Seminarul „Oportunități de digitalizare” – demers One-IT de transformare digitală în business

Baia Mare - 4 aprilie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

One-IT a organizat seminarul „Oportunități de digitalizare” – eveniment dedicat companiilor care vor să își eficientizeze activitatea cu ajutorul tehnologiilor IT, la care au participat 70 de antreprenori din mediul de afaceri local.

Eveniment Digitalizare

Eveniment Digitalizare

 Mă bucur că mediul de business a început să conștientizeze importanța implementării tehnologiilor digitale. One-IT susține în mod activ dezvoltarea companiilor și concentrarea resurselor către ceea ce contează: o afacere competitivă care funcționează eficient, cu procese optimizate și cu o viziune de dezvoltare pe termen lung. Mulțumim tuturor antreprenorilor pentru că au răspuns invitației noastre și pentru interesul acordat informațiilor oferite de specialiști. 

Nicolae Onțiu, CEO & Fondator One-IT

Într-o perioadă în care firmele românești regândesc modul de organizare a activității, acest eveniment a reprezentat o oportunitate excelentă pentru afacerile locale de a obține informații valoroase legate de implementarea noilor tehnologii în fluxul lor de lucru și de a primi răspunsuri la cele mai importante întrebări despre digitalizare.

În cadrul seminarului, antreprenorii prezenți au aflat detalii esențiale pentru accelerarea procesului de transformare digitală, cu privire la:

– beneficiile implementării de echipamente și soluții IT performante ce aduc un plus de eficiență și de productivitate;

– informații utile și în premieră în ce privește liniile de finanțare disponibile în prezent sau care se vor lansa în perioada următoare, pentru digitalizarea firmelor;

– alternative de finanțare care prind tot mai mult contur în rândul firmelor românești, precum este închirierea de echipamente și soluții IT.

Aceste subiecte de actualitate au fost abordate în detaliu de experții prezenți la eveniment, care au împărtășit din experiența lor dobândită în urma proiectelor implementate la numeroase companii din România.

Nicolae Onțiu, CEO & Fondator One-IT, este cel care a deschis seminarul cu prezentarea unor informații valoroase despre optimizarea activității, punând accentul pe beneficiile implementării corecte a tehnologiei în business. Mai mult, a subliniat pe tot parcursul evenimentului faptul că digitalizarea poate aduce eficiență, productivitate și, implicit, profitabilitate în orice domeniu de activitate, cu condiția ca tehnologia IT să fie integrată în mod corect în fluxul de lucru al firmei.

Noile tehnologii pot aduce o creștere de 30% în cifra de afaceri pentru IMM-urile din România, conform studiului MKOR Business Sentiment – Digitalizarea IMM-urilor din România. În acest context, Nicolae Onțiu a evidențiat importanța parcurgerii celor 3 etape importante ale acestui proces:

1. Înțelegerea experienței clientului, ținând cont de traseul complet de la client prospect la client recurent.

2. Identificarea proceselor din firmă și a celor care pot fi eficientizate și automatizate prin soluții IT performante.

3. Crearea și respectarea planului IT conform fluxului de lucru și previzionării dezvoltării companiei.

Procesul de digitalizare este mai bine înțeles atunci când este susținut de exemple concrete din mediul de afaceri. Astfel, doi dintre clienții-parteneri ai One-IT au oferit câteva studii de caz extrem de interesante, care au evidențiat beneficiile digitalizării în diverse domenii de activitate. În urma acestor studii de caz, participanții au aflat cum au implementat alte firme locale, cu sprijinul echipei One-IT, soluții de digitalizare care le-au adus rezultate remarcabile în afaceri.

În ultima perioadă, tot mai multe companii tind să își îmbunătățească infrastructura IT, concentrându-se pe posibilitățile de modernizare care au un impact financiar redus. În acest context, participanții au avut oportunitatea de a afla detalii importante din prezentarea lui Ionuț Pop, Expert și Area Sales Manager – Grenke Renting. Specialistul a vorbit despre închirierea de echipamente și soluții IT, evidențiind beneficiile pe care le pot obține firmele prin închirierea IT, cu flexibilitate sporită și eforturi financiare minime.

De asemenea, datorită lansării a numeroase programe de finanțare ce pot fi accesate de firme în scopul digitalizării, participanții au primit detalii suplimentare chiar de la Răzvan Gălățan, Expert și Director Operațional – Goodwill Consulting, care a prezentat noutăți despre programele guvernamentale la care se pot depune deja cereri de finanțare, sau care urmează a fi lansate în următoarea perioadă, venind cu lămuriri foarte importante legate de accesarea fondurilor nerambursabile.

Prezentările susținute de partenerii One-IT au fost relevante și utile pentru antreprenorii interesați de digitalizare, iar în cadrul unei sesiuni Q&A, participanții au avut posibilitatea să interacționeze și să adreseze întrebări experților, pentru a înțelege beneficiile noilor tehnologii și a lămuri aspecte legate de implementarea concretă a soluțiilor IT care duc la îmbunătățirea întregii activități.

Răzvan Gălățan, Expert și Director Operațional – Goodwill Consulting, a precizat: „Mă bucur că am fost invitat de partenerii noștri de la One-IT să particip la acest eveniment. Totul a fost extrem de bine organizat și consider că fiecare prezentare a fost educativă și relevantă. Am remarcat la final antreprenori încântați de informațiile primite, fapt care îmi oferă încrederea că prin aceste evenimente vom reuși să creștem gradul de digitalizare a firmelor din județul Maramureș.”

Seminarul „Oportunități de digitalizare” a venit ca răspuns la nevoia antreprenorilor de a obține informații relevante și recomandări punctuale de la experți cu experiență, oferind un spațiu de dialog pentru mediul de business local aflat în proces de dezvoltare prin intermediul tehnologiei.

Pentru detalii suplimentare sau pentru soluții IT ce pot fi implementate în afacere, One-IT vă stă la dispoziție la adresa contact@one-it.ro.

Despre ONE-IT SRL

One-IT este o companie din Baia Mare cu o experiență de peste 20 ani în furnizarea la nivel național de echipamente și soluții IT personalizate. Valorile pe care le promovează sunt: încrederea, profesionalismul, integritatea şi, nu în ultimul rând, calitatea.

Compania și-a propus să ajute firmele private și instituțiile publice prin intermediul tehnologiei. Astfel, oferă o gamă completă de echipamente hardware și software pentru sectorul business, însoțite de analiză IT specializată și service autorizat.

Colaborarea cu liderii internaționali din domeniul IT, precum: Microsoft, Xerox, Intel, HP, Dell, Cisco, Fortinet și alții la fel de valoroși, a consolidat și a crescut garanția unei oferte complete de produse și servicii IT competitive, bazate pe competențe profesionale și tehnologii cu adevărat utile mediului de afaceri și domeniului public.

Pentru că este ancorată în prezent și mereu țintită către viitor, compania își propune să asigure produse de ultimă generație, să dezvolte și să implementeze soluții IT eficiente, care să contribuie la dezvoltarea și succesul clienților.

One-IT, Mai mult decât un expert, un prieten!

Site-ul oficial: one-it.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/one-it-srl/seminarul-oportunitati-de-digitalizare-demers-one-it-de-transformare-digitala-in-business