru clientii strategici ai Omnilogic.
Omnilogic Data Center nu este o solutie de gazduire pasiva, aceasta reprezentand diferenta majora fata de solutiile similare existente astazi pe piata de IT din Romania. In numai cateva luni de la deschidere (octombrie 2008), o parte dintre principalele companii din sectorul financiar si de telecomunicatii din Romania au decis sa ia in considerare oferta Omnilogic de servicii de gazduire administrate (managed hosted services).

Omnilogic a lansat in premiera in Romania in februarie 2010, un program denumit “OmniVServ”, o initiativa de promovare a cloud computing-ului in Europa de Sud-Est. Purtand marca 'OmniVCloud', solutia de cloud computing de la Omnilogic asigura economii semnificative de costuri si agilitate a afacerii. Omnilogic poate oferi capacitate IT on demand (server, stocare, virtualizare) fara nevoia de investitie de capital, precum si expertiza operationala care inlocuieste sau completeaza abilitatile personalului intern al clientului.

Despre OMNILOGIC

Acest comunicat va este furnizat de Omnilogic, companie care, prin introducerea pe piata a unor tehnologii de varf la nivel mondial, se situeaza in avangarda dezvoltarii tehnologice din domeniul IT&C din Romania. Printre partenerii sai se numara cele mai performante companii din lume. Pentru mai multe informatii vizitati www.omnilogic.ro
Claudia Beimel
PR Director
claudia.beimel@omnilogic.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/omnilogic/direct-one-frontal-communication-si-omnilogic-anunta-incheierea-unui-parteneriat-strategic