Fierbinteanu lanseaza The Great Scheme Of Things

BUCURESTI - 2 noiembrie 2018

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Formatia Fierbinteanu lanseaza, la inceput de noiembrie, albumul The Great Scheme of Things – disponibil in format digital, CD si caseta audio. Lansarea va fi marcata de un concert-performance ce va avea loc vineri, 23 noiembrie, la Centrul National al Dansului – Sala Stere Popescu.

coperta album Fierbinteanu - The Great Scheme Of Things

coperta album Fierbinteanu - The Great Scheme Of Things

Albumul Fierbințeanu - The Great Scheme Of Things este disponibil de astăzi, în variantă digitală, pe Bandcamp și majoritatea platformelor de streaming audio, și va beneficia și de o lansare fizică, pe CD și casetă audio, la mijlocul lui noiembrie. Lansarea va fi marcată de un concert-performance ce va avea loc vineri, 23 noiembrie, de la ora 19.30, la Centrul Național al Dansului – Sala Stere Popescu.

Facebook event

Evenimentul va cuprinde piese de pe album precum si alte secvente sonore, prezentate sub forma unui concert-performance, conceput de Gabriela si Cristian Fierbinteanu, impreuna cu coregrafele Smaranda Gabudeanu si Cristina Lilienfeld de la Asociatia Petec.

Muzica de pe album a fost compusa, inregistrata si produsa in ultimii trei ani, timp in care The Great Scheme Of Things a fost prezentat ca spectacol de dans contemporan in festivaluri de gen. De asemenea, au fost lansate sub forma de videoclip trei dintre piesele de pe album.

Fierbinteanu este un duo art-pop format din Gabriela Fierbinteanu (voce) si Cristian Fierbinteanu (computer, bass, voce). Formatia a realizat mai multe albume si a cantat pe unele dintre cele mai importante scene europene (Berlin Konzerthaus, Berghain etc). Productiile Fierbinteanu au fost prezentate si premiate in festivaluri de dans contemporan, film si creatie audio.

The Great Scheme of Things este un nou concept, interdisciplinar, pentru Fierbinteanu, cuprinzand un album muzical, un spectacol coregrafic cu elemente vizuale si de teatru, un concert si un film experimental alcatuit din videoclipurile pieselor de pe LP. De asemenea, The Great Scheme Of Things poate lua si forma unei instalatii-performative sau a unui proiect editorial.

Muzica de pe album a fost compusa, inregistrata si produsa in ultimii trei ani, pe baza acesteia fiind construit si spectacolul The Great Scheme Of Things, care va fi prezentat la jumatatea lunii noiembrie 2018 la Bakelit Budapesta. Avanpremiera spectacolului a avut loc in editia pilot a Bienalei Regionale de Coregrafie desfasurata in noiembrie 2016 la Centrul National al Dansului Bucuresti. The Great Scheme Of Things a fost prezentat si in festivalurile Like CNDB 2017, Sezon de Dans Contemporan Bucuresti in miscare si 11plus1 contemporan Independent - Teatrul National Marin Sorescu Craiova.

The Great Scheme Of Things este un mesaj adresat Umanitatii, incluzand asumarea reactiilor unui astfel de gest facut in timpul prezent. Autorii tintesc grandiozitatea filarmonica folosind o estetica pop-punk, instrumentele fiind realitatile, credintele si iluziile vietii umane, primordiale si moderne: iubirea, drepturile civile, pornografia, socialismul si capitalismul, Dumnezeu, Satan, Elvis, New York-ul etc.

Dintre videoclipurile deja lansate, Adore a fost prezentat in festivalurile Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) 2017 si Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) 2018, in timp ce Corporate America a primit premiul I la concursul Next On Stage organizat de TIFF, Fierbinteanu urmand sa performeze la TIFF 2019.

People, You Will Not Understand Us! a castigat premiul pentru cel mai bun videoclip la Filmul de Piatra in 2017, in timp ce videoclipurile Next Revolution, Please! si Consumers, inca nelansate oficial, au fost prezentate la BIDFF 2018 si, respectiv, la BIEFF 2018.

Nu in ultimul rand, piesele Adore si Next Revolution, Please! au fost selectionate la festivalul Phonurgia 2018, care a avut loc la Paris, la Bibiliothèque Nationale de France, fiind pentru prima data cand un artist roman intra in portofoliul acestui festival de creatie sonora.

Splendizi si, da, fac parte din elita aia a muzicienilor made in RO care sunt perfect capabili sa construiasca un show si din vizual si din muzica si din prestatie scenica. Un duo artistic care, sincer, merita fascinatie totala. - Art7

Una dintre cele mai excentrice creaturi ale muzicii independente fabricate in Romania. - Dilema Veche

Cel mai ciudat si experimental duo din muzica electronica romaneasca. - VICE Romania

Duo-ul psihedelic electronic al Romaniei. - Stereo Beasts

Web: www.fierbinteanu.com
Music: https://fierbinteanu.bandcamp.com
Video: https://vimeo.com/fierbinteanu