Desert blues cu Vieux Farka Touré (Mali) – in concert la Bucuresti

BUCURESTI - 30 mai 2024

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Unul dintre cei mai importanti chitaristi africani, supranumit „Hendrix din Sahara”, Vieux Farka Touré va concerta pentru prima data la Bucuresti , alaturi de trupa sa live – sambata, 1 iunie, dupa ora 20, la Control Club .

poster concert Vieux Farka Toure

poster concert Vieux Farka Toure

 Exquisite return to the Malian source ...a record that urgently puts Mali, a musical powerhouse, in the global spotlight. Outstanding.  

The Guardian

Biletele sunt disponibile in reteaua Eventbook.

Imbinand stiluri muzicale traditionale din tara natala, Mali , cu elemente de blues, muzicianul este cunoscut pentru colaborarile cu artisti ca Khruangbin.

Exista un proverb popular in Mali, care spune ca numele de familie al Vietii este Schimbare. Este un dicton pe care Vieux Farka Touré, fiul renumitului muzician Ali Farka Touré, l-a urmat de-a lungul carierei sale intr-o serie de explorari si colaborari transfrontaliere aventuroase. O alta zicala universala spune insa ca, pentru a sti incotro te indrepti, trebuie sa stii de unde vii. Aceasta nevoie umana primordiala de a-si cunoaste originile sta la baza celui mai recent album semnat Vieux Farka Touré, intitulat Les Racines (World Circuit, 2022).

Titlul, care se traduce „Radacini”, spune totul, iar discul reprezinta o reconectare profunda cu muzica traditionala Songhai din nordul Mali, una dintre traditiile muzicale din nordul Africii de Vest, cunoscuta in Occident sub termenul atotcuprinzator Desert Blues . Radacinile lui Vieux sunt adanci: fiul regretatului Ali Farka Touré, considerat cel mai bun chitarist pe care Africa l-a produs vreodata, Vieux a petrecut doi ani compunand Les Racines, dar ideea albumului a aparut cu si mai mult timp in urma. „Am avut de cand ma stiu dorinta de a produce un album cat mai apropiat de muzica traditionala. Este important pentru mine si pentru oamenii din Mali sa ramanem conectati la radacinile si istoria noastra”, explica Vieux.

Les Racines este cel de-al saselea album de studio semnat Vieux Farka Touré, parte a unei longevive cariere muzicale inceputa in 2006, care a insemnat si colaborari indraznete cu artisti ca Dave Matthews, Julia Easterlin, chitaristul de jazz John Scofield precum si cu trioul texan Khruangbin.

“Exquisite return to the Malian source ...a record that urgently puts Mali, a musical powerhouse, in the global spotlight. Outstanding.” – The Guardian

https://www.vieuxfarkatoure.com/

Concertul Vieux Farka Touré de la Bucuresti este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay. Program: 20:00 open doors / 21:00 show

Biletele, in valoare de 100 de lei, sunt disponibile online pe Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-vieux-farka-toure-control-club) si in reteaua partenerilor Eventbook.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/oneday-communication/desert-blues-cu-vieux-farka-toure-mali-in-concert-la-bucuresti