Innovation IT 2022, dedicat clienților business One-IT - cel mai mare eveniment de tehnologie din Nord-Vestul României

Baia Mare - 29 septembrie 2022

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Tehnologie

One-IT a organizat a opta ediție a Innovation IT, evenimentul anual dedicat clienților business ai companiei, ce a avut loc joi, 22 septembrie 2022 și a găzduit peste 130 de participanți. Acesta este cel mai mare eveniment de tehnologie din Nord-Vestul României.

Innovation IT 2022 - evenimentul One-IT pentru clientii business

Innovation IT 2022 - evenimentul One-IT pentru clientii business

 Innovation IT a devenit, în timp, un reper pentru mediul de afaceri regional și a ajuns astăzi să fie cel mai mare eveniment de tehnologie din Nord-Vestul României, mulțumită clienților noștri. Cu fiecare ediție, aducem noi opțiuni pentru dezvoltarea afacerilor lor prin intermediul tehnologiei. Mulțumesc clienților ONE-IT pentru încrederea și interesul față de soluțiile oferite de noi, precum și partenerilor care sunt alături de noi de atâtea ediții! 

Nicolae Ontiu, CEO One-IT

Evenimentul a avut loc la sala „Primera” a Hotelului Primera Dru și s-a adresat specialiștilor IT și managerilor de nivel înalt din rândul clienților One-IT, interesați de noutățile și soluțiile de digitalizare în business.

În acest an, One-IT a adus în premieră noi tehnologii și soluții practice sub forma unui studiu de caz general, cu scopul de a susține și accelera procesul de dezvoltare a afacerilor prin digitalizare.

Acest lucru a fost realizat cu succes datorită partenerilor Innovation IT, cu care s-au construit parteneriate solide: Fortinet, Dell, Synology, HP, Lenovo, Acronis, ViewSonic, Exclusive Networls, Thales, Yealink, Storage Craft, Panduit, Spacer, Vertiv, Xerox și Bitdefender.

Pe lângă prezentările dedicate, aceștia au demonstrat în cadrul unei sesiuni demo eficiența soluțiilor și echipamentelor IT propuse, oferind participanților posibilitatea de a le testa. În acest fel, zona dedicată standurilor expuse de parteneri a fost un punct de interes pentru toți participanții.

Deoarece One-IT prețuiește colaborarea cu clienții, au oferit, împreună cu partenerii, numeroase surprize pe parcursul evenimentului: tombola Innovation IT cu premii precum laptop, multifuncționale, NAS, accesorii și multe altele, în valoare de aproximativ 7.500 de lei, peste 30 de premii de interactivitate, precum și pachete surpriză pentru fiecare participant, în valoare de aproximativ 500 de lei fiecare.

Accelerează dezvoltarea și evoluția digitală a companiei tale cu tehnologiile potrivite în business!

La Innovation IT li s-a propus clienților un nou concept de prezentare a tehnologiilor de business, aducând în prim-plan soluții și echipamente IT relevante pentru transformarea digitală a afacerii.

Pe parcursul evenimentului, participanții au avut parte de o prezentare pe larg a tehnologiilor IT potrivite, ce ajută la rezolvarea celor mai mari provocări din prezent:

- Sporirea productivității în activitate;

- Eficientizarea managementului documentelor;

- Stocarea datelor pentru disponibilitate și securitate a informațiilor;

- Securitatea digitală a infrastructurii IT;

- Asigurarea continuității în business;

- Îmbunătățirea conectivității și comunicării digitale;

- Implementarea soluțiilor IT potrivite cu oportunități de finanțare.

 

Direcțiile de mai sus au fost dezvoltate într-o serie de prezentări oferite chiar de partenerii Innovation IT 2022. Acestea au fost înglobate într-un studiu de caz general, prezentat de Nicolae Ontiu, CEO & Fondator One-IT, și de care trebuie să țină cont orice companie pentru a-și eficientiza și optimiza activitatea.

1️⃣ Sporirea productivității în activitate

Productivitatea este un element esențial în dezvoltarea oricărei afaceri. Iar îmbunătățirea ei este susținută de tehnologiile potrivite. Pe această idee a mers Manuel Mirescu, reprezentantul HP, care a adus informații de actualitate legate de tehnologia sustenabilă și echipamente IT ce definesc mediul de lucru al viitorului.

El a afirmat: „Într-o lume în care modul de viață sau lucru este din ce în ce mai accelerat, nevoia de eficientizare, automatizare și calibrare este esențială. Tehnologia ne înconjoară și mai ales organizațiile trebuie să adopte rapid inovația și digitalizarea pentru a se putea adapta nevoilor dinamice ale utilizatorilor și mediului de business. HP este un lider mondial în inovație tehnologică și vine în sprijinul acestora printr-un ecosistem de parteneri cu capabilități și specializări avansate, produse inovatoare, soluții și servicii potrivite oricărui tip de companie, care împreună pot oferi experiențe avansate. În același timp, acționăm cu responsabilitate și avem o strategie de sustenabilitate ce vizează schimbările climatice, drepturile omului și echitatea digitală. ”

2️⃣ Eficientizarea managementului documentelor

Documentele sunt vitale în activitatea zilnică a afacerilor, motiv pentru care participanții și-au concentrat atenția pe eficientizarea fluxului de documente, despre care Bogdan Cobuz, reprezentantul Xerox, a vorbit pe larg la eveniment, punând accentul pe tehnologiile potrivite de printing ce redefinesc munca pentru o lume flexibilă.

El a declarat: „Încrederea și respectul pe care le-am întâlnit la echipa ONE-IT ne oferă garanția unui parteneriat solid.”

Documentele digitale au devenit parte din rutina zilnică, motiv pentru care au nevoie de securitate și identitate digitală. În acest context, Mircea Murgu, reprezentantul Thales, a vorbit despre importanța utilizării semnăturii electronice și avantajele alegerii soluției potrivite în business.

În calitate de lider european în securitate cibernetică și lider mondial în protecția datelor, Thales se adresează întregului ciclu de viață al securității informațiilor, piatra de temelie a încrederii digitale. Thales ajută la securizarea transformării digitale a celor mai exigente entități guvernamentale, firme private și furnizori de infrastructură critică.

3️⃣ Stocarea datelor pentru disponibilitatea și securitatea informațiilor

Datele de business trebuie să fie disponibile și accesate oricând, iar primul pas este dezvoltarea unei infrastructuri IT care să funcționeze la parametri optimi. Despre acest lucru a vorbit Radu Cornilă, de la LASTING System, reprezentanții DELL la evenimentul nostru, care a prezentat soluții tehnologice care mențin sănătoasă o astfel de infrastructură IT.

Dell este un brand mondial, ce se axează pe furnizarea de PC-uri, laptopuri, servere, dispozitive de stocare de date, switch-uri de rețea, softuri dedicate etc.

Și pentru că datele sunt cea mai prețioasă resursă ale unei companii, Jung Tamás, reprezentantul Storage Craft, a adus în discuție nevoia de disponibilitate și securitate a informațiilor cu ajutorul stocării imuabile.

Storage Craft este o companie americană ce oferă soluții de backup, recuperare în caz de dezastru și continuitate a afacerii pentru servere, desktop-uri și laptop-uri.

Fiind conștient de importanța protejării active a datelor de business, Mihai Marcu, reprezentantul Synology, a oferit detalii importante despre soluțiile de backup și serviciile în cloud ce asigură integritatea, disponibilitatea și recuperarea datelor unei companii.

El a declarat: „Să creezi o comunitate puternică este o mare realizare. Felicitări One-IT pentru rolul pe care îl îndeplinesc cu succes și pentru întreaga activitate! One-IT reușesc să fie un magnet puternic în domeniu, atrăgând și menținând în jurul lor persoane de calitate. Mulțumim pentru promovarea soluțiilor de stocare și backup Synology, soluții complete și cu grad foarte ridicat de fiabilitate, investiție care se amortizează într-o perioadă scurtă de timp.”

4️⃣ Securitatea digitală a infrastructurii IT

Silvia Filip, reprezentantul Acronis, a prezentat noutăți și exemple concrete despre soluțiile capabile să ofere protecția cibernetică împotriva celor mai complexe atacuri digitale ce vizează afacerile.

Acronis este o companie globală de tehnologie, ce dezvoltă software on-premise și cloud cu integrare de backup, recuperare în caz de dezastru și securitate cibernetică.

În ultima perioadă, amenințările cibernetice au devenit o adevărată provocare pentru companii și, de aceea, partenerul Bitdefender a adus noile trenduri de reziliență cibernetică, alături de soluții pentru prevenția și protejarea digitală a oricărui business.

Tehnologia aduce noi abordări asupra problemei securității digitale, motiv pentru care Tudor Manea și Maria Arvat, reprezentanții Exclusive Networks Romania (Veracomp Europe) au prezentat soluțiile Fortinet și au discutat despre scenarii uzuale de utilizare a tehnologiei SD-WAN, precum și despre soluții complete de cybersecurity cu ajutorul cărora businessurile pot obține protecție digitală completă.

Fortinet este lider mondial în soluții integrate de securitate cibernetică, oferind clienților capacitatea de a avea vizibilitate și un control complet pe întreaga suprafață de atac.

5️⃣ Asigurarea continuității în business

Unul dintre scopurile principale al oricărei firme este dezvoltarea și continuitatea în business, motiv pentru care Bogdan Strătulă, reprezentantul Vertiv, a venit cu o abordare inedită despre asigurarea unui flux de alimentare curat și neîntrerupt în firmă, punând accent pe micile detalii din camera serverului și impactul major pe care îl au referitor la performanța dispozitivelor business.

El a declarat: „Sunt onorat și bucuros să particip, pentru a opta oară, la Innovation IT, serie de evenimente ajunsă la a opta ediție. Apreciez implicarea One-IT în promovarea soluțiilor IT de ultimă generație către comunitatea de afaceri din Baia Mare. Ca partener Vertiv în zona Maramureșului, One-IT facilitează astfel accesul companiilor locale la soluțiile complete de infrastructura din portofoliul Vertiv.”

6️⃣ Îmbunătățirea conectivității și comunicării digitale

Atunci când există o infrastructură IT funcțională, următorul pas este îmbunătățirea rețelei cu soluțiile business potrivite, despre care a vorbit pe larg Valentin Ruse, reprezentantul Panduit, punând accentul pe posibilitățile de scalare și eficientizare a unei infrastructuri de rețea bine gândite și cu tehnologii dedicate fiabile.   

El a spus: „Mulțumim pentru invitația la acest important eveniment zonal, unde am avut oportunitatea de a prezenta soluțiile Panduit și de a intra în contact cu companiile care ar putea beneficia de acestea.”

Panduit este producător și furnizor global de echipamente de infrastructură fizică pe segmentul sistemelor de energie, comunicații, computere, control și securitate.

Pe lângă tehnologiile deja prezentate mai sus, orice afacere are nevoie să poată comunica eficient și să colaboreze cât mai productiv de oriunde. Despre acest lucru a vorbit Bogdan Tănăsescu, reprezentantul Exclusive Networks Romania (Veracomp Europe) care a prezentat soluțiile Yealink, aducând în discuție tehnologiile unificate de comunicare și colaborare în afaceri.

Yealink este furnizor de soluții de comunicare unificate (UC), care oferă sisteme de videoconferință și soluții de comunicații audio. Yealink este cel de-al doilea mare furnizor de telefonie SIP din lume și este numărul unu pe piața din China.

7️⃣ Implementarea soluțiilor IT potrivite cu oportunități de finanțare

Sesiunea de prezentări a fost încheiată de Valentin Guran, care a pus accentul pe oportunități eficiente de digitalizare prin finanțare nerambursabilă, o modalitate ce poate fi potrivită multor firme din România, în special în această perioadă.

Atmosfera evenimentului a fost completată de cina festivă, un moment prielnic pentru networking, în care participanții au petrecut timp de calitate și au avut discuții constructive.

În urma celei de a opta ediții a Innovation IT, echipa One-IT dorește să mulțumească fiecărui client și partener în parte, care au contribuit la succesul acestui eveniment.

 

One-IT, Mai mult decât un expert, un prieten!

Site-ul oficial: www.one-it.ro

Despre ONE-IT SRL

One-IT este o companie cu o experiență de peste 18 ani în furnizarea la nivel național de echipamente și soluții IT personalizate. Valorile pe care le promovează cu rigurozitate sunt: încrederea, profesionalismul, integritatea şi, nu în ultimul rând, calitatea.

Compania și-a propus să ajute companiile prin intermediul tehnologiei. Astfel, oferă o gamă completă de echipamente hardware și software pentru sectorul business, însoțite de consultanță specializată și service autorizat.

Colaborarea cu liderii internaționali din domeniul IT, precum: Microsoft, Xerox, Intel, HP, Dell, Cisco, Fortinet și alții la fel de valoroși, a consolidat și a crescut garanția unei oferte complete de produse și servicii IT competitive, bazate pe competențe profesionale și tehnologii cu adevărat utile mediului de afaceri.

One-IT se axează pe inovație tehnologică pentru dezvoltarea companiilor și implicit a comunității de business regionale.

Pentru că este ancorată în prezent și mereu țintită către viitor, compania își propune să asigure produse de ultimă generație, să dezvolte și să implementeze soluții IT eficiente, care să contribuie la dezvoltarea și succesul clienților.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/one-it-srl/innovation-it-2022-dedicat-clientilor-business-one-it-cel-mai-mare-eveniment-de-tehnologie-din-nord-vestul-romaniei