Efterklang revin in concert la Bucuresti

BUCURESTI - 7 aprilie 2022

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Dupa opt ani de la prima lor vizita la Bucuresti, Efterklang revin in concert la Control Club, joi, 28 aprilie 2022. Formatia daneza a lansat recent cel de-al saselea album de studio, Windflowers, la casa de discuri City Slang.

In deschidere, un recital al violoncelistei de origine guatemaleza Mabe Fratti.

Biletele sunt disponibile in reteaua Eventbook.

poster Efterklang live la Control Club

poster Efterklang live la Control Club

 Efterklang’s Windflowers is a breath of fresh air thanks to its weightless songs 

The Line Of Best Fit

Infiintata in 2001, la Copenhaga, si incadrata intr-o varietate de stiluri, de la indie folk si post rock la dream pop si dark wave, formatia Efterklang este compusa din trei muzicieni, prieteni din copilarie: Mads Christian Bauer, Casper Clausen si Rasmus Stolberg. Numele trupei vine de la cuvantul danez pentru „amintire” sau „reverberatie”. Debutul discografic s-a produs in 2004, cu albumul Tripper, urmat, in 2007, de discul Parades, ce s-a bucurat de aprecierea criticilor muzicali de pretutindeni. In 2009, Efterklang au fost preluati de prestigioasa casa de discuri britanica 4AD ce le-a lansat, in anul urmator, al treilea album, Magic Chairs, castigator al premiului IMPALA pentru cel mai bun album independent din Europa, in 2010.

A urmat Piramida (2012), album ce le-a adus maturitatea artistica, precum si un turneu de amploare ce i-a dus atat pe scena Sydney Opera House, cat si prin Statele Unite si Europa, danezii vizitand si Bucurestiul, in noiembrie 2013.

Ulterior, proiectul Efterklang intra intr-o perioada de pauza ce coincide cu infiintarea trupei Liima de catre aceeiasi Mads Brauer, Casper Clausen, Rasmus Stolberg, impreuna cu percutionistul finlandez Tatu Rönkkö. Efterklang revine in 2019 cu LP-ul Altid Sammen, un album simplu, fara aranjamente orchestrale, si cantat exclusiv in daneza.  

In octombrie anul acesta, Efterklang a lansat cel de-al saselea album de studio, Windflowers, primul lor disc pentru label-ul City Slang. De peste 20 de ani, cei trei danezi exploreaza limitele muzicii electronice, experimentale, dar si chamber-pop, iar Windflowers reprezinta rezultatul unui periplu creativ de amploare si rodul unei colaborari de durata, cel mai rafinat si direct produs melodic al trupei de pana acum.

Ca urmare a restrictiilor generate de pandemie, membrii Efterklang s-au vazut nevoiti sa-si schimbe procesul creativ obisnuit, care consta in colaborari cu diversi muzicieni si artisti. Inregistrat de-a lungul a cinci vizite in studioul rezidential Real Farm, de pe insula Møn, la sud de Copenhaga, geneza albumului Windflowers a insemnat intoarcerea la tehnicile de baza, precum si exploatarea experientei vaste a celor trei muzicieni. Casper se reintoarce la versurile in limba engleza, iar rezultatul este un album cu o atmosfera intima, muzica a trei prieteni care se regasesc unul pe celalalt intr-o perioada in care instabilitatea domneste in jur.

Efterklang’s Windflowers is a breath of fresh air thanks to its weightless songs. - The Line Of Best Fit

Windflowers is an assured synthesis of what’s been going on in Efterklang's world in recent years. - The Arts Desk

The Danish trio continue their experimental streak on their sixth album. - FLOOD Magazine

www.efterklang.net

Originara din Guatemala, dar stabilita in Mexic, Mabe Fratti este o violoncelista si compozitoare ce imbina sound-ul instrumentelor clasice cu cel al sintetizatoarelor, obtinand instalatii sonore si improvizatie libera. A debutat in 2019, cu albumul Pies Sobre la Tierra, care a captivat din start ascultatorii si criticii deopotriva, prin compozitiile hipnotice interpretate la violoncel. Cel mai recent album, intitulat Será que ahora podremos entendernos, se axeaza pe interventii lirice si a primit aprecieri din partea Pitchfork, NPR, BBC, The Wire, The Guardian sau XLR8R.

“She plays cello like a wild angel” - Mary-Anne Hobbs, BBC 6 Music

“Sounding like Enya might if she demoed new tunes with Julianna Barwick”- The Wire

"Fratti creates a convincing soundscape that is at turns cinematic in its scope (El Sol Sigue) and ambiently eerie (Ignora)." - The Guardian

Mabe Fratti – Hacia El Vacío (ft. Claire Rousay) video: https://youtu.be/cj9zlqjgk0k

Concertul Efterklang si Mabe Fratti de la Bucuresti este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/297801618692613

Biletele pot fi achizitionate la pretul de 75 de lei, online prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-efterklang) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) si partenerii Eventbook: http://eventbook.ro/partners.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/oneday-communication/efterklang-revin-in-concert-la-bucuresti