One-IT vine cu sfaturi de securitate cibernetică pentru organizații și companii

Baia Mare - 16 decembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Securitatea cibernetică este un punct esențial în asigurarea continuității oricărui business. De aceea, trebuie acordată o atenție sporită protejării dispozitivelor conectate la internet și a informațiilor personale sau de afaceri care circulă zi de zi în mediul online. În acest context, One-IT prezintă câteva sfaturi de îmbunătățire a securității digitale și reguli de bună practică pentru protejarea datelor și a calculatoarelor din companie.

Securitate IT

Securitate IT

 În prezent, mediul digital este un instrument de comunicare și dezvoltare a afacerilor. Însă, deoarece firmele au devenit o țintă preferată a infractorilor cibernetici, este esențial să revizuiești constant informațiile, dispozitivele IT și practicile în mediul digital. Dacă respecți câteva principii de bază de secuitate cibernetică în business, poți să te ocupi fără griji de dezvoltarea firmei. Cel mai bine este să previi amenințările digitale, decât să încerci să recuperezi ceva! 

Nicolae Onțiu, CEO & Fondator One-IT

Spațiul digital joacă un rol esențial pentru utilizatorii de tehnologie, iar în condițiile în care internetul a devenit principalul mod de comunicare globală, a ajuns și o principală țintă de atac.

Pentru că atacurile informatice sunt tot mai dese și mai complexe, utilizatorii trebuie să fie în permanență vigilenți și să își revizuiască în mod constant practicile în mediul digital și să își actualizeze soluțiile de securitate cibernetică.

Știați că 60% dintre companii nu supraviețuiesc unui incident major de pierdere a datelor?

Sfaturi de securitate pentru organizații și companii

Pentru a proteja informațiile, rețelele și dispozitivele digitale din mediul de business, One-IT sugerează câteva reguli de bună practică în mediu digital: 

1. Atenția asupra informațiilor, e-mailurilor sau altor comunicări suspecte care se primesc în business!

Este important ca toți angajații din cadrul firmei să înțeleagă cum să utilizeze resursele companiei și să nu provoace involuntar breșe de securitate. De aceea, este important să verifici întotdeauna expeditorul, corectitudinea textelor, adresa de la care primești informațiile și să nu deschizi linkuri sau să nu descarci atașamente suspecte. Acestea pot fi tenetative de phishing, spam sau alte tipuri de atacuri cibernetice.

2. Protejarea informațiilor personale de identificare digitală deoarece pot reprezenta un risc imens de confidențialitate în cazul în care sunt obținute și utilizate de atacatorii cibernetici în scopuri ilicite. De aceea, vă puteți folosi de câteva practici și soluții dedicate de securitate.

- Criparea traficului de date cu o soluție VPN care blochează accesul traficului malițios la rețeaua de internet a firmei;

- Folosirea autentificării cu doi factori, actualizarea parolelor și securizarea tranzacțiilor online cu ajutorul serviciului opțional de alertă oferit de către bancă (prin SMS și e-mail) sau opțiunea de autentificare la fiecare tranzacție;

- Ștergerea vechilor informații de identificare care nu mai sunt utilizate;

- Verificarea setărilor de confidențialitate pentru rețelele de socializare. Aici este foarte important să nu publicați informații personale.

3. Actualizarea antivirusului și firewall-ului pentru a detecta și elimina din timp virușii, traficul de rețea nedorit și programele malițioase care încearcă să obțină acces la PC sau rețeaua de internet.

4. Crearea de copii de rezervă și implementarea unei soluții de Disaster Recovery.

Este esențială stocarea datelor în mai multe locații offline și online, pentru ca atunci când sunt compromise sau șterse, să poată fi recuperate dintr-o altă sursă care nu a fost afectată.

În acest sens, cel mai simplu este să se țină cont de regula de backup 3-2-1, prin care trebuie păstrate cel puțin 3 copii ale datelor - salvarea a 2 copii de rezervă pe diferite medii de stocare, cu 1 dintre ele amplasat în afara locației.

5. Monitorizarea accesului la informații și limitarea acestuia atunci când e cazul la un număr restrâns de oameni, adăugând niveluri de protecție suplimentare (parole suplimentare, criptare etc.). Astfel, se limitează și breșele de securitate internă, având o situație clară asupra accesului la datele din business.

6. Crearea unui plan de securitate cibernetică sau revizuirea celui existent împreună cu departamentul de IT sau cu furnizorul de tehnologie pentru a vă asigura că infrastructura IT și afacerea sunt la standardele tehnologice din prezent și că pot face față intervențiilor digitale malițioase.

Securitatea cibernetică nu mai este un subiect opțional pentru companii. De aceea, protejarea sistemului IT este extrem de importantă pentru evoluția firmelor în era tehnologiei. Aceste sfaturi prezentate de One-IT pot fi de ajutor pentru îmbunătățirea securității IT din propria companie.

Rămâneți conectați și în siguranță!

Despre ONE-IT SRL

One-IT este o companie din Baia Mare cu o experiență de peste 19 ani în furnizarea la nivel național de echipamente și soluții IT personalizate. Valorile pe care le promovează sunt: încrederea, profesionalismul, integritatea şi, nu în ultimul rând, calitatea.

Compania și-a propus să ajute firmele private și instituțiile publice prin intermediul tehnologiei. Astfel, oferă o gamă completă de echipamente hardware și software pentru sectorul business, însoțite de analiză IT specializată și service autorizat.

Colaborarea cu liderii internaționali din domeniul IT, precum: Microsoft, Xerox, Intel, HP, Dell, Cisco, Fortinet și alții la fel de valoroși, a consolidat și a crescut garanția unei oferte complete de produse și servicii IT competitive, bazate pe competențe profesionale și tehnologii cu adevărat utile mediului de afaceri și domeniului public.

Pentru că este ancorată în prezent și mereu țintită către viitor, compania își propune să asigure produse de ultimă generație, să dezvolte și să implementeze soluții IT eficiente, care să contribuie la dezvoltarea și succesul clienților.

One-IT, Mai mult decât un expert, un prieten!

Site-ul oficial: one-it.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/one-it-srl/one-it-vine-cu-sfaturi-de-securitate-cibernetica-pentru-organizatii-si-companii