Föllakzoid: rock experimental din Chile, in premiera in Romania

BUCURESTI - 7 octombrie 2019

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Unul dintre cele mai interesante exporturi muzicale sud-americane, formatia Föllakzoid va concerta pentru prima data la Bucuresti, miercuri 16 octombrie, dupa ora 20, la Control Club . Space-rockerii din Chile se afla in turneul european de promovare a celui mai recent album, intitulat I, un disc cu puternice influente minimal techno, lansat in august 2019 de Sacred Bones Records.

In deschidere: duo-ul experimental francez Cantenac Dagar. Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro.

poster Follakzoid

poster Follakzoid

La origine o trupa psych-rock fondata in 2009 in Santiago, Chile, Föllakzoid se remarca prin sound-ul unic si ritmurile hipnotizante, inspirate de muzica straveche din Anzi si transpuse in prezent cu mijloacele muzicii electronice moderne.

Formatia are in palmares patru albume, inregistrate in studioul propriu, Blow Your Mind, aparitii la festivaluri ca ATP sau Lollapalooza, precum si colaborari cu J. Spaceman (Jason Pierce de la Spacemen 3 si Spiritualized) sau Atom™ (artistul german de muzica electronica Uwe Schmidt).

Alcatuita in prezent din Diego Lorca (percutie) si Domingæ Garcia-Huidobro (chitara), Föllakzoid a lansat, in august 2019, al patrulea album, intitulat I, la Sacred Bones Records. Noul disc continua experimentele in zona muzicii electronice, fiind compus din explorari indelungi, cu puternice influente minimal techno.

Spre deosebire de albumele anterioare, care au fost inregistrate dintr-o bucata, cu toti instrumentistii laolalta, noul disc incearca o noua abordare deconstructivista: timp de trei luni, au fost realizate peste 60 de inregistrari izolate ale partiturilor de chitara, percutie, bas, sintetizator si voce. Ulterior, producatorului Atom™, care nu a fost prezent la inregistrari, i s-a cerut sa reasambleze secventele, fara nicio limitare in privinta structurii sau duratei. Au rezultat patru piese intre 13 si 17 minute fiecare, ce alcatuiesc albumul I.

„Va invitam sa ne insotiti intr-o experienta comuna, lasandu-ne condusi de o forma non-rationala de arta sonica si energia emanata de aceasta”, spune Domingæ Garcia-Huidobro, in prezentarea albumului.

Inaintea concertului de la Bucuresti, Föllakzoid vor concerta si la Cluj-Napoca (marti, 15 octombrie, la Form Space).

Föllakzoid’s fourth album is an all-enveloping experience both sinister and slightly disconcerting, while at the same time strangely exhilarating. It’s Krautrock, but not as we know it – not least because it comes from Chile. – Louder Than War

Föllakzoid’s I is an album to get completely lost inside. – The Line of Best Fit

The fourth studio album from Santiago’s minimal space rockers see them explore paucity in sound on an album that strips away the trappings of musical composition. – The 405

Concertul Föllakzoid de la Bucuresti este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay.

Facebook event

Biletele pot fi achizitionate la pretul de 35 de lei, online prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) si partenerii Eventbook: http://eventbook.ro/partners.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/oneday-communication/foellakzoid-rock-experimental-din-chile-in-premiera-in-romania