Seminarul „DIGITALIZARE cu finanțare nerambursabilă” – demers de informare a mediului de business, inițiat de One-IT

Baia Mare - 8 iunie 2022

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Tehnologie

One-IT se implică în informarea mediului de business cu privire la finanțările pentru echipamente și soluții IT. În acest sens a avut loc seminarul „ DIGITALIZARE cu finanțare nerambursabilă”, dedicat firmelor regionale ce vor să își dezvolte afacerea prin intermediul tehnologiei, beneficiind de programele de finanțare nerambursabilă a căror lansare va avea loc în perioada imediat următoare, conform calendarului anunțat de oficialități. Seminarul a fost organizat marți, 31 mai, de One-IT în parteneriat cu firma de consultanță Goodwill Consulting și s-a bucurat de participarea a peste 60 de companii din mediul de business regional.

Organizarea acestui eveniment a venit ca răspuns la nevoia companiilor care doresc să acceseze fondurile europene și guvernamentale pentru a se dezvolta prin digitalizare, de a obține informații utile și relevante despre condițiile de obținere a granturilor, de la specialiști cu experiență în depunerea și implementarea acestui tip de proiecte.

Seminarul „DIGITALIZARE cu finanțare nerambursabilă”

Seminarul „DIGITALIZARE cu finanțare nerambursabilă”

 Mă bucur că am luat parte la un astfel de eveniment dedicat fondurilor nerambursabile pentru digitalizare și că am văzut deschiderea și interesul firmelor din regiune pentru accesarea acestor finanțări. Trebui să lucrăm împreună, furnizori de soluții și firmele de consultanță, pentru a reuși să realizăm proiecte de succes și să contribuim la digitalizarea companiilor din România. 

Răzvan Gălățan, Expert și Director Operațional Goodwill Consulting

Sesiunea a fost deschisă de Nicolae Onțiu, CEO și fondator al One-IT, care a supus atenției invitaților situația actuală a digitalizării în România, prezentând totodată tipurile de produse și soluțiile IT eligibile, respectiv:

1. Achiziționarea de hardware – echipamente IT, servere, calculatoare, laptopuri, echipamente de printing;

2. Realizarea infrastructurii rețelei LAN  – inclusiv Wi-Fi (cheltuieli de instalare, configurare, punere în funcțiune etc.);

3. Achiziționarea aplicațiilor software/licențelor necesare activității:Softuri ERP/CRM, Ticketing, eCommerce;

4. Implementarea soluțiilor de automatizare software de tip RPA (Robotic Process Automation);

5. Achiziționarea de sisteme de inteligență artificială, machine learning, realitate augmentată, realitate virtuală;

6. Achiziționarea/realizarea unui website de prezentare a companiei;

7. Achiziționarea soluției de semnătură electronică;

8. Achiziționarea de tehnologii blockchain, servicii de tip cloud și IoT;

Toate acestea se regăsesc în oferta de produse și servicii ale One-IT și partenerilor săi.

Pentru clarificări legate de fonduri și de implementarea proiectelor, Răzvan Gălățan, Expert și Director Operațional Goodwill Consulting a realizat o prezentare concentrată a condițiilor generale de accesare a granturilor, a tipurilor de cheltuieli elegibile, a criteriilor de selecție și de punctaj, specifice principalelor linii de finanțare:
- PNRR C6 – Digitalizare IMM-uri;
- POC 4.1.1 – Sprijin pentru activități productive;
- C6 – I.1 – Parcuri fotovoltaice;
- 1. PNDR 4.2 GBER;
- 1. PNDR Dr. 17 (actual PNDR 4.2 – 4.2a);
- HG 807/2014 destinate IMM-urilor și întreprinderilor mari;

- Programele lansate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT):  Microindustrializare, Comert și Servicii, Start-Up Nation.

 

În ceea ce privește fondurile pentru digitalizarea companiilor, cea mai importantă linie de finanțare, a cărei lansare este estimată pentru data de 30.09.2022, este reprezentată de programul PNRR C6, care impune următoare condiții în vederea accesării granturilor:

Beneficiari pot fi microîntreprinderile și IMM-urile (până la 250 de angajați la nivel de grup), ce înregistrează profit din exploatare în 2019 și nu se încadrează în categoria firmelor în dificultate.Valoarea tuturor cheltuielilor eligibile nu poate depăși 50% din media cifrei de afaceri aferentă ultimelor 3 exerciții financiare încheiate. Pentru întreprinderile care au două sau un singur exerciţiu financiar încheiat, procentul de 50% se va aplica corespunzător mediei ultimelor două exerciții financiare încheiate, respectiv ultimului exerciţiu financiar încheiat.Nu se finanțează întreprinderile care își desfășoară activitatea în sectorul TIC.Valoarea finanțării: 30.000 – 100.000 EUR. Finanțare nerambursabilă în proporție de 90%, 10% fiind contribuția beneficiarului.Selecția proiectelor se va face în funcție de gradul de inovare/competențe digitale dobândite.

O altă linie de finanțare care a stârnit interesul antreprenorilor, în special al celor aflați la început de drum, este programul Start-Up Nation 2022 care, pentru a încuraja digitalizarea, introduce ca noutate conceptul de ”voucher pentru digitalizare”. Acesta reprezintă o cheltuială obligatorie în cadrul proiectului în valoare de cel puțin 25.000 de lei, fiind obligatoriu să conțină cel puțin următoarele elemente: un site de prezentare a activității sau magazin on-line, cheltuieli de înregistrare domeniu fără hosting, cheltuieli de promovare a site-ului/magazinului on-line, un soft necesar desfășurării activității și semnătură electronică. Pe lângă elementele impuse, voucherul poate să mai conțină și echipamente IT tehnică de calcul tip PC, format din: unitate centrală, server, monitor, imprimantă /copiator /multifuncţională, inclusiv sisteme portabile, licențe necesare desfăşurării activităţii, telefoane smart, tablete.

În cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri ce a urmat, participanții au avut ocazia să solicite informații concrete experților, cu aplicabilitate asupra specificului propriei activități, obținând astfel detalii suplimentare care le vor fi utile în demersul de a accesa granturile pentru tehnologizarea și digitalizarea afacerilor lor.

Antreprenorii prezenți la eveniment s-au arătat foarte deschiși la această inițiativă de informare, apreciind în mod deosebit informațiile primite care deschid noi oportunități pentru dezvoltarea și eficientizarea întregii activități.

Iată câteva precizări făcute de specialiștii cu experiență prezenți la eveniment:

Răzvan Gălățan, Expert și Director Operațional Goodwill Consulting: „Mă bucur că am luat parte la un astfel de eveniment dedicat fondurilor nerambursabile pentru digitalizare și că am văzut deschiderea și interesul firmelor din regiune pentru accesarea acestor finanțări. Trebui să lucrăm împreună, furnizori de soluții și firmele de consultanță, pentru a reuși să realizăm proiecte de succes și să contribuim la digitalizarea companiilor din România.”

Nicolae Onțiu, CEO & Fondator One-IT, a declarat: „Digitalizarea este o modalitate prin care firmele își pot optimiza procesele, eficientiza activitatea și îmbunătăți comunicarea pe piață, aducând un plus de productivitate, performanță și securitate. În ultima perioadă, am identificat în rândul clienților noștri o nevoie de informare competentă despre posibilitățile de accesare a fondurilor nerambursabile. Menționez aici: alegerea programelor potrivite de digitalizare, realizarea proiectelor, alegerea consultantului, precum și implementarea proiectelor de digitalizare. Iar seminarul <> este răspunsul nostru la această nevoie identificată. Mulțumim tuturor participanților care au răspuns invitației noastre și sperăm că informațiile obținute vor fi de folos în accesarea liniilor de finanțare dorite.”

Despre ONE-IT SRL

One-IT este furnizor de echipamente, soluții și servicii personalizate IT.
De 18 ani, One-IT s-a afirmat pe piața regională și nu numai, prin calitatea produselor și serviciilor oferite, precum și ale soluțiilor IT personalizate pentru mediul de afaceri. În timp, a devenit lider pe piața IT din nordul țării și continuă să ofere inovație tehnologică, pentru dezvoltarea companiilor și implicit a comunității de business din regiune.

Datorită profesionalismului, calității produselor și serviciilor oferite, dar și implicării constante pentru perfecționarea proprie, One-IT s-a situat în patru ani consecutivi pe primul loc în Topul Firmelor din Maramureş, în domeniul vânzării calculatoarelor, echipamentelor și soluțiilor IT.
Pentru mai multe detalii referitoare la compania One-IT, vizitează www.one-it.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/one-it-srl/seminarul-digitalizare-cu-finantare-nerambursabila-demers-de-informare-a-mediului-de-business-initiat-de-one-it