ONE-IT înregistrează o creștere de 27% în vânzările de echipamente și soluții IT de stocare în România

Baia Mare - 6 iunie 2024

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Tehnologie

Într-o perioadă în care digitalizarea și gestionarea eficientă a datelor devin priorități esențiale pentru companiile din întreaga lume, One-IT SRL reușește să se impună pe piața din România printr-o creștere impresionantă de 27% în vânzările de echipamente și soluții IT de stocare. Această creștere este un semnal clar al încrederii clienților în compania One-IT ca și furnizor și integrator de soluții IT.

Nicolae Ontiu

Astfel, creșterea semnificativă de 27% înregistrată în ultimul an de One-IT SRL în ceea ce privește vânzările de echipamente și soluții IT de stocare în România nu este doar o confirmare a angajamentului companiei față de excelență și inovație, ci și a încrederii clienților în capacitatea noastră de a le oferi tehnologii de ultimă generație care să le susțină creșterea și securitatea datelor.

Nicolae Onțiu, CEO One-IT SRL

S-a observat o creștere semnificativă a vânzărilor în segmentul serverelor SAN (Storage Area Network) și NAS (Network Attached Storage), evidențiind astfel importanța optimizării stocării datelor pentru companiile din România. Această creștere subliniază necesitatea tot mai pronunțată a firmelor românești de a-și adapta infrastructura IT la noile cerințe digitale. Digitalizarea nu doar că eficientizează procesele de afaceri, dar și impune o nevoie urgentă pentru soluții de stocare sigure, scalabile și eficiente.

Printre clienții One-IT se numără atât companii mari (enterprise), cât și întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) care și-au ajustat și mărit capacitățile de stocare a datelor pentru a face față volumului de date aflat în creștere exponențială. De asemenea, acestea au putut observa că, în contextul creșterii rapide a volumului de date, devine esențial pentru orice companie, să dețină soluții de stocare care să fie flexibile și scalabile.

Soluțiile de stocare oferite de One-IT SRL sunt proiectate să răspundă cerințelor variate ale clienților. Firmele enterprise beneficiază de soluții robuste și securizate, care asigură integritatea și disponibilitatea datelor critice. În același timp, IMM-urile apreciază soluțiile accesibile și ușor de implementat, care le permit să gestioneze eficient volumele de date în creștere, fără a face compromisuri în privința performanței.

Nu în ultimul rând, în relația cu clienții săi, One-IT SRL acordă o atenție deosebită protecției datelor și securității împotriva atacurilor cibernetice. În acest scop, au fost implementate sisteme de recuperare în caz de dezastru (Disaster Recovery - DR) pentru mai mulți clienți, asigurând astfel continuitatea afacerii și protecția informațiilor critice.

One-IT a identificat câțiva factori cheie care alimentează această creștere a cererii de soluții de stocare profesionale, precum:

-   Tendința de digitalizare a proceselor în afaceri – prin care informațiile și documentele fizice sunt transformate în date digitizate, ce sunt utilizate la crearea de baze de date, monitorizarea fluxului de lucru și în cadrul diverselor programe software implementate de companii în activitatea lor curentă;

-   Creșterea comunicării și colaborării în mediul online cu clienții, colaboratorii și partenerii de afaceri;

-   Gestionarea digitală a diverselor activități: financiare, resurse umane, servicii cu clienții, analiza datelor de business, care acum câțiva ani erau centralizate în format fizic și gestionate manual.

În calitate de furnizor și integrator de soluții IT business, One-IT recomandă soluțiile business de stocare centralizată, care au devenit o alegere strategică ce susține creșterea și eficientizarea afacerii.

Iată câteva dintre avantajele stocării centralizate a datelor în companii:

1. Centralizarea datelor permite accesul rapid și simplu la informații critice pentru toți angajații, facilitând colaborarea și luarea deciziilor informate.

2. Stocarea datelor într-un singur loc poate reduce costurile de administrare și întreținere a infrastructurii IT, eliminând redundanțele prin compresia datelor  și optimizând resursele.

3. O singură sursă a datelor permite implementarea unor politici de securitate integrate, reducând riscul de acces neautorizat și riscul de pierdere a datelor sensibile.

4.  Stocarea centralizată facilitează realizarea de backup automat și recuperarea rapidă a datelorîn caz de evenimente neprevăzute sau pierderi de date accidentale.

Însă, simpla stocare a datelor nu este suficientă. Pentru a construi un sistem centralizat de stocare și a asigura securitatea datelor, fiecare companie trebuie să aibă în vedere 3 elemente esențiale: accesibilitatea, securitatea și integritatea datelor. Companiile  pot alege între soluții hardware și software variate, precum echipamentele de stocare fizică, cum ar fi NAS-urile și dispozitivele de stocare imuabilă, sau soluțiile de stocare SAN.

“Astfel, creșterea semnificativă de 27% înregistrată în ultimul an de One-IT SRL în ceea ce privește vânzările de echipamente și soluții IT de stocare în România nu este doar o confirmare a angajamentului companiei față de excelență și inovație, ci și a încrederii clienților în soluțiile noastre avansate și fiabile. Clienții noștri, atât cei existenți, cât și cei noi au avut încredere în capacitatea noastră de a le oferi tehnologii de ultimă generație care să le susțină creșterea și securitatea datelor. Continuăm să oferim soluții de calitate și performante, cu protecție împotriva atacurilor cibernetice, pentru a asigura partenerilor noștri nu doar un serviciu de stocare de înaltă calitate, ci și o infrastructură solidă și sigură pentru viitor.” a declarat Nicolae Onțiu, CEO-ul companiei One-IT SRL.

One-IT pune la dispoziție soluții performante de stocare pentru eficientizarea activității companiilor, rămânând un partener de încredere pentru orice firmă din România care își dorește soluții de stocare de înaltă calitate și performanță.

Pentru detalii suplimentare despre identificarea și implementarea soluțiilor de stocare potrivite în business, puteți trimite un mesaj pe formular contact: www.one-it.ro/contact

One-IT, Mai mult decât un expert, un prieten!

Despre ONE-IT SRL

One-IT este furnizor de echipamente, soluții și servicii personalizate IT. De peste 20 de ani prezentă pe piață, One-IT s-a afirmat pe piața regională și nu numai, prin calitatea produselor și serviciilor oferite, precum și ale soluțiilor IT personalizate pentru mediul de afaceri. În timp, a devenit lider pe piața IT din nordul țării și continuă să ofere inovație tehnologică, pentru dezvoltarea companiilor și implicit a comunității de business din regiune.

Compania și-a propus să ajute organizațiile să se dezvolte prin intermediul tehnologiei. Astfel, oferă o gamă completă de echipamente hardware și software pentru sectorul business, însoțite de analiză IT specializată și service autorizat.

Colaborarea cu liderii internaționali din domeniul IT, precum: Microsoft, Xerox, Intel, HP, Dell, Cisco, Synology, Fortinet și alții la fel de valoroși, a consolidat și a crescut garanția unei oferte complete de produse și servicii IT competitive, bazate pe competențe profesionale și tehnologii cu adevărat utile mediului de afaceri și domeniului public.

Pentru că este ancorată în prezent și mereu țintită către viitor, compania își propune să asigure produse de ultimă generație, să dezvolte și să implementeze soluții IT eficiente, care să contribuie la dezvoltarea și succesul clienților.

One-IT, Mai mult decât un expert, un prieten!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/one-it-srl/one-it-inregistreaza-o-crestere-de-27-in-vanzarile-de-echipamente-si-solutii-it-de-stocare-in-romania